Maska u maramici je hit! Probajte instant lepotu iz kesice!

Maska u maramici je hit! Probajte instant lepotu iz kesice!

Autor: Ivana Stojanović

Maska u maramici je sve veći hit, a razlog je opravdan! Štedi vreme, možete je poneti i na put, a rezultati se vide odmah! Kupljeni? Mi jesmo! Zato vas sada upoznajemo bolje sa sheet maskom.

Kada je nega lica u pitanju, u stanju smo sve da uradimo. Ponekad nam muke zadaju ozbiljni problemi, poput bubuljica, pega, fleka, ili nas muči dnevna nadutost i umor koji se ocrtavaju na licu. Sve ove probleme može rešiti jedna dobra maska za lice.

Ako ste fan maski, maske u maramici biće sjajne za vas zato što osvežavaju i nude instant negu.

Šta je maska u maramici?

Maska u maramici je proizvod za lice koji se nanosi vrlo lako, a daje veoma dobre rezultate. Posebno se ovaj tip maske vezuje za korejsku kozmetiku koja je sve popularnija kod nas.

To je, najjednostavnije rečeno maramica, malo deblja, koja ima proreze za oči, nos i usta. Natopljena je određenim sadržajem, a on može biti različitog tipa i o tome će biti reči kasnije.

Tačnije rečeno, ova maska sadrži neke aktivne supstance koje se nanose na lice. Na duže staze, ove maske mogu biti veoma korisne jer čak ublažavaju određene probleme na koži. Na kraće staze, osvežavaju i vraćaju licu blistavost koja je neophodna.

Kako se koristi maska u maramici za lice?

maramica maska upotreba

Način upotrebe ove maske je više nego jednostavan. Ona se kupuje u kesici koja je zatvorena.

Kada pocepate kesicu i izvadite masku, morate odmah da je upotrebite.Zato nemojte slučajno otvarati i vaditi masku, pa je vratiti u kesu i ostaviti za neki drugi put.

Dakle, kada se maska izvadi, sve to treba, to je da se ona lepo raširi i stavi na lice, 10 do 15 minuta, kako piše u uputstvu. Potom je skinete i ostatak proizvoda utrljate u kožu lica. Veoma jednostavno, a sjajno!

Razlog zašto morate da je iskoristite odmah po otvaranju je taj što ona više nije sterilna. Mogu se useliti bakterije koje ćete posle naneti na kožu.

Još jedan razlog je taj što će sadržaj inače vlažne maske ispariti, tako da ona neće imati dejstvo i možete da je bacite. Tek kada ste sigurni da imate vremena za tretman, kada ste umili, očistili lice i spremili se za upotrebu maske, treba je naneti i sačekati određeno vreme.

Savet plus: Ovu masku najbolje je držati u frižideru, ne zato to će se pokvariti ili će joj proći rok, nego… Ako je hladnu stavite, dobićete efekat plus – lice će splasnuti od hladnoće.

Da damo primer: Probudili ste se naduveni i nenaspavani, a to se na vašem licu vidi.Izvadite masku iz frižidera, stavite je kratko, dok popijete kafu i vaše će lice biti iznegovano, blistavo i sveže. Možete se našminkati i spremni krenuti u dan. Niko neće primetiti posledicu neprospavane noći.

Čak i kad nije jutro, veoma korisno je da stavite hladnu masku jer podstičete cirkulaciju kapilara lica i to će se na vašoj koži primećivati.

Prednosti sheet maske u odnosu na običnu masku

Ako nas pitate, prednosti je mnogo!

Ne kažemo da su obične maske loše, samo da su ove jako zanimljive i dobre. Hajde da navedemo numerički.

  1. Prva prednost je što se veoma lako koriste. Dok običnu masku treba mazati, umazati ruke, oprati, ovde samo izvadite iz kesice i stavite na lice. Da ne pričamo o tome što ruke treba da budu čiste pre stavljanja, jer postoji opasnost od bakterija sa ruku koje mogu preći na lice.
  2. Higijenskije je njihovo korišćenje. Koristite ih samo vi, ne delite sa bilo kim, tako da se ne morate gotovo uopšte brinuti oko higijenskih uslova. Sve i da su vam prljave ruke, na krajičku je uzmete, stavite i gotovo.
  3. Ne iziskuju kontinuitet. Barem većina njih. Ne morate redovno, u određeno vreme ponavljati masku na licu. Možete je staviti kada god želite i kada god primetite potrebu. Možete je ne staviti jako dugo, takođe neće biti problema.
  4. Ekonomične su. Po vrlo povoljnoj ceni možete nabaviti masku, a upotrebiti je u nekoj „hitnoj” situaciji. Na taj način dobijate odličan instant proizvod za lice.

Da li se maska za lice u maramici sme koristiti svakog dana?

Hajde da razjasnimo pre svega ovo:

Maske u maramici služe za jednkratnu upotrebu! Ne možete ih posle stavljanja, koliko god vam one delovale sveže i puno sadržaja, staviti u kesu, pa kasnije opet na lice.

