Klasični kreveci za bebe i još mnogo toga: Šta je sve potrebno kada beba dolazi u dom?

Klasični kreveci za bebe i još mnogo toga: Šta je sve potrebno kada beba dolazi u dom? 1Foto: Shutterstock/Prostock-studio

Strah svakog novopečenog roditelja jeste da li će sve biti spremno kada dođe trenutak bebinog rođenja i da se ne zaboravi neka bitna stavka bez koje se ne bi moglo funkcionisati u prvim danima nakon bebinog rođenja.

Slobodno se opustite, osim nekoliko najvažnijih stvari, bez svega ostaloga se može, a i lako je dostupno, pa mesta panici nema, već se prepustite uživanjima u prvim danima novog života. Ali, postoji uvek onaj spisak najosnovnijih stvari koje olakšavaju život.

Ako krenemo od najosnovnijeg, onda je sigurno da se većina zapita da li su najbolja opcija klasični kreveci za bebe. Tržište je preplavnjeno ogromnom ponudom danas, ali istina je da klasični kreveci za bebe ne mogu da postanu nepotrebni, jer su oni ipak najbolji za korišćenje, a evo i zašto.

Zašto su klasični kreveci za bebe bolji?

Prvo što se izdvaja jeste da su klasični kreveci za bebe napravljeni od drveta, prirodnog materijala, što je svakom roditelju važno, posebno kada su deca još mala, pa se uvek koriste i pamuk, sterilizovano posuđe i slično. Zato i krevetac treba da bude od prirodnog materijala.

Pored toga, klasični kreveci za bebe imaju rešetke, tako da u svakom momentu i kada ležite vidite da li beba spava ili se meškolji, ne morate da ustajete da biste to videli, a prednja strana može da se podešava, spušta i podiže. Samim tim znači da možete krevetac slobodno spojiti sa svojim krevetom i tako biti uvek blizu bebe.

Još jedna dobra strana jeste to što se klasični kreveci za bebe mogu koristiti duže godine, pa se uklanjanjem stranica mogu jedan duži period koristiti za spavanje deteta i kada odraste, a naravno, tu je i dugotrajnost i upotreba za svako naredno dete i nasleđivanja kreveca kroz generacije, u čemu je njihova draž često ogledana.

Da li vam je potrebna dohrana za bebe?

Već u samom porodilištu dobićete informaciju o tome kako se vaša beba hrani, da li uspeva da isisa dovoljno mleka, ali treba da znate da je prva dohrana za bebe u stvari majčino mleko koje se izmuza.

Ono je prva prirodna dohrana za bebe, jer bebi najviše godi, a majka izmuzanjem pospešuje dalju proizvodnju mleka. Drugi vidovi dohrane se koriste u određenim slučajevima.

Dohrana za bebe se koristi kod prevremeno rođenih beba, kao i beba sa određenim zdravstvenim problemom, kada se uključuje zarad dobijanja telesne težine.

Kada beba gubi na težini, onda se dohrana za bebe obavezno uključuje, kao i u situacijama kada majka nema dovoljno ili nimalo mleka.

Uz sve to, dohrana za bebe je spas u situacijama kada se majka i beba razdvajaju, posebno kada se majka vraća na posao, ali i kada partner, tj. otac želi da što više učestvuje u procesu hranjenja bebe od prvog dana.

Sve u svemu, dohrana za bebe se u prvim danima dobija prirodnim putem, a za kasnije ćete uvideti ili dobiti informaciju od pedijatra, pa veštačka dohrana nije nešto što pod obavezno morate imati od početka u svom domu, kao što su to recimo klasični kreveci za bebe.

Original Article