Krema protiv hemoroida za podočnjake je iznenađujuće otkriće!

Krema protiv hemoroida za podočnjake je iznenađujuće otkriće!

Autor: Ivana Stojanović

Verujemo da i vama deluje čudno, ali zaista je tako – krema protiv hemoroida se može koristiti za otklanjanje podočnjaka. Krema protiv hemoroida za podočnjake je sredstvo koje neki koriste već godinama i, iako na prvi pogled deluje kao šala, ako malo bolje razmislite, ovo nije toliko luda ideja. Hajde da vidimo dobre i loše strane njenog korišćenja.

Kreme protiv hemoroida i njihovo dejstvo

Svi znamo da šta su hemoroidi. To su proširenja krvnih sudova koja se nalaze na analnom otvoru. Mogu biti blaža i ozbiljnija uvećanja, sve zavisi od toga u kojoj fazi se nalazite i koliko ste pustili da problem odmakne. Hemoroidi nisu opasni po život, ali mogu biti veoma neprijatni i veoma bolni.

Početna faza je najbezbolnija i to jeste ona faza kada kreme i masti veoma mogu da pomognu. U poslednjoj fazi, kada se jave, takozvani, viseći šuljevi, moguće ih je otkloniti samo hirurškim putem.

Ovde pročitajte koja je mast najbolja za hemoroide, pošto ih na tržištu ima mnogo.

Inače, kreme i masti koje koristimo da izlečimo ovaj problem, treba da budu što blaže i što prirodnije, kako ne bi iritirale analnu regiju. Mnogo je i domaćih krema koje možete napraviti za šuljeve, a većina njih sadrži prirodne elemente i biljke koje imate kod kuće. Prirodna sredstva su nezamenljiva kada su u pitanju osetljivi delovi tela. U te osetljive delove ubrajamo i podočnjake.

lično iskustvo bore

Veza između hemoroida i podočnjaka

Naizgled, između tamnih podočnjaka i hemoroida nema nikakve veze i čitava ova ideja može vam delovati suludo. Povezati potpuno suprotne probleme čini se nemogućim, a u stvari nije tako.

Hemoroidi su ispupčenja i otoci koje prave krvni popucali krvni sudovi. Zar i za podočnjake ne možemo da kažemo da su to otoci koji se javljaju u predelu oko očiju? Dakle, sličnost postoji.

Delikatnost područja u kome se problem javlja takođe je jedna od tačaka gde se približavaju ova dva problema. Analni otvor, kao i predeo oko očiju, veoma su osetljiva područja i trebalo bi im posvetiti ogromnu pažnju. Na te delove tela ne smemo stavljati bilo kakve masti i kreme, s obzirom na to da je sluzokoža oba mesta veoma tanka i osetljiva.

Obe regije su osetljive na bol i u tom smislu ih možemo smatrati veoma senzitivnima, zato se prema njima i moramo odnositi sa posebnom pažnjom. Trebalo bi, i što se tiče higijene, da jako vodimo računa i kada su mesto zahvaćeno hemoroidima i područje oko očiju, ne bude izloženo bilo kojoj vrsti bakterije. I to je još jedna od bliskosti, koja ih, barem na neki način povezuje.

Hemoroidi nisu vidljiv problem, ali u mnogome utiču na kvalitet života, u tom pogledu što ometaju u svakodnevnim aktivnostima, dok podočnjaci mogu da budu zdravstveni, ali i estetski problem. Šta je ozbiljnije od ova dva, svakako ne možemo reći. Međutim, ako se udruže sredstva, možemo se uspešno boriti i protiv podočnjaka i protiv hemoroida.

Krema protiv hemoroida za podočnjaka

Sastav krema za hemoroide varira i prvo što treba reći je da nikako ne smete bilo koju kremu za hemoroide staviti na podočnjake.

Kada govorimo o kremama i mastima za hemoroide, napominjemo da je važno paziti na što prirodnije i blaže sastojke jer je anlano područje veoma osetljivo. Kako kreme za hemoroide treba da budu veoma masne, pošto je suvoća jedan od najvećih problema, tako i kreme za podočnjake treba da vlaže područje oko očiju, na taj način štiteći ga od štetnih uticaja.

