Masažer za lice: vodič kroz vrste i upotrebu

Ako do sada niste probale masažer za lice, vreme je da to promenite. On može učiniti da vaše lice izgleda mlađe! Bilo koji? Polako! Evo kako izabrati pravi!

Ženama je, generalno dosadila svakodnevna borba sa različitim nepravilnostima na licu, koje ih izbacuju iz takta, jer umesto da umanjuju problem, on je, čini se sve veći i veći. Bilo da su to bore i duboke linije, bubuljice, fleke i nepravilne mrlje ili nadutost i podočnjaci, činjenica da svakodnevna nega ne sme da izostane, zvuči pomalo obeshrabrujuće. 

Vrlo je nezahvalno u svakom momentu isparatiti potražnju kože i na pravi način joj obezbediti sve što joj nedostaje. U zavisnosti od tipa kože ( a ima ih nekoliko i svaki na svoj način zna da bude zahtevan i težak za negu) teče i potražnja prave i zdrave kolekcije za održavanje: te krema za ovaj tip, te krema za onaj, zatim serum jedan ili drugi, treći, peti… i kompikacijama nikad kraja. 

Šta god da nanosite na kožu lica, dobro je imate i masažer za lice.

Znate zašto?

Daje brze i fantastične rezultate. Ne izaziva alergije i nije težak za kožu, već samo omogućava da se podstakne samostalna cirkulacija i regulacija lučenja prirodnih masnoća koje daju koži hranljive materije koje joj nedostaju. 

Zvuči dobro?

Onda morate da znate i ovo:

Prednosti masažera za lice

Masažer radi tako što deluje na površinski sloj kože lica, podstičući bolju cirkulaciju unutar ćelija kože

Efekti koje pruža su trenutni, ali imaju i dugoročne rezultate

Velika prednost ovog instrumenta je ta što je veoma praktičan i lak za rukovanje, staje u svaki žensku torbu, uvek je spreman za upotrebu, ne zahteva komplikovano održavanje, nije skup. Njega samo izvadite i tretirate lice onako kako ste to oduvek i želele. A što je još i najbolje od svega, rezultati koje postiže su neverovatni.

Koža je nakon nekoliko tretmana sjajna i glatka, ishranjena i u isto vreme zategnutija.

Kada se lice tretira masažerom, pore budu toliko otvorene da imaju bolju sposobnost da upiju sve hranljive materije iz maske, kreme ili seruma koji ste mu naneli. 

Masažer radi na principu kotrljanja i uglačavanja svih neravnina na licu. Totalno prija koži i ne opterećuje je, otklanja osećaj umora sa lica i spušta otok i nadutost. Jedna važna prednost mu je, što ga možete koristiti dok uživate u omiljenom filmu ili odmarate posle napornog dana. On je tu, a kao da nije. Dobra je alternativa skupim tretmanima u kozmetičkim salonima. 

No, masažer nije jedino rešenje za znakove strenja na koži i on je samo kvalitetna dopuna kvalitetne nege.

Verovali ili ne, i naša poznata glumica Lidija Vukičević je dugo je tragala za nečim što bi joj pomoglo da njene bore i podočnjaci nestanu. Pronašla je nešto što je totalno preporodilo njenu kožu, u toj meri, da ni sama nije mogla da poveruje da je problem uspela tako brzo da reši. Bore i tamni podočnjaci su sada njena prošlost, a njena koža sada izgleda bar 15 godina mlađa. Pričala je o tome, a saznajte o čemu je reč na ovom linku: https://minutzamene.com/lidija-vukicevic-moja-tajna-protiv-bora/

A ako vas je ovaj uvod o masažerima zaintrigirao da ga probate, onda treba da znate i ovo…

Vrste masažera za lice

Verovatno niste ni pretpostavljale da ima nekoliko vrsta masažera koji se koriste za masažu lica. Iako su na našem tržištu prisutni već godinama, za mnoge je ova vrsta podmlađivanja revolucionarno otkriće, za koje do sada nisu ni znali da postoji. S tim u vezi, predstavićemo samo one najpoznatije , koji su povrh svega našli široku primenu i dali sjajne rezultate . 

Masažer za lice od žada

Legenda kaže da se masažer ovog tipa hiljadama godina unazad koristio za održavanje mladolikosti i lepote lica. Žene dalekog Istoka su ga upotrebljavale kako bi istakle i očuvale svoju lepotu. 

Ovaj maleni masažer za lice je napravljen od poludragog kamena žada i obično je zelene boje.

masažer za lice od žada

Smatralo se ranije, da žad u kuću donosi mir i blagostanje, pa su ga mnogi kupovali i iz verskih razloga. Ima ga u još nekim bojama i od drugij vrsta poludragog kamena, kao što je, recimo, rozenkvarc. Ipak, zeleni smatra najdragocenijim i zato je najviše tražen.

