Lasersko podizanje grudi za atraktivniji izgled dekoltea!

Lasersko podizanje grudi za atraktivniji izgled dekoltea!

Autor: Biljana Jovanović

Lasersko podizanje grudi je upravo ono što vam treba, ako se plašite klasičnih operacija, a želite veće grudi ! Uvećanje dojki laserom je, ne samo budućnost, već je odavno i sadašnjost! Saznajte sve o ovoj bezbolnoj metodi!

Oduvek su velike grudi bile simbol privlačnosti . A šta kada nisu dovoljno velike ili kada ne stoje kako treba? Danas se to rešava na mnogo načina. Čini se da na dohvat ruke imamo mnoge načine kako povećati grudi.

I zaista jeste tako. Od metode, do metode, puno ih je koje obećavaju lepa, čvrsta i zategnuta prsa, ali postavlja se pitanje koja od njih je najbezbednija i najprilagodljivija svakom korisniku posebno.

Grudi možete da povećate operacijama različite vrste. Od klasičnih implantiranih silikona, laserskog uvećanja, do presađivanja sopstvenog masnog tkiva u vaše grudi.

Mi ćemo danas više govoriti o povećanju grudi laserom, kao jednoj od najpopularnijih operativnih zahvata današnjice. Ujedno ćemo pogledati šta od beneficija ova metoda nudi kada je u pitanju estetika, zdravlje i udobnost samog pacijenta.

Šta je lasersko podizanje grudi?

Lasersko podizanje grudi podrazumeva ugrađivanje implanta bezbolno, brzo i sa rezom koji je gotovo nevidljiv.

Kao i svaka druga vrsta intervencije, povećanje grudi laserom ima zadatak da grudima vrati lep i čvrst izgled, a ženama samopouzdanje i osećaj zadovoljstva. Može se raditi i kada osoba želi da poveća broj svog grudnjaka, tačnije kada su estetika i veličina grudi u pitanju.

Više je faktora koji utiču na to da se grudi opuste i izgube mladalački izgled. Trudnoća i dojenje igraju važnu ulogu kada su grudi u pitanju i upravo su dobra indikacija za laserski tretman podizanja istih.

Evo na koji način povratiti stari izgled grudi posle dojenja.

Osim tog fiziološkog procesa koji prati izmenu oblika grudi, ima još mnogo faktora koji utiču, a to su:

  • Starenje i gubitak elastičnosti kože
  • Povećanje telesne težine
  • Veliki gubitak u kilogramima
  • Saobraćajna nezgoda ili neko drugo mehaničko oštećenje
  • Teža bolest ili operacija

Povećanje grudi laserom se izvodi ugrađivanjem grudnih umetaka, koji su smešteni u grudni prostor tako da se ne vide i ne osećaju sa spoljašnje strane. Tako povećane grudi dobijaju neupadljiv i normalan oblik, koji se tokom vremena izgubio.

Grudi zadržavaju svoju zategnutost i ostaje im pokretljivost normalnih i dobro razvijenih grudi.

Većina pacijentkinja koje se odluče za ovu metodu, a sve je češća upotreba baš lasera, ne žele da im grudi imaju ogroman izgled, već samo da upotpune ono što im nedostaje da okrepe svoje unutrašnje osećanje. Problemi se najčešće javljaju zbog asimetričnosti dojki, ili kod nekih žena koje su inače bile zadovoljne izgledom svojih grudi, kao što smo i rekli, posle porođaja dolazi do gubitka volumena i promene oblika grudi.

Ono što je vodeći faktor u odabiru baš ove metode podizanje grudi jeste sam tok intervencije koja je veoma malo bolna, veoma vrzo gotova, i rez skoro pa potpuno nevidljiv.

Za razliku od klasične metode postavljanja silikona, lasersko podizanje grudi ne sadrži skalper i nema krvi prilikom intervencije.