Nikako! Razlozi su higijenski. Vlažne stvari su naročito podložne razmnožavanju bakterija i kao takve ih ne smete upotrebljavati više puta. Nemojte od ovoga odstupati.

Sve maske, pa i maske u maramici, predstavljaju koncentrovan proizvod, koji je mnogo jači nego obična krema ili serum, a koji su namenjeni svakodnevnom nanošenju.

Odgovor na pitanje iz podnaslova je takođe ne!

Ne bi trebalo svakoga dana nanositi ovu masku. Sve maske mogu biti i te kako korisne za naše lice. Ali, ni u čemu ne treba preterivati, pa ni u dobrim stvarima.

Kada biste ih stavljali svakoga dana, to znači da biste na svoje lice stavljali vrlo jake i prodiruće aktivne supstance bez preke potrebe. Na taj način neće doći do zasićenja kože i to će, bez daljnjeg, biti jedna od najboljih stvari koje u pogledu nege možete za sebe da uradite.

Stavljanje maske treba ograničiti na dva puta nedeljno. Jednom nedeljno takođe nije loša opcija. Vaša koža će biti veoma zadovoljna ako ove tretmane maski u maramici rasporedite baš na ovakav način.

Bitno je i da izaberete onu pravu sheet masku za sebe. Zato obratite pažnju na vrste ovih maski. A ima ih…

Maska u maramici za masnu kožu

Kao to smo već napomenuli, maska u maramici ili sheet maska, pomaže kod raznih problema na licu, a jedan od njih je i masna koža.

Svi znaju koliko masna koža može da bude nezgodna i neprijatna i koliko truda treba uložiti da se problem masne kože reši. Postoje maske u maramici čiji je cilj da pokupe višak masnoće sa vašeg lica i to rade veoma uspešno.

Nanesete masku i za određeno vreme je sklonite. Efekat je takav da su masnoće sa vašeg lica rastopljene, a aktivni sastojci proizvoda prodrli dublje u kožu.

Ovde pronađite najbolje maske za masnu kožu lica.

Da li je ovo trajno rešenje? Verovatno ne, ali i te kako može pomoći u kombinaciji sa losionima za lice i kremama, da vaša kože bude sjajna, ali ne od masnoće.

Maska u maramici za akne

Iako na tržitu postoji ovakva maska u maramici, skrenulli bismo vam pažnju da bi ipak bilo malo nerealno da se problem ovog tipa, kao što su akne, može rešiti samo pomoću ovakve maske.

Možda je prava reč „ublažiti poblem“. Ako imate neke zapaljenske procese na svom licu i ako vam ti pocesi smetaju u obavljanju svakodnevnih stvari, onda vam maska u maramci možda i može pomoći.Trenutno smanjenje crvenila i otklanjanje upale mogu biti način da vam ona pomogne. Za sve ostalo biće vam potrebno neko ozbiljnije i učinkovitije sredstvo.

Nina je pronašla pravo rešenje za bubuljice i mitisere. Rešila je da se obračuna sa uzroko, a ne samo sa posledicama. I to je i uspela! Sasvim prirodni i za kratko vreme, njeno lice se regenerisalo i transformisalo iz bubuljičavog i masnog u savršeno čisto! Ispričala je njeno iskustvo koje je mnogima pomoglo. I vi ga možete pročitati na ovom linku: https://minutzamene.com/nasla-sam-resenje-protiv-bubuljica-ovo-je-moj-kec-iz-rukava/

Maska u maramici za suvu kožu

Slučaj je isti kao i sa masnom kožom. Postoje one maske za lice u maramici koje ćete naneti i koje će vam doneti vlažniji i lepi izgled kože, pomoći će suvoj koži lica.

One u sebi mogu sadržati brojne korisne sastojke koji će pomoći u tome. Iako ovo može biti sjajan način da se osvežite, nemojte upasti u zamku. Kožu je potrebno redovno hidrirati i redovno je negovati i pored svega ovoga.

Hidratacija mora dolaziti i iznutra i spolja, da bi koža delovala lepo. Zato ne zaboravite negu i pored maski u maramici koje vam mogu pomoći da koža deluje lepše.

Maska u maramici za sužavanje pora

Ovo je jedan od veoma zastupljenih problema, pre svega leti, mada neke devojke imaju proširene pore i u hladnijem periodu.

Ono gde treba naročito da se pazi, to je da pore ne smeju da se pune prljavštinom iz spoljašnje sredine, zato što to automatski znači da će se na tim mestima stvarati bubuljice. Maske u maramiici ovde mogu biti sjajni saveznici, zato to će lepo skupiti pore i izvući iz njih višak sebuma, koji najviše i privlači prašinu. Koža će biti meka i sjajna.

Pored maske, za pore se preporučuje i redovno čišćenje. Lepo se umijte, pa onda vatom i nekim losionom, očistite lice. Ovde pročitajte sve savete vezane za temeljno čišćenje pora.