Masažer od žada podseća na mali valjak, s tim što sa obe strane drške ima kuglicu i svaka je zadužena za određeni deo lica. Roler od žada možete koristiti i preko kreme ili maske na lice. Tako ćete samo postići bržu i lakšu apsorbciju nanetog preparata. Svakodnevnom upotrebom masažera žada podstičete limfnu drenažu koja omogućava smanjenje otečenosti i podbulosti lica. 

Drveni masažer za lice

Drveni masažer za lice je u stvari roller za lice, napravljen od drveta sa posebnim izbočinama i naborima na mestima koji su predviđeni kako bi se što efikasnije odradila drenaža lica. Može da izgleda i kao mala oklagija (dobro poznatog oblika) koja se najčešće koristi u maderoterapiji. 

drveni masažer za lice

Maderoterapija lica je odličan izbor za sve one koji žele da se oslobode svakodnevnog  stresa, sa iznenađujuće dobrim rezultatima u borbi protiv starenja. Korišćenjem drvenih instrumenata, postiže se remodeliranje lica i aktiviranje firoblasta, koji proizvode više kolagena i elastičnih vlakana. Time koža dobija sve neophodne materije za održavanje elastičnosti kože. Određenim pokretima se aktiviraju mišići na licu koji su zaduženi za ishranu ćelija kiseonikom. 

3D masažer za lice

Ovaj masažer veoma je lepog dizajna, zateže i opušta kožu lica i pospešuje cirkulaciju. 3D masažer za lice poseduje 2 3d kuglice i iskrivljen držač, kojim lako može da se dopre do svih nepristupačnosti na licu. 

3d masažer za lice

Upotreba ovog masažera se preporučuje svima koji žele da se reše umornog izgleda lica, svima koji pate od čestih migrena, jer otklanja osećaj umora i bola, i onima koji žele da svoju kožu održe toniranom, elastičnom i relaksiranom. 

Silikonski masažer za lice

Postoje dva tipa silikonskih masažera. Jedan je za dubinsko čišćenje, on dospeva do dubokih slojeva kože i čisti lice od nagomilanih nečistoća, a drugi je anti-aging. Blaga masaža učvršćuje i poboljšava mikrocirkulaciju, nakon čega koža izgleda zdravo i sveže. Ovo je zapravo četka za čišćenje i masažu lica.

silikonski masažer za lice

Bilo za koji masažer da se odlučite, nećete pogrešiti, jer su svi na svoj način delotvori i kvalitetni, jednostavni i lagani za upotrebu. 

Masažer za lice sa iglicama

Deluje kao sprava za mučenje, ali ima svoje fanove i svoj naziv. U pitanju je dermaroler.

masažer za lice sa iglicama

Ovo je roler za lice sa sitnim iglicama koje na koži prave mikropovrede. Ove povrede imaju svoju ulogu – naime koža se oporavlja nakon bilo kakve povrede i ovo je način da se njen oporavak ubrza i stimuliše.

Električni masažer za lice

Ovakav masažer vam omogućava da u udobnoj kućnoj atmosferi odradite profesionalnu masažu, kao da ste se našli u wellnes centru. Aparat za masažu lica vas brzo oslobađa osećaja bola, umora i iscrpljenosti, eliminiše napetost i stres i povećava tonus i pokretljivost mišića na licu.

električni masažer za lice

Savremena medicina i kozmetologija su se priklonile istočnoj kulturi i uvrstile masažu kao redovan tretman za zdravlje i lepotu, te se svuda masažeri prezentuju kao neizostavni deo terapije. Električni masažer je uređaj za negu lica koji lagano oslobađa vibraciju, koja podstiče tremor mišića, čime se postiže bolja cirkulacija. Koža nakon njegove upotrebe biva glatka, sjajna i blistava. 

Pored ovih koji liče na rolere, treba istaknuti i sledeći koji po obliku nije takav

Gua sha masažer za lice

Gua sha masažer je podludragi kamen specifičnog oblika koji prate konture lica. Njegovim povlačenjem po licu radi se limfna drenaža, podstiče se krvotok i koža postaje svežija.

gua sha masažer

Kamen koji se koristi može biti žad, a može i rozenkvarc.

Kako se koristi masažer za lice?

Upravljanje ovom spravicom je veoma jednostavno. Sve što je potrebno da uradite je da masažer uhvatite za ručiću i valjkom , koji se nalazi na vrhu, prelazite lagano po celoj površini lica. Ipak, trebalo bi pratiti bar neke smernice, koje nas upućuju na delove lica koje prvo treba masirati

  • Prvo bi trebalo krenuti od čela i linije na vrhu nosa masirati vodoravno, da bi bore na čelu izgubile na intenzitetu.
  • Zatim se lagano spuštati prema obrazima i bočnim delovima lica.
  • Svaki predeo koji želite da tretirate, masirate suprotno od onoga što vam se na licu iscrtalo. Na ovaj način peglate bore.Napetost otklonite masiranjem donjeg dela vrata i delova ispod ušiju. Masažer nakon upotrebe možete oprati pod mlazom mlake vode i osušiti na promaji.