Kome je namenjeno lasersko podizanje grudi?

lasersko povećanje grudi

Mnogo žena postavljaju sebi pitanje da li su baš one kandidati za uvećanje i podizanje grudi laserom. Ukoliko se dvoumite i niste sigurne da li da se podvrgnete zahvatu, evo nekih olakšica koje vam mogu pomoći. Da biste dobile pozitivan odgovor, morate ispunjavati određene uslove, a to su:

  • Da ste previše opterećeni veličinom i izgledom vaših grudi
  • Da postoji asimetrija u obliku vaših grudi
  • Da postoje određene deformacije dojki
  • Da postoji nesklad u obimu dojki i izgledu kukova, pa vam ništa od garderobe ne pristaje kako treba
  • Ako su vam grudi izgubile na obimu i veličini nakon porođaja i dojenja

U svim ostalim slučajevima, vrlo se verovatno radi o samostalnom hiru, radi estetskog ulepšavanja.

Pre nego se upustite u sve to, morate imati na umu da se ne radi o kozmetičkom tretmanu, već je operativni tok u pitanju. Kao i svaka druga vrsta operacije, i ova laserom nosi sa sobom određene pretnje i kontraindikacije, koje ne važe baš u svakom slučaju, jer svako je osoba za sebe i drugačije reaguje na operativni tok.

Imajte na umu da grudima možete pružiti drugačiji oblik i nekim drugim, neinvazivnim metodama, na primer redovnom masažom grudi.

Raspitali smo se kako se to radi masaža grudi .

Ne znam da li ste znali, da grudi možete uvećati i promeniti ima oblik i nekim drugim metodama koje nisu hirurškog tipa, kao što je upotreba postpuno prirodnih preparata koji nam dolaze kao dar sa neba.

Dokaz za to je naša čitateljka Dragica, koja je svom dekolteu pružila savršen izgled na potpuno prirodan i bezbolan način. Grudi su joj sada veće, čvršće i ona je prezadovoljna njihovim novim izgledom. O čemu se radi i šta je to što i vi možete probati, pročitajte u njenom iskustvu koje je podelila sa nama, a koje je na ovom linku: https://minutzamene.com/kako-sam-prirodno-podigla-opustene-grudi-i-povecala-ih/

Kada smo videli koje sve mogućnosti imamo za podizanje grudi, verujem da ćete se u nekoj pronaći, sigurno. Do tada, da se mi vratimo na našu temu, laserskog podizanja.

Idemo dalje u detalje!

Kako se izvodi lasersko podizanje grudi?

Ukoliko ste se odlučili za lasersko podizanje, morate tačno znati kako želite da vam grudi izgledaju.

Prvo i osnovno je da odaberete stručnjaka koji će intervenciju da odradi i da sa njim postignete dobar dogovor. Kada ste odlučili ko vam radi zahvat i kakav oblik želite, polovina posla je odrađena.

Naravno, kao i pre svake operacije, postoji preoperativni tok koji morate da ispoštujete. Na prvom pregledu, doktor će uzeti vaše podatke, odraditi određene testove na alergene, ustanoviće da li ste alergični na neki lek ili preparat, pitaće vas radi preventive da li bolujete od određenih bolesti, šta koristite od lekova, da li vam je rađena biopsija dojke ikada kao i da li ste vi ili neko iz vaše porodice imali kancer dojke i kakvi su vam bili rezultati mamografije. Kada ste sve podelili sa njim, doktor je prikupio sve informacije koje su mu bile važne i sada može da planira operativni zahvat.

Kada su otklonjeni svi faktori rizika i stekli su se uslovi za operaciju, operacija kreće. Operacija laserom, podizanje i povećanje grudi se izvodi u potpunoj anesteziji ili u lokalnoj sa sedacijom. Rez laserom se pravi ispod pazuha, u prevoju dojke ili kružno oko bradavice. Nakon pregleda donosi se odluka na kom će mestu rez biti postavljen. Obično je veličine oko 4mm jer je baš takav dovoljan da se izvede ovakav zahvat.