Naša čitateljka Aleksandra vam može pomoći. Ona je jedno vreme bila veoma nezadovoljna izgledom svog lica jer su podočnjaci činili da deluje umorno i iscrpljeno, iako se ona veoma dobro osećala. Čak ni šminka nije mogla ništa da pomogne, podočnjaci su bili toliko vidljivi, tamni, da je morala na drugi način da se pobrine za njih.Ona je pronašla veoma efikasno prirodno sredstvo koje joj je podočnjake sredilo za tili čas. O čemu se radi, pročitajte na sledećem linku: https://minutzamene.com/kako-sam-se-resila-bora-podocnjaka-i-podmladila-lice-za-kratko-vreme/

Dakle, to i jeste glavni razlog što kremu za analno područje možete naneti na lice – činjenica da vlaži kožu i sluzokožu i činjenica da samo prirodne sastojke smete koristiti.

Jedna od krema koja se koristi za lečenje hemoroida, a koja je poprilično jaka i ne smete je koristiti duže od 7 dana jeste Hepathrombin krema. Nju čine heparin-natrijum i polidokanol, koji veoma efikasno i u kratkom vremenskm roku mogu eliminisati hemoroide. Ipak, kako je ova mast veoma jaka, ne bismo je preporučili za mazanje na regiju oko očiju.

Ova krema se ne preporučuje dojiljama ni trudnicama, ni onima koji pate od neke gljivične ili virusne infekcije, kao ni onima koji imaju sklonost ka krvarenju. Iako se može za hemoroide kupiti bez recepta, savetuje se konsultacija sa lekarom ili bar farmaceutom.

Flogocid mast se koristi za hemoroide, a to je ujedno i mast koju možete koristiti kada je u pitanju predeo oko očiju, tačnije podočnjaci. Ova univerzalna krema koja u sebi ima bezvodni lanolin, beli vazelin i tečni parafin, eterična ulja i bornu kiselinu, može pomoći da bilo koji vid otoka ili upale splasne.

Pretežno se koristi prilikom uboda insekata, ali je takođe poznata i kao krema koja blagotvorno deluje kod hemoroida, pa je možete koristiti i za podočnjake. Potpuno je neškodljiva i ima dosta pozitivnih komentara o njoj.

O Pavlovićevoj masti dosta toga znate, a da li znate da je doba za hemoroide i podočnjake? Ona je vrlo masna i štiti, tako da je slobodno možete nanositi ujutu i uveče na podočnjake. Ujutu budite oprezni jer, kao jako masna, može vam zamastiti čitavu tu regiju, pa da zahvaljujući njoj i vaše lice deluje masno i neuredno. A i šminka možda neće baš najbolje da stoji na tako masnoj koži.

Kreme za podočnjake sigurnija opcija!

Drugi korak su kreme za podočnjake. One spadaju u efikasna sredstva koja mogu da situaciju sa podočnjacima i te kako poboljšaju.

Treba koristiti kreme koje su na bazi prirodnih sastojaka i koje sadrže one negujuće elemente koji mogu da poboljšaju izgled kože oko očiju i kada su u pitanju bore. Mislimo na negujuće elemente koji će ispeglati fine bore.

Retinol, jedan od nezaobilaznih sastojaka koji smanjuje pigmetaciju, a povećava vlažnost kože oko očiju. Koža se na taj način osnažuje i ne podleže delovanju određenih spoljašnjih faktora, a čak odoleva i godinama.

Hijaluronska kiselina, bez nje je nemoguće negovati lice. Ona kožu čini zategnutijom i takođe je hidrira i neguje. Ona sprečava zadržavanje tečnosti koja često i inicira nadutost podočnjaka, tako da je odlična u tom smislu, naročito ako je koža na licu umereno do veoma suva i isperutana.