Redovnom i svakodnevnom upotrebom masažera za lice, kroz mesec dana videćete prve rezultate, a možda i neki dan ranije. Koža postaje čvrsta i elastična. 

Najbolji masažer za lice

Kao što smo iznad već i naveli, jako je nezahvalno govoriti o kvalitetu određenog modela tj brenda. Svaki je na svoj način učinkovit i daje dobre rezultate, a sve to naravno zavisi i od celokupnog stanja kože lica koja se tretira. Na našim prostorima je dostupno dosta različitih modela, a samo neki od najprodavanijih su:

  • ultrasonic električni masažer
  • bipa električni masažer
  • elipso električni masažer
  • neckline slimmer ( namanjen podbratku)
  • stop vx gold – sa zlatinim elektrodama i zlatnim gelom

Najbolji ručni masažer:

  • anew masažer
  • oriflame masažer za lice

masažer za lice upotrebaPopularna masaža kože lica sama po sebi dosta opušta i mnogi je smatraju najboljom prevencijom protiv starenja. Najbolji način da uspešnu masažu i sam tretman je kada se masaža ne izvodi na suvo, već kada joj se dodaju neki prirodni preparati koji su puni aktivnih sastojaka i takođe sudeluju u prevenciji starenja. To mogu biti različite kreme, prirodna ulja, maske, serumi ili gelovi, koji prodiru duboko u slojeve kože i sadrže visoke koncentracije aktivnih sastojaka u sebi. 

Sve te iste preparate, možete koristite i kada niste opredeljeni za masažer, već ste rešili da samostalno preuzmete svar u svoje ruke i na sebi svojstven način koži pružite sve ono što joj nedostaje, da bude lepa, zategnuta i blistava. 

Alternativa masažeru za lice

Mnogi bi sada rekli, nema mu zamene. Međutim, neki su isprobali još ponešto sto ih je dovelo do sličnih rezultata. Da li pretpostavljate šta bi to moglo da zameni električni masažer za lice?

Naravno da pretpostavljate.

Možda je zahtevnije i teže, ali ručna masaža parira električnoj i daje fantastične rezultate. 

Ručna masaža lica je vekovima poznata kao relaksirajući tretman koji otklanja osećaj umora i iscrpljenosti. Popravlja tonus kože i omekšava je. Nežni pokreti jagodicama prstiju osećaju svaki nabor i nepravilnost na licu i stalnim kružnim pokretima otklanjaju neregularnosti i uglačavaju kožu. 

Pored ručne masaže, dobra alternativa masažerima za lice može poslužiti i drugi pribor. Na primer masaža kašikama i masaža ledom. Da, dobro ste pročitale. Masažu kašikama sprovode sve žene u kućnim uslovima, koje žele da se reše otoka sa lica i podočnjaka.

Kako?

Tako što pripreme čašu sa ledom i spreme dve kafene kašičice. Potope ih u tu čašu, a zatim naslone na girnje kapke. Tople kašike menjaju za hladne i tako unakrs sprovode masažu lica. Time podstiču bolju cirkulaciju i spadanje otoka sa lica. Koža postaje učvršćenija i lepša. 

Cena masažera za lice i gde ga kupiti?

Mega popularna oprema, tzv. masažeri za oblikovanje i osvežavanje lica, mogu se naći najpre na online shopovima, gde veoma često možete naleteti i na različite akcije i popuste. Takođe, mogu se naći i na sajmovima kozmetike, gde su uvek predstavljeni najnoviji modeli, a drže ga i drogerije poput Lily i Dm prodajni objekti. 

U zavisnosti od modela, cena im se kreće od 800 do 2500 dinara. Električni masažeri mogu biti i skuplji.

Kada ovako šturo sagledamo, masažer za lice je jedan proizvod koji zamenjuje mnoge skupe tretmane i preparate, po ceni koja je vrlo prihvatljiva, za razliku od estetskih korekcija i intervencija, tj čestih estetskih ulaganja. 

Iskustva sa masažerom za lice

Brojna iskustva mladih i ne tako mladih devojaka koje su ovaj masažer uvrstile u svoju svakodnevnu rutinu, imaju uglavnom pozitivan skor. 

Neke kažu da im je koža lica od momenta upotrebe postala znatno mekša i sjajnija, dok neke kažu da i nisu primetile veliku razliku nakom upotrebe i da su primenjivale neke druge metode za peglanje bora. Nije bilo pogoršanja stanja, ali nije došlo ni do neke ogromne razlike. 

Ono što mi imamo da vam kažemo je, da ne slušate druge, već da sami nabavite za sebe jedan masažer što pre i sami razrešite sve predrasude i mitove o ovom malom, naizgled, čini se savršenom instrumentu. Mi ćemo vas ovde sačekati, da nam ispričate vaše iskustvo.

Read More