Sama operacija traje od 1-3h u zavisnosti na kakve prepreke se nailazi tokom operacije. Ponekad se zahvat može odraditi i ambulantno, ali baš u retkim slučajevima. Obično boravak na klinici traje jedan do dva dana, i vrlo brzo se nakon operacije vraćate lakšim svakodnevnim aktivnostima.

Nakon intervencije, pacijent se prebacuje na odeljenje poluintenzivne nege gde se prati celokupno stanje i reakcija organizma na novi implant. Vrlo brzo se otpuštaju kući.

Povećanje grudi laserom je itekako moguća metoda koja se ne razlikuje mnogo od klasičnog silikonskog impanta. Efekat koji se postiže je isti, samo je razlika u veličini reza i načinu obavljanja operativnog zahvata.

Oporavak je takođe kraći kod laserskog zahvata, jer nema konaca i sečenja tkiva, kao ni krvarenja bilo koje vrste. Mogućnost javljanja posledica i komplikacija je svedena na minimum, pa je upravo iz svih ovih razloga lasersko povećanje doživelo ekspanziju poslednjih godina kod nas, a klasični silikoni su skoro pa i potpuno zanemareni.

Sigurno je samo to da su žene spremne na sve zarad lepote i u mnogome ne razmišljaju o posledicama, samo ima je bitno da dođu do željenog izgleda na ovaj ili onaj način, a većina njih i uspeva u tome.

Oporavak nakon laserskog podizanja grudi

povećanje grudi laserom

Oporavak je kod svakog pacijenta individualan i zavisi od obima i načina rada, kao i od samog pacijenta, kako podnosi sve to. Glavni oporavak sledi odmah, dan do dva nakon operacije, jer u prvih 48h može da se vidi glavna reakcija organizma. Sve vreme se nosi postoperativni brushalter ili steznik, a tuširanje nakon tri dana.

Prvih dana se izbegava teži fizički napor, a u zavisnosti kojim poslom se bavite, napore morati prilagoditi vašem stanju.

Sve u svemu, oporavak traje kratko i baš iz tih razloga se laser kao metoda sve češće i upotrebljava. Najviše je koriste naše estradne ličnosti, koje žele brze rezultate, sa mnogo ušteđenog vremena.

Još jedan bitan faktor kada je odabir lasera u pitanju, je taj što ne boli i vidljivost reza je minimalna, a to je od velikog značaja za bavljenje javnim poslom.

Mesec dana nakon intervencije, možete rez negovati nekim prirodnim sredstvom za ukljanjanje ožiljaka. U tome vam mogu pomoći potpuno prirodni preparati koji su bogati aktivnim sastojcima, koji hrane kožu i utiču na smanjenje vidljivih ožiljaka.

Rezultati laserskog podizanja grudi su trajni i samo odeređeni faktori mogu uticati na to da taj efekat propadne.

Možda će, vremenom biti potrebno podvrgnuti se još nekom tretmanu, ukoliko se grudi opuste, ali redovnom negom i vežbom, kao i praćenjem naših dobronamernih saveta, efekat trajati prilično dugo, a vi koje ste odradili zahvat ćete blistati od sreće i zadovoljstva.

Cene i iskustva laserskog podizanja grudi

Lasersko podizanje grudi je zahvat koji se danas veoma učestalo obavlja gotovo na svim privatnim klinikama . S obzirom da je veoma popularna metoda , a kod nas to što je popularno, to je i skupo, svrstava se u grupu skupljih zahvata, koje ne može baš svako da priušti sebi. Cena lasera se kreće, u zavisnosti od klinike gde, kao i lekara koji izvodi intervenciju, od 3500 do 5000 eura, što za pojedine nije nimalo zanemarljiva i niska cifra.

Zato, ako vam se zavrtelo u glavi posle ovoga što ste pročitali i odustajete od vaših snova, pogledajte drugu alternativu koja može doneti gotove slične, ako ne i iste rezultate. To je podizanje grudi prirodnim putem, ili upotreba kreme Megagrudin.

Ukoliko se pak odlučite da je baš laser ono što vama treba, naš savet je da pažljivo birate mesto na kom ćete odraditi intervenciju. Ponekad rizik ne donosi uspeh, a u ovom poslu vam treba baš stručno lice koja zna kako da obavi svoj posao. Kako naš narod kaže, bolje sprečiti nego lečiti. Zato pamet u glavu i samo na proverenim mestima predajte svoje telo u sigurne ruke!

Ukoliko je samo podizanje grudi vaša potreba, pročitajte više o mastopeksiji.

Povećanje grudi laserom – iskustva

Jovana, 33 godine

“Imam 33 godine i majka sam dva dečaka. Tokom trudnoće i porođaja, nisam mnogo varirala sa težinom, tako da se moje telo nije mnogo ni deformisalo. Od tada je prošlo 12 godina. Na redovnom pregledu mamografije, pre dve godine mi je dijagnostikovan benigni tumor, koji je pretio da pređe u nešto ozbiljnije. Morala sam da odradim operaciju dojke i da odstranim to što mi je ugrožavalo život. Na moju sreću, sve se završilo u najboljem redu. Ono što je ostalo iza toga, kao posledica smanjenja obima usled vađenja tog tkiva, jeste koža koja je visila oko moje dojke i koja je mnogo ružno izgledala. Osim toga, druga dojka je ostala manja i nekako kad ih pogledam, nisu bile istog oblika, ni veličine.

To mi se, naravno nikako nije dopadalo, a i mislila sam da više nisam privlačna. Morala sam da uradim nešto po tom pitanju. Nisam želela klasičnu operaciju silikonima, pa sam rešila da se podvrgnem laserskom povećanju, tj podizanju grudi. Muž je bio velika podrška i oslonac za mene u tim trenucima, pa smo zajedno otišli da odradim taj zahvat. Verujte, da je trajalo oko sat vremena. Puštena sam kući istog dana i baš sam zadovoljna postignutim rezultatima. Sada je sve kao i pre.

Svima koji su u mogućnosti, toplo preporučujem.”

Kada je u pitanju bilo kakavo ulepšavanje, najvažnije od svega je da postignutim rezultatima uspemo da popunimo rupe u samozadovoljstvu sopstvenog izgleda i dopadanja same sebi, pa onda i drugima. Radite ono što će vas da čini srećnima, jer samo tako jedna zadovoljna i ispunjena žena može da bude stub srećne i potpune porodice.

Bilo da odaberete hirurški zahvat ili nehirurški, izbor je pravi, samo ako vama tako odgovara.

Mi se nadamo da smo bar malo pomogli i olakšali u odabiru prave metode!

Ocena čitalaca
5/5

POVEZANI ČLANCI

Povećanje grudi: svi načini i bitni saveti o njima!

Lepota


Autor: I. Stojanović

Povećanje grudi sopstvenim masnim tkivom – za i protiv!

Lepota


Autor: Strainovic

Povećanje grudi krvnom plazmom je sada hit!

Lepota


Autor: I. Stojanović

Mastopeksija za lepši izgled vaših grudi!

Lepota


Autor: Biljana Jovanović

Kako zategnuti grudi posle dojenja

Lepota


Autor: Strainovic

Punjenje usana sopstvenim masnim tkivom je novi trend!

Lepota


Autor: Zorana Grujin

Uklanjanje celulita laserom, kako vam to zvuči?


Lepota


Autor: Zorana Grujin

Laserska operacija vena – savremen tretman sa mnogo prednosti!


Zdravlje


Autor: plavsic

Laserski tretman lica bezbolno rešava sve probleme


Lepota


Autor: Ksenija Lončar

Silikoni u usnama: da li je to najbolji način za povećanje usana


Lepota


Autor: Marija MitrovićOriginal Article