Kako da uvek razmišljate pozitivno

Život bez briga

• Kada primetite da ste zabrinuti, vežbajte, šetajte ili potražite prijatelje
• Zapišite kroz šta prolazite, osetićete olakšanje

Zabrinutost je navika, odnosno način razmišljanja na koji smo navikli. Ako su vaši roditelji stalno oko nečega brinuli, velike su šanse da ćete i vi, a zatim da ćete istu naviku preneti i na svoju decu.
Dobra stvar je, budući da je zabrinutost navika, imate mogućnost da se iste rešite i zamenite je s nekim pozitivnijim obrascima ponašanja.
Pripremite se na najgore, uvek se nadajte najboljem. Iako vam sve izgleda crno, ne prihvatajte takvo razmišljanje i uvek pripremite rezervne akcije u slučaju i da se dogodi najgore.
Aktivirajte se. Kada primetite da ste zabrinuti, započnite se bavite nečim produktivnim. Odlučite kako nećete gubiti vreme na zabrinutost. Nazovite prijatelja, idite u šetnju, izvedite decu u park, postoji mnogo stvari koje možete raditi. Ne sedite samo kod kuće gde vas mogu preplaviti crne misli.
Potražite podršku. Prijatelji i familija mogu biti odličan izbor podrške, posebno ako vam kažu kako oni gledaju na vašu situaciju. Saslušajte ih, možda oni imaju bolje rešenje za vaš problem.
Donesite odluku. Ako ste zabrinuti oko nerešenog ličnog ili poslovnog problema donesite odluku i preduzmite korake da bude ispravna i ostvariva.
Vežbajte opuštanje. Važno je da odvojite vremena za potpuno opuštanje i pronađete aktivnost koja vas potpuno opušta.

Zdravo telo, zdrav duh

Nikada ne zapostavljajte svoje zdravlje jer je ono najvažnije. Brinite za sebe. Dovoljno se odmarajte, jedite zdravu hranu i vežbajte. Ako imate zdravo telo i duh, lakše je razmišljati o svojoj perspektivi. Uvek rešavajte probleme. Nemojte ih gomilati i naučite se njima baviti čim se pojave. Sa problemima se uvek suočavajte uzdignute glave.

Budite okruženi muzikom i slušajte sve što volite. Postoje posebni albumi čiji ritam pomaže da se rešite zabrinutosti i anksioznosti, ali to možete postići i sa omiljenim CD-om.
Ukoliko vam ništa od ovoga ne pomaže, pokušajte da zapisujete svoje misli. Pišite dnevnik. Nakon što zapišete sve kroz što prolazite, osetićete olakšanje ili ćete moći iz drugog ugla da pogledate na svoju zabrinutost.