Kraj raka? Otkrivena revolucionarna metoda koja uči tijelo kako da ubija sve vrste tumora!

Stručnjaci su uspjeli da se izbore sa ćelijama raka crijeva te su objavili kako su rezultati 100 % uspješni a sprovođeni su na miševima koji su oboljeli od ove bolesti.

Nova radioimunoterapija kombinuje radijaciju i imunoterapiju, te smatraju da se ona može primeniti na različitim oblicima ove bolesti jer je imunoterapija već pokazana kao dobar način u liječenju raka koja će zamjeniti hemoterapiju, ova terapija budi imuni sistem pacijenta i uči tijelo kako da se samo bori protiv malignih ćelija.

Radioimunoterapija proizvodi molekule napravljeni da prepoznaju i unište ćelije raka. Ove elije tijelo samo proizvodi uz pomoć imunog sistema, jer su one zadužene za borbu protiv bakterija i virusa. Stoga kada se ove ćelije ubrizgaju u tijelo pacijenta, one putuju do ćelija raka pogađajući ih sa određenom dozom radijacije.

Kod miševa na kojima su vršeni ogledi,i utvrđeno je da ćelije raka su ubijene dok su zdrave ćelije ostale netaknute. Ova metoda primjenjivat će se na druge vrste raka kao što su rak dojke, pluća, pankreasa, melanom…

Image result for kancer

Do tada pročitajte ispovjest žene koja je pobjedila rak čak 4 puta,sve to zahvaljujući kineskoj ishrani.

Ono što je pomnoglo da se Džejn da pobjedi rak jeste potpuna promjena ishrane i načina života. Kada je saznala da je bolesna, njen muž je radio u Kini. Vršio je istraživanje i shvatio da veoma mali broj ljudi boluje od njega u Kini.

Otkrio je da oni imaju poseban način ishrane,oni svoju ishranu baziraju na hrani koja ima veoma mali broj masnoće,te je u isto vrijeme bogata vlaknima, koja su veoma bitna u borbi protiv raka dojke. Te Kinezi ne jedu mnogo mlečnih proizvoda.Džejn je izjavila da pre nego što joj je dijagnostikovan rak, jela mnogo različitih mliječnih proizvoda.

Evo djelića njene priče:

“Moji prijatelji i kolege iz Kine slali su mi pisma, razglednice i različite biljne prozivode.Oni su pomoću njih izliječili rak, a kada sam videla šta su mi poslali – smijala sam se. Zaista mi je bilo nevjerovatno da neke od njih mogu da me zaštite, ili izliječe od raka.

 Image result for kancer

Međutim, stalno sam se pitala: Zašto žene u Kini nemaju rak dojke? Morala sam ovo da ispitam detaljnije. Potražila sam pomoć naučnika jer sam želela da dobijem logično objašnjenje. Radili smo dugo na istraživanju, kada je neko od nas dobio ideju: “Kinezi ne jedu mliječne proizvoda!”

Prilično smo bili šokirani otkrićem, ali smo u isto vreme bili veoma uzbuđeni. Kockice su počele da se sklapaju. Počela sam da razmišljam o svojim bliskim prijateljima Kinezima, koji su vjerovali da je mlijeko samo za bebe. O svom kolegi, koji je uvijek ljubazno odbijao moje ponude za kurs iz poznavanja sireva, kao i o brojnim ljudima koji ne mogu da tolerišu mlijeko.

Nisam mogla da se sjetim nikoga iz Kine ko koristi mliječne ili kravlje proizvode kako bi nahranili svoje bebe. Naime, Kinezi su se uvijek čudili našem preteranom zanimanju za mlijeko i mliječne proizvode. Otkrili smo da je mlijeko glavni uzrok svih alergija, a više od 70 odsto svjetske populacije ne može da svari mliječni šećer, laktozu. Prije nego što mi je postavljena dijagnoza raka dojke, konzumirala sam dosta mliječnih proizvoda; jogurt, obrano mlijeko, i nemasni sir, a to je bio moj glavni izvor proteina.

Image result for mlijeko

Tokom hemoterapije koju sam dobila za peti put kada mi se vratio rak, morala sam da konzumiram i organski jogurt kako bi pomogao varenje i podržao razvoj dobrih bakterija u crijevima.

Ipak, otkrila sam da je 1989. godine, jogurt povezivan sa rakom jajnika. Dr Daniel Krejmer sa Harvarda pregledao je stotine žena sa rakom jajnika i osmislio svoju ishranu. Zbog toga sam odustala od mliječnih proizvoda u potpunosti, uključujući mlijeko, jogurt, maslac, i sve vrste mliječnih proizvoda. Odjednom, otkrila sam da su brojni proizvodi koje svakodnevno koristimo, kao što kolači, keks, supa iz kesice, soje, maslina i suncokretovog ulja, margarina, prepuni mliječnih proizvoda u nekom obliku.

Predložila sam doktoru ovu dijetu, i za samo nekoliko dana, moja kvrga se smanjila! Poslije dve nedenje, završila sam hemoterapiju i nisam koristila ništa od mliječnih proizvoda. Kvrga je počela da me svrbi, zatim je omekšala, a onda se smanjila.

Image result for kancerŠest nedelja bez mliječnih proizvoda, počela sam praktikovanje meditacije za jedan sat dnevno, i iz vedra neba, osetila sam da mi je kvrga nestala. Pitala sam muža da mi pomogne, ali ni on nije bio u stanju da nađe ništa. U bolnici su mi kasnije isto rekli. Nisu mogli da nađu kvrgu.

 

 

Jedan od najbržih načina je da uzmete nešto što smanjuje upalu, i nadraženost pa grlo manje boli. U slučaju da nemate, kupit ćete bez recepta.

Čim osjetite peckanje, uzmite mlake vode s soli pa grgljajte. To možete učiniti nekoliko puta na dan. Prpeoručuje se slaganje otopine od čaše vode i pola kašičice soli. Nakon grgljanja ispljunite.

Razne pastile  odmah će olakšati bol. U apoteki ćete odabrati razne vrste. Takođe mogu pomoći i sprejevi.

Ako ste počeli i kašljucati kupite sirup jer ćete spriječiti razbolijevanje te izdržati radni dan.

Bitno je da pijete čaj ili vodu. Tekućina će ispirati bolno grlo. Dobro će doći i domaća čorbica.

Birajte biljne čajeve koji će ojačati imunitet, ali pripazite da ne bude vrelo.

Topla čorba će pomoći pa je jedite. Ako se pitate zašto , odgovor je – natrijum u čorbi djeluje protuupalno. Osim toga, grlo može biti gore kada gutate hranu.

Iako ovo nije brz način, jako je važan. Tako ćete lakše izboriti bitku s infekcijom. Većina upala izazvana je virusom.

Ako je jaka grlobolja, otiđite ljekaru jer je moguće da imate bakteriju. No nemojte poduzimati prije nego što napravite bris grla.

Hrana je bitna stavka, pa izbjegavajte nezdravo. Možete piti i limunadu s malo meda.

grlo-grlobolja