Masažom protiv stresa

• Osim za opuštanje tela i duha, veoma je delotvorna i za ublažavanje bola i kao preventiva mnogim bolestima
Masaža je jedna od najstarijih i najjednostavnijih sredstava opuštanja i lečenja, a povoljno utiče na mišiće, kosti, cirkulaciju, nervni, probavni i respiratorni sistem. U prošlosti su se neki oblici masaže upotrebljavali za lečenje brojnih bolesti…
Prema definiciji, masaža je fizikalna terapija – metoda delovanja na meka tkiva u telu kako bi se postigao opuštajući efekat.
Osim za opuštanje tela i duha, danas se najčešće koristi za ublažavanje posledica stresa i napetosti savremene svakodnevice. Naučno je dokazano da se dodirom može stimulisati proizvodnja endorfina u mozgu, što podiže raspoloženje i ublažava bol.
S obzirom na to da mnogi današnji zdravstveni poremećaji i bolesti zapravo proizilaze iz stresa, mnogi tvrde da je stručna masaža jedna od najboljih stvari koje možete priuštiti svom telu, upravo zato jer deluje na sam koren problema.

Neke od prednosti masaže su:

• Povećanje produktivnosti – naučno je dokazano da masaža povećava energiju i mogućnost zapažanja detalja.

• Poboljšava cirkulaciju – masaža poboljšava protok krvi kroz telo. Time se poboljšava rad srca i pluća i osnažuje otpornost organizma. Masaža, takođe, podstiče otpuštanje toksina i ostalih štetnih materija iz organizma.

• Povećava osetljivost – poboljšanje cirkulacije rezultira povećanom osetljivošću, posebno u udovima.

• Povećava pokretljivost – terapija masažom može da spreči i olakša bolove i stalnu napetost u mišićima. NJome se smanjuje mišićna napetost, ukočenost i grčevi. Takođe, može pomoći u poboljšanju držanja i pokretljivosti zglobova.

• Masaža smiruje i usporava rad srca, snižava visoki krvni pritisak i daje telu osećaj ravnoteže.

• Poboljšava i psihičko zdravlje – istraživanja su pokazala da masaža smanjuje uticaj stresa i anksioznosti, a pojačava osećaj radosti i sreće.

Za svilenkastu kožu

Zahvaljujući eteričnim uljima koja se koriste, masaža ujedno neguje i kožu čineći je glatkom, mekanom i svilenkastom.
Takođe, anticelulitne masaže su delotvorne protiv ozloglašene pomorandžine kore.