Maramica maska sa salicilnom kiselinom

Ako ste bar jednom imali problem sa kožom, onda ste sigurno koristili neku mast sa salicilnom kiselinom. Naravno, postoje i maske, kao i maske u maramici koje sadrže ovaj sastojak.

Čemu služi salicilna kiselina?

Služi za eksfolijaciju površinskog sloja kože. To znači da ona uklanja sav višak sa površine kože, ustupajući mesto mlađoj i svežijoj koži. Taj proces nimalo nije agresivan, naprotiv. To se sve dešava na vrlo nežan način.Zato su maske u maramici sa salicilnom kiselinom pre svega odlične ako imate problema sa bubuljicama, flekama i drugim nepravilnostima na koži.

Maramica maska sa hijaluronskom kiselinom

U borbi protiv starenja kože, nezamenljiv sastojak jeste hijaluron, odnosno, hijaluronska kiselina.

Maske u maramici sa hijaluronskom kiselinom biće odlične, ako ih koristite redovno. Rekli smo da redovnost podrazumeva meru, ne preterivanje. Dva puta nedeljno biće sasvim dovoljno.

Dakle, maska u maramici sa hijaluronom će osvežiti vašu kožu u daće joj dozu svežine koju ne bi imala da je ne koristite redovno. Ona je vrlo pogodna da se koristi hladna, iz frižidera, kako u jutarnjim, tako i u večernjim satima.

Ako želite da lice bez bora , onda je maska maramica sa hijaluronom baš za vas.

Maramica maska sa ceramidima

Ceramidi su sastojak koji naša koža poseduje, a čiji se balans može narušiti na bezbroj načina. Jedan od najčešćih je neadekvatna nega ili izostanak nege kože lica. Zato je veoma važno da se oni nadoknade putem kozmetike.

Njih ima u mnogim kremama, ali takođe postoje i maske u maramici sa ceramidima. To su one maske koje ćete koristiti za suvu i dehidriranu kožu. Jednom rečju, za kožu kojoj nedostaje vlage i svežine kako bi bila dovoljno lepa.

Kako napraviti masku u maramici kod kuće?

Znate da volimo prirodne stvari. Takođe nam je veliko zadovoljstvo kada kupovne stvari možemo napraviti kod kuće. Tu nije izuzetak ni maska u maramici.

Brojni prirodni sastojci mogu biti odlični kada je u pitanju nega, a mi ćemo danas izdvojiti biljna ulja i biljne vodice.

Poto se radi o maski u maramici, biće vam potrebna neka tanka, pamučna tkanina, kojoj ćete sami napraviti proreze za oči, nos i usta, kako biste mogli nesmetano da je nanosite. Sigurno kod kuće imate neko takvo parče tkanine koje će poslužiti.

Potrebno je da ga lepo otkuvate i dezinfikujete, jer ne ćete ga ipak nanositi na kožu lica.

U jednu posudu sipajte 1 dl ružine vodice i 20 kapi ulja čajevca. Zatim umočite tkaninu koju ćete staviti na lice i dobro je natopite. Podignite je i držite sve dok kaplje, a kada prestane da kaplje, možete je staviti na svoje lice.

Držite dvadesetak minuta, odnosno, dok se tkanina ne prosuši.

Ova dva sastojka koja možete kupiti u apotekama ili parfimerijama biće fantastično osveženje za vašu kožu. Jednstavno, osvežiće vas i dati sjaj licu.

Ružina voda je odličan tonik, a ulje čajevca ima protivupalno dejstvo. Pored detoksikacije, dobićete i odlično antiupalno dejstvo, u slučaju da imate neku bubuljicu na licu.

Najbolja maramica maska

sheet maska za lice

Ima mnogo ovih maski na tržitu. Pomenućemo samo neke od njih, koje su najdostupnije i koje možete lako nabaviti u obližnjim radnjama, a koje su se odlično pokazale!

  • Balea crna maska u maramici.Ovu, kao i druge Balea maske u maramici, možete kupiti u DM prodavnicama u Srbiji. Veoma su ekonomične i prilagođene brojnim problemima kože. Jedna od povoljnijih marki kada je u pitanju cenovni rang, može biti dobar izbor kada vam fali malo dodatne nege.
  • Garnier sheet maska. Ovu masku možete pronaći u bolje snabdevenim parfimerijama. Linija koja je takođe veoma poznata kod nas. Ima nekoliko vrsta maski u maramici, koje vam mogu biti od pomoći.
  • Cica maska u maramici. Jedno vreme veoma reklamirana i popularna među blogerkama. Za Cica masku popularnog Avon brenda , neki kažu da je samo dobar marketinški trik. Mi mislimo da nije ništa lošija od drugih. Ne preostaje vam ništa drugo nego da je isprobate i saznate istinu.
  • Loreal maramacia maska. Iako ima više vrsta, kod ovog brenda izdvajaju se one za zrelu kožu, posle 55 godina. Bogate hijaluronskom kiseinom, ove maske imaju za cilj da revitalizuju kožu.
  • Nivea sheet maske. Veoma dostupne, izuzetnog su mirisa. Može te ih lako nabaviti za ciