LISTAJU VAM SE NOKTI? Ovo bi mogli biti razlozi

Shutterstock

PROBLEMI SA ZDRAVLJEM

+

AAA

LISTAJU VAM SE NOKTI? Ovo bi mogli biti razlozi

Autor: Zlatko Govedi

Ako imate problem s listanjem noktiju, to mo탑e biti posljedica brojnih svakodnevnih aktivnosti, od sportskih aktivnosti, kori큄tenja neodgovarajue kupke i sapuna, do nedostatka nekih enzima i vitamina. Doktori sugeriraju da je promjena na noktima prvi znak da ne큄to morate promijeniti.

Suhi nokti

Ako imate suhu ko탑u, to se mo탑e preslikati i na suhou kose i noktiju. Suha ko탑a i nokti mogu biti posljedica pretjeranom izlaganju suncu tijekom ljetnih mjeseci, ali i solariju tijekom zime. Nokti i ko탑a se hrane specifinim enzimima i vitaminima i nije ih dobro naglo ukinuti razliitim dijetama, posebice onima koje smo sami sebi odredili i dodijelili

Agresivna manikura

Redovno kori큄tenje nadogradnje ili trajnog gel-laka na noktima te nakon toga nepravilan postupak uklanjanja gela i dugotrajno izlaganje noktiju acetonu, mogu rezultirati uni큄tenjem ploe nokta i dugotrajnom procesu listanja.

Neodgovarajua dijeta

Ako u svoj organizam ne unosite odgovarajue hranjive sastojke to e se direktno vidjeti i osjetiti najprije na va큄oj ko탑i, a potom i na noktima. Nokti i ko탑a hrane se specifinim enzimima i vitaminima i nije dobro naglo ih ukinuti razliitim dijetama, posebno onim koje smo sami sebi odredili i dodijelili.

Zdravstveno stanje

Iako je listanje noktiju gotovo uobiajeno stanje koje obino ne uzrokuje zabrinutost, postoje sluajevi kada ono mo탑e ukazivati na ozbiljnije probleme. Dobro pogledajte svoje nokte i posavjetujte se s lijenikom.

Pravilna higijena noktiju

Ako pazite na nokte, oni e se manje lomiti. Higijena noktiju mo탑e znaiti odr탑avanje odgovarajue normalne du탑ine noktiju i hidriranje uljima, kako ne bi postali krhki. Takoer, mo탑ete razmisliti i o nedjeljnom pilingu.

Autor:Zlatko Govedi

ZADNJE VIJESTI


VA탐AN SAVJET

VJENO PITANJE: Je li kosu bolje oprati ujutro ili uveer? Evo 큄to ka탑u strunjaci


UJEDNO ISTI TOKSINE

IDEALNO ZA HLADNIJE DANE! Napitak koji e potaknuti mr큄avljenje i sprijeiti vraanje ne탑eljenih kilograma


PROBLEMI SA ZDRAVLJEM

LISTAJU VAM SE NOKTI? Ovo bi mogli biti razlozi


DAROVI PRIRODE

PRIRODNO MRAVLJENJE: aka ovih sjemenki mo탑e pridonijeti gubitku kilograma!

Komentari odra탑avaju stavove njihovih autora, ali ne nu탑no i stavove portala Dnevno.hr. Molimo itatelje za razumijevanje te suzdr탑avanje od vrijeanja, psovanja i vulgarnog izra탑avanja. Portal Dnevno.hr zadr탑ava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog obja큄njenja.Original Article