Masaža vrućim vulkanskim kamenjem

Foto: Profimedia

Masaža toplim vulkanskim kamenjem podrazumeva zagrevanje kamenja u vodi na temperature od 45 stepeni, jer ono dugo drži toplotu i postepeno je otpušta. Pošto je nastalo hlađenjem lave, ovo kamenje nosi snažan zapis elektromagnetnog potencijala Zemlje, pa se preporučuje i kao dobra energoterapija, za čišćenje organizma i balansiranje kretanja energije. Ova masaža opušta napete mišiće, širi krvne sudove, poboljšava cirkulaciju i oksigenaciju tkiva, i ima vrlo izražen antistres efekat na ceo organizam, pa i na rad unutrašnjih organa, a posebno produbljuje disanje.

Kada se ne preporučuje: Osobe sa infekcijom na koži, s visokim krvnim pritiskom, svejedno da li su pod terapijom ili ne; nikako ako postoji bilo kakav zapaljenski proces u telu, kod proširenih, upaljenih i trombotičnih vena, za vreme menstruacije i bilo kog drugog krvarenja kao i kod malignih bolesti. U toku trudnoće i kod dece ovaj vid masaže se ne primenjuje.

Sve o šijacu masaži pročitajte ovde.

“Profesionalna etika obavezuje terapeuta da, ukoliko klijent ima neki zdravstveni problem ili tegobe, nikako samoinicijativno ne primenjuje neku vrstu masaže dok lekar ne dijagnostikuje problem i preporuči masažu kao poželjnu i delotvornu”, upozorava Peđa Filipović, učitelj i kreator masaže i velnes koncepta.