Kako se koristi Popit Fidžet, igračka koju želi svako dete

Kako se koristi Popit Fidžet, igračka koju želi svako dete 1Foto: Shutterstock

Sigurno ste se susreli sa Popit Fidžetom – gumenom igračkom koja se nalazi u rukama skoro svakog deteta, može biti različitih oblika i boja, a da li znate kako se koristi i kako se upotrebljava u igri?

Verovali ili ne, ali igranje Popit-om zapravo ima i neka pravila.

Osim za igru – može se koristiti i u edukativne svrhe, piše portal Bebac.

Popit Fidžet uglavnom predstavlja zabavu za jedno dete, balončići se pritiskaju bez nekog pravila i reda, a iz nekog razloga – to je često dovoljno za zabavu najmlađih. Ipak, Popit može biti i odlična zabava za nešto stariju decu – i to strateška igra u kojoj je potrebno misliti i korak unapred.

Pravila igre:

Pre početka igre dvoje dece bi trebalo da odigraju nešto nalik na Papir-kamen-makaze ili da nađu drugi način na koji će odrediti ko će prvi igrati. Nakon toga kreće strateška igra.

Prvi igrač može da pritisne koliko god želi balončića odjednom – ali samo u jednom redu ili koloni. Nakon toga, red je da i drugi igrač uradi isto. Smenjivanje igrača traje sve dok ne ostane samo jedan balončić – a onaj koji pritisne taj poslednji je izgubio partiju.

Deluje jednostavno, ali zapravo predstavlja pravu stratešku igru u kojoj je potrebno da svaki igrač razmišlja unapred i da pretpostavi šta bi protivnik mogao da uradi.

Popit Fidžet kao edukativna igračka

Ova jednostavna igračka može biti veoma zgodna kada je u pitanju učenje brojeva i sabiranje. Mališanima je uvek lakše da nauče nešto kroz igru, a korišćenje najpopularnije igračke sigurno će olakšati savladavanje brojeva i sabiranje balončića na Popit-u.

Original Article