Kažite zbogom botoksu: REVOLUCIONARAN SASTOJAK koji briše godine sa lica! 

Postoji odlična maska koja je alternativa estetskoj hirurgiji, barem kada je riječ o borama. U pitanju je maska čudotvornog djelovanja koja zateže lice. Ova maska ima moć da vas podmladi čak deset godina.

Nakon prvog nanošenja, bit ćete impresionirani efektom.Maska polahko postaje efektna zamjena mnogim tretmanima za lice u salonima ljepote. Prije svega, maska je ekonomična, veoma je učinkovita što je najbitnije i efekat koji postižete maskom pravi je ekvivalent botoksu, u kojeg se kunu proslavljene svjetke ljepotice. Neki tvrde da čak zateže bore i fine linije bolje od botoksa.

Sastojci:

– 1 bjelance,
– pola kašičice limunovog soka i
– pola kašičice kokosovog ulja.

Priprema:

Jaje srednje veličine uzmite i odvojite bjelance i žumance. Bjelance stavite u manju posudu i mutite dok ne dobijete čvrstu pjenu. Zatim, dodajte dobijenom snijegu od bjelanceta limunov sok i kososovo ulje te nastavite mutiti.

Očistite lice mlakom vodom i sapunom pa nanesite masku. Ostavite je na licu da djeluje 10-15 minuta. Kada se maska na licu osuši, isperite je toplom vodom a možete i čajem od kamilice. Za postizanje što učinkovitijeg rezultata, masku je dovoljno nanositi dva puta sedmično.

Mnogobrojne su prednosti kokosovog ulja, svakim danom njegova popularnost je u porastu kako na našem tako i na svjetskom tržištu. Njega koriste čak i trudnice, jer se pokazalo savršenim sredstvom za uklanjanje strija. Kada se još pomiješa sa sastojcima potrebnim za ovu čudotvornu masku uspjeh zasigurno neće izostati.

Ako se odlučite da noćne kreme zamijenite kokosovim uljem, spriječit ćete prerano starenje vaše kože. Vrlo male količine ovog ulja sasvim su dovoljne da vašoj koži vrate izgubljeni sjaj i mehkoću. Zahvaljujući ovoj revolucionarnoj maski vaš ten će biti besprijekoran, a koža podmlađena i savršeno čista.

Probajte!