Masažer za celulit: Pomaže, ako izaberete pravi!

Da li masažer za celulit može da pomogne da ponovo imate zategnutu i glatku kožu? Može! Otkrijte kako deluje, koji je najbolji i kako se koristi pravilno.

Mnogi preparati i kreme protiv celulita prodaju se u paketu sa masažerima za celulit. Nekima su pakovanja dizajnirana tako da imaju rolere koji ujedno propuštaju kremu i masiraju ugrožena područja.

A zašto sve to? Da li je masažer za celulit neophodan?

Istina je da može da bude od velike koristi!

Kako masažer za celulit deluje?

Svi znamo za prednosti masaže bilo koje vrste. Osim što na opušta, ona nam može pomoći da uklonimo bolove, poboljšamo cirkulaciju i da razbijemo masne naslage, pa time i one koje stvaraju celulit.

Anticelulit masaža je tretman koji možete dobro platiti u kozmetičkom salonu. I neće vam biti dosta jedan.  Zato se javila ideja da same probamo da se rešimo ovog estetskog problema masažom koju same možemo da obavimo kod kuće.

Da biste se rešili celulita, potrebni su prilično jaki i snažni pokreti. Kada radite same ovakvu masažu, to može biti prilično zamorno, posebno onda kada imate tvrdokorni celulit. E tu u pomoć uskače masažer za celulit!

Sam masažer nije dovoljno efikasan protiv celulita. Najbolji je uz primenu dobrog prirodnog anticelulit gela ili kreme koji svojim aktivnim sastojcima zatežu kožu i eliminišu te ružne potkožne grudvice! Obavezno pročitajte kako je moja prijateljica Jelena uništila celulit bez muke uz gel i blagu masažu na linku: https://minutzamene.com/moj-celulit-je-nestao-na-ovaj-nacin/

A kako ovaj uređaj deluje?

Ovaj dodatak borbi protiv celulita stvara pritisak na kritične regije na vašem telu. Celulitom su najviše zahvaćene butine i zadnjica, premda ni stomak ni ruke nisu pošteđeni njegvog prisustva.

Masažer za celulit je  aparat koji omekšava kožu i potkožno tkivo, poboljšava cirkulaciju i tako omogućava da telo bolje upije aktivne sastojke koji ima gel protiv celulita. A onda aktivni sastojci rade svoje. Jedni dodatno poboljšavaju cirkulaciju i ubrzavaju razgradnju masnih naslaga, drugi zatežu kožu i čine je jačom i glatkom, a samim tim celulit manje vidljivim.

Naposletku, masne ćelije se, usled stalnog fizičkog uticaja na njih, lakše otkače od potkožnog tkiva, usitne i ravnomernije prerasporede pod kožom. Kao rezultat, trvrdokorni celulit biće sve manje vidljiv i vremenom će nestati.

Osim toga, u masnom tkivu koje se gomila pod kožom, gomilaju i se raznorazni toksini. Najbolji način da ih se rešite jeste da pokrenete limfni sistem.  Blagim pritiskom masažera aktivira se uspavani limfni sistem i brže se izbacuju toksini iz tela.

Savet plus:Iako su namenjeni za celulit, primetićete i da sjajno opuštaju i uopšte nećete pogrešiti ako ih isprobate na leđima ili da se rešite bolova u ramenima.

Kada počnete sa masažom na ovaj način, može se desiti da vam ona u prvo vreme ne prija. To je u redu. Treba vremena da se naviknete na ove, ne baš najnežnije poteze na vašem telu. Ipak, imajte na umu da ne bi baš trebalo da završite sesiju sa modricama.

Vrste masažera za celulit

Mnogim ženama oni su postali obavezni mali kućni aparati. Naravno, ime i onih ručnih, koji nisu električni proizvodi.

Postoji nekoliko vrsta ovih uređaja.