Jedan od najboljih vitamina za negovanje kože oko očiju jeste vitamin K. On obnavlja krvne sudove u ovom području , a zadužen je i za rast ćelija i za obnavljanje tkiva. Ako vas zanima njegovo delovanje, u ovom tekstu možete detaljno pročitati sva dobra svojstva vitamina K za podočnjake.

Za jako tamne podočnjake, krema treba da sadrži vitamin C jer je on zadužen za izbeljivanje kože. Pored toga, on kožu čini svežom i odmornijom. Preporučuje se u nezi kože. Isti je slučaj sa vitaminom E, on je veoma učinkovit u nezi kože i potrebno je da ga kreme za podočnjake imaju.

Kako se koristi krema protiv hemoroida za podočnjake?

Pre svega, naveli smo, obratite pažnju koja je krema za hemoroide u pitanju jer ne smete svaku staviti na lice. Pošto će u nastavku biti reči o prirodnim kremama koje možete koristiti u tu svrhu, onda da napomenemo nešto i o nanošenju.

Na podočnjake nanosite uvek malu količinu proizvoda.

Te kreme su uvek masne, tako da će biti dovoljna količina zrna graška da podmiri vaše potrebe vlaženja kože oko očiju. Malu količinu kreme treba blago utrljati u kožu i jagodicama prstiju, ujutru i uveče, na čistu i prethodno opranu kožu.

Ako je problem sa podočnjacima intenzivan, radite ovo sve dok ne primetite pozitivne rezulate, a kada problem bude rešen, nanosite kremu preventivno, nekoliko puta nedeljno.

Prirodna krema protiv hemoroida za podočnjake

lično iskustvo bore

Kako zaista smatramo da su prirodne kreme najbolje, ovde ćete dobiti nekoliko najboljih recepata krema za hemoroide koje možete koristiti za podočnjake. One će vašu kožu nahraniti i pružiti joj najbolju hidrataciju. Zato, pogledajte recepte!

Najpreporučivanija u te svrhe je svinjska mast, oprana u devet voda, koja samostalno ili sa nekim biljkama i uljima, može učiniti čudo za vašu kožu. Ova popularna svinjska mast za hemoroide treba da se pravi od masti koju ste sami istopili, ili vi ili neko pouzdan jer kupovna mast može da sadrži štetne sastojke.

Nju treba preliti mlakom vodom i tako je mešati što brže, isprati, pa baciti vodu i tako devet puta. Tada je mast čista, sve prirodne nečistoće ili ostaci soli su otklonjeni, a ona spremna za upotrebu.

Možete je utrljavati ujutu i uveče na čistu kožu, tako ćete sprečiti vam podočnjaci budu i deluju dehidrirano.

Ako hoćete ovu mast za hemoroide da unapredite i da je koristite za podočnjake, dodaje u nju i 50 cvetova nevena. Uzmite svinjsku mast i u njoj propržite cvetove nevena dok ne uvenu. Zatim pustite tako jedan dan da osdtoje i onda ih blago zagrejte i procedite mast. Ona će biti veoma učinkovita. Potrebno je samo da je redovno nanosite na podočnjake i nema brige.

Ovde pročitajte i o maslinovom ulju za podočnjake.

Još jedna prirodna mast za hemoroide, ali i podočnjake je propolis mast. O propolisu i pčelinjim proizvodima nema porebe govoriti previše. Ovu mast možete i i praviti od vazelina i mlevenog propolisa, ali je lakša varijanta kupiti je u trgovinama. Cena je pristupačna, a i veoma je dostupna.

Ova mast u malim količinama pozitivno će delovati na podočnjake jer će ih hidrirati, ukloniti tamnu boju i štititi od loših uticaja iz okoline. Pri tom, krema je blaga, pa neće biti bojazni da koža bude iritirana.

Proverite koliko je kokosovo ulje dobro za podočnjake.

Ako vam sve ovo budi sumnje i ako ipak niste sigurni da li smete masti za hemoroide da nanosite na podočnjake, onda je najbolje da se okrenete oprobanim, a kvalitetnim, prirodnim stvarima.