 • električni
 • ručni
 • vakum masažeri za celulit
 • infracrveni anticelulit masažeri

Ručni masažeri

Ova beauty oprema dolazi u raznim varijacijama. Ono što im je zajedničko jeste da ne rade sami uklanjanje masnih nasalaga, već ćete morati da upotrebite svoje ruke za pravljenje pokreta. Pitate se možda čemu onda ova stvar? Imaju svoje prednosti. Za razliku od vaših prstiju, oni pružaju dodatnu stimulaciju vašoj koži i poboljšavaju cirkuaciju. Za razliku od nekih drugih varijanti, traju dosta dugo, ne kvare se ( mada garancija ne ide uz njih) 

ručni anticelulit masažer

Sam masažer je dobar, ali ne i dovoljan. Potrebno mu je još nešto! Šta? Poslušajte ovo lično iskustvo i isprobajte ovaj način:

Ručni masažeri protiv celulita mogu imati pipke ili bodlje, rolere, valjke, kuglice koje praktično vozite po svojim butinama  ili mogu biti obična četka. Ne troše baterije, tihi su i ne prave nikakvu buku, možete ih poneti i na kampovanje ako treba, mali su, lako prenosivi i relativno jeftini.

Ah, da, da ne zaboravimo najvažnije – i efikasni!

Mogu biti silikonski, ali mi vam preporučujemo da saznate kako se koriste drveni masažeri za celulit.

Elektični masažeri za celulit

Ovi proizvodi mogu biti veliki poptut onih u kozmetičkim salonima, ali i oni imaju svoju ručnu varijantu. Ovakve mašine deluju tako što šalju vibracije kroz regiju koju masirate i na taj način pomažu da se masno tkivo razgradi i celulit umanji. Prednost je svakako u lakoći njihovog korišćenja. Dovoljno je samo da ih prinesete kritičnoj regiji, eventualno blago pritisnete. Ostatak posla odradiće sami i ne morate da zamarate svoje ruke!

električni masažer za celulit

Vakum masažeri za celulit  

Ovi su posebno dobra opcija, premda verovatno najmanje prijatna. Ovi uređaji imaju deo koji usisava osdređenu površinu kože na taj način povećava protok krvi i limfe u tom delu, ali i odvajanje masnih naslaga od strukture kože.

Pročitajte šta je vakuum masaža celulita.

Ukoliko imate tvrdokorni celulit, najbolji su masažeri koji su kombinacija vakuma i rolera. Unutar dela koji stvara vakuum nalazi se mali roler koji dodatno masira usisanu regiju i povećava efikasnost tretmana.

Infaracrveni masažeri

Ovi aparati imaju infracrvene zrake koji dodatno poboljšavaju efekte masaže jer dubinski  podstiču cirkulaciju i zagrevaju deo tela koji se masira, čime naravno ubrzavaju nestanak celulita.

Kako izabrati pravi masažer?

To prvenstveno zavisi od novca koi ste spremni da izdvojite, ali i od toga koliko je vidljiv vaš celulit. Ipak, vi saveti vam mogu biti od koristi:

 • Ako često putujete, birajte manju, ručnu varijantu koja lako stane u vašu torbu. Ne zaboravite da sa sobom treba da nosite i anticelulit gel , jer i kozmetika radi svoje!
 • Ručni masažer za celulit je najbolji ako ima gumenu dršku. Plastične će više klizati pa vam masažer može ispadati iz ruku, a tretman postati  frustrirajuća akcija!
 • Birajte onaj koji ima bodlje različitih veličina, dakle sa zamenjivom glavom. Tako ćete targetirati i onaj krupniji i onaj sitniji celulit.
 • Ukoliko imate vremena za redovan tretman kod kuće i nešto više novca, nabavite električni masažer. Borba protiv celulita mora biti kontinuirana i redovna. Ukoliko ste skloni ovom problemu, odlazak u salone može biti veća insvesticija od nabavke dobrog masažera i gela. Sami procenite šta vam se više isplati
 • Ako imate tvrdokorni celulit, vakum masažer je najbolja varijanta. Nemojte ga birati ako imate proširene vene, problema sa bubezima jertom ili srčanih problema,ako imate izrasline ili promene na koži (rane,ekceme)

U zavisosti od tipa celulita koji imate,  možete birati na sledeći način:

 • Za adipozni celulit koji se sastoji od masnih naslaga pod kožom, najbolji su vibrirajući anticelulit masažeri. Kakav je ovo celulit, možda se pitate? To je onaj koji je rezultat loše ishrane bogate slatkišima i ugljenim hidratima i načina života koji pretežno podrazumeva sedenje. Telo tada nije u stanju da eliminiše višak kalorija koje su unete i one se pretvaraju u masne naslage i celulit. Uz ovaj tip gotovo redovno u pratnji ide i višak kilograma. Najviše ga ima na kukovima stomaku i zadnjci. Nekad je vidljiv golim okom, ali gotovo uvek vidljiv kada se koža uštine.
 • Za vodeni celulit najbolji su infracrveni masažeri. Ovaj tip celulita imaju osobe koje imaju slabu cirkulaciju, kako krvi tako i limfe,  i problem sa zadržavanjem vode u organizmu. Uz ovaj tip celulita, koji je vidljiv golim okom, obično idu kao prateća pojavaa osećaj težine u nogama i oticanje.

Najbolji anticelulit masažeri

Koji su se to brendovi pokazali kao najbolji?

Predstavićemo vam neke sa kojima korisnici imaju najbolja iskustva:

Medisana SCULPTURAL masažer

Radi na struju. Savršen mali aparat za žene ,koji deluje vibracijama i rotacijama, ali kombinuje uz to i dejstvo infracrvenih zraka. Radi tako što zagreva masno tkivo, potpomaže njegovo oslobađanje i limfnom drenažom omogućava izbacivanje. Cena mu je 3990 rsd.

Celulit eliminator – Philips HP 5215 Cellese

Još jedan električni uređaj. Za razliku od prethodnog ovaj kombinuje masažu i vakum u isto vreme. Na dnu masaera su valjci koju kožu uvlače u vakum koji je između njih. Na taj način potpomaže se razbijanje celulita i masnih naslaga. Cena mu je oko 6700 rsd..

Beurer Anticelulit masažer CM100

Aparat na baterije sa punjačem, specifičnog duguljastog oblika, netipičnog za masažere ove vrste. Radi po principu vibracija uz pomoć kojih potpomaže razbijanje masnih naslaga. Cena mu je oko 8900 rsd.

Anti celulit masažer – ARDES ARM240N

Sličan prvom masažeru, kako po obliku tako i po funkcijama. Ima nekoliko vrsta nasatavaka ( kuglice, bodlje, roleri…) i kombinuje masažu sa dejstvom infracrvenih zraka. Cena mu je oko 5620 rsd.

Relax Spin Tone

Najpovoljniji što se cene tiče. Ima 3 vrste nastavaka: talasasata i sa kuglicama namenjene su uklanjanju celulita, dok mikro filer dodatak služi za uklanjanje grube kože i žuljeva. Cena mu je oko 1500 rsd.

Saveti za pravilnu upotrebu anticelulit masažera

Naravno, ne možete samo uzeti masažer protiv celulita u ruke i početi sa trljanjem. Potrebno je prvo pripremiti telo za masažu.

masažer protiv celulita

Uradite sledeće:

 • Radite masažu tokom tušranja mlakom vodom, ili još bolje posle nje. Na taj način zagrejaćete telo, a topla voda proširiće krvnesudove, ubrzati cirkulaciju, otvoriti pore koje će lakše da apsorbuju aktivne materije iz gela.
 • Obavezno nanesite nešto na telo kao podlogu. Idealno je da to bude anticelulit gel koji je prirodan. Na taj način sprečićete nastanak modrica i povrede usled zatezanja kože masažerom i nemogućnosti da normalno klizi po koži.
 • Pokreti treba da su pravilni. Na stomaku da treba da bude  kružnim pokretima koji idu u smeru kazaljke na satu. Masaža donjeg dela tela uvek ide odozdo naviše.
 • 10 minuta masaže na određenom problematičnom delu tela je sasvim dovoljno. Uz pomoć ovih masažera  možete se masirati 3 puta nedeljno. Ostalim danima je najbolje da samo prstima utrljate gel protiv celulita.