Jedna od takvih krema, sa kojom rizika nema jer veoma uspešno otklanja simptome umora, zateže kožu i ublažava podočnjake je Neborela, iz kozmetičke linije Ovotaris. Ovoj kremi mnogi poklanjaju svoje poverenje jer prirodni sastojci od kojih je sačinjena, pomažu pri otklanjanju svih navedenih nesavršenosti. Probajte i uverite se.

Okoloočna regija je vazda bila izazovna za negu i mnogo je truda potrebno da se podočnjaci otklone. Najgore od svega je što nekada i ne znate zašto su vam se podočnjaci pojavili, šta to pogrešno radite i šta bi trebalo da promenite, uradite, kako više ne biste imali problema sa njima.

Podočnjaci mogu biti izraženi usled nekoliko faktora, kao što su zdravstveni problemi, zatim umor i iscrpljenost, neadekvatno čišćenje lica, genetika, ali i nedostatak nekog vitamina. Ponekad i nagli gubitak telesne težine takođe može uticati da se podočnjaci pojave. Na sve ove probleme treba uticati iznutra, ali rezultat svega toga nas takođe veoma interesuje. Taj rezultat je ono što se vidi.

Saznajte koja je hrana najbolja protiv podočnjaka.

Podočnjaci mogu biti svetliji i tamniji, njihova boja varira od žućkaste, do tamnoplave i ono što treba svakog dana raditi, to je mazanje okoloočnih krema, koje će smanjiti podočnjake, ali biti i dobra prevencija za pojavu bora oko očiju.Oni mogu biti ispupčeni, a mogu biti i upali, što će reći da se ne razlikuje samo njihova boja, već i njihov oblik.

Ima nečega što možete uraditi pre nego što uopšte probate da koristite neku kremu. To je malo zdraviji način života. Pre svega, zaboraviti na alkohol, cigarete, ali i na previše začinjenu hranu. To je pogubno za čitav organizam, naročito za okoloočnu regiju. Što više vode i zdravih napitaka, ali pre svega vode. Voda je od izuzetnog značaja za naš organizam.

Čak i provedeno vreme u zadimljenoj prostoriji može učiniti da vaši podočnjaci budu veći. Izbegavajte ih. Imajte u vidu da i jedna šoljica kafe deluje kao diuretik i pospešuje izbacivanje tečnosti. Razmislite o tome sledeći put kada pijete kafu.A mogli biste razmisliti i o izbeljivanju podočnjaka.

Provodite što više vremena u prirodi, na suncu i vežbajte. Time pomažete sebi da budete u boljoj formi, ali i da izgled vaše kože bude na zavidnijem nivou. To su prvi i osnovni koraci koje morate poduzeti kako bi vaši podočnjaci izgledali bolje.

Iako učinkovite, kreme protiv hemoroida ipak mogu biti malo jače i koncentovanije, pa onda da iritiraju i upale okoloočnu regiju, čime bi podočnjake možda učinile još vidljivijima. Budite oprezni i birajte najbolje za sebe i svoju kožu.

Ocena čitalaca
0/5

POVEZANI ČLANCI

Maslinovo ulje za podočnjake, da li zaista pomaže?

Lepota

Autor: Zorana Grujin

Kokosovo ulje za podočnjake je tako dobro! Ovo morate probati!

Lepota

Autor: Zorana Grujin

Vitamin K je odličan za podočnjake

Lepota

Autor: Ivana Stojanović

Karboksiterapija podočnjaka briše tamne krugove ispod očiju!

Lepota

Autor: Zorana Grujin

Najbolja hrana protiv podočnjaka

Lepota

Autor: Ivana Stojanović

Evo šta može hijaluron za podočnjake!

Lepota

Autor: Zorana Grujin

Izbeljivanje podočnjaka za odmoran i podmlađen izgled lica!


Lepota

Autor: Strainovic

Bolni hemoroidi i kako da bol već jednom prođe?


Zdravlje

Autor: plavsic

Volite pomfrit, a da li ste probali krompir za podočnjake?


Lepota

Autor: plavsic

Da li je krvarenje hemoroida opasno i kako ga efikasno rešiti


Zdravlje

Autor: Ksenija LončarOriginal Article