Cena i iskustva sa anticelulit masažerima

Posle cele ove priče, verovatno vas zanima kakva su iskustva i može li ovakav vid eliminacije celulita biti dovoljno moćan. Moja prijateljica je probala, i tvrdi da može, ali to nije ono što je bilo presudno u tome da se ona reši celulita. Pomoglo joj je sjajno prirodno rešenje i ona sada sa ponosom nosi kratko jer zna da nema celulit – ni trunke!Ono što mi je otkrila, oduševilo me! Zaista, svako može da se reši celulita na taj način.

O čemu se radi, saznajte na ovom linku:

Iskustva su uglavnom pozitivna i masažeri su jedan od najboljih načina da se rešite celulita. Ipak imaju jednu manu – bez ogovarajuće podloge mogu naneti više štete nego koristi. Zato podjednaku pažnju treba obratiti na gel protiv celulita koji ćete koristiti uz ovaj uređaj.

Uz pametan i dobar izbor gela, ovo može biti sjajno iskustvo i rezultati će biti vrlo brzo vidljivi.

Iskustva sa anticelulita masažerima pokazala su da su ovi rezltati najbolji ako pijete puno tečnosti, jer na taj način pomažete da se telo brže oslobodi od toksina. A to nije sve! Više tečnosti koju unosite i bolja cirkulacija zahavaljujući masaži i aktivnim supstancama anticelulit gelova utiču na stvaranje kolagena i povećanje elastičnosti kože. Ona jako brzo postane jaka, zategnuta i glatka. Možete da pijete vodu, a još bolji su i čajevi protiv celulita.

Ukoliko zaista planrate ozbiljno da se pozabavite celulitom, imaje na umu da će svakodnavno masiranje imati najboljeg efekta ukoliko promenite način ishrane, posebno onda kada imate masni celulit i kada ste svesni da je baš loša ishrana uzrok njegovog nastanka. U te svrhe pročitajte pravila anticelulit dijete!

Do sada je već poznato da celulit najviše imamo na zadnjici i nogama, a najvše zato jer tu imamo najviše sala i posebno onda kada sedimo po ceo dan i kada ovi delovi tela nisu dobro prokrvljeni. Ukoliko ste svesne toga, onda je vreme da se pokrenete – ovo su vežbe za celulit koje targetiraju kritična područja i pomažu da vaš celulit nestane kao rukom odnesen.

Cene masažera za celulit variraju i zavise od kompleksnosti istog.

 • Obične, ručne sa bodljama možete naći i po ceni od 300 dinara.
 • Kompleksniji, električni  (a opet ručni) modeli koštaju oko 3000 dinara,
 • Infracrveni idu od 4500-10000 dinara.  
 • Najjednostavniji vakum masažeri za celulit su oko 5000 dinara.

Ovo su naravno sve manji modeli koji ne zauzimaju mesta i koje možete koristiti kod svoje kuće.

Borba protiv celulita ne može se dobiti preko noći. Ako se odlučite za nju, onda se naoružajte prirodnim gelom protiv celulita i masažerom. Budite uporni i rezultate ćete sasvim sigurno primetiti posle mesec dana. Nekima će celulit sasvim nestati, nekima se vidno smanjiti. To nije razlog da prestanete da se masirate. Zapamtite, redovna nega je ono što je ključno za lepotu, čak i kada je celulit u pitanju!

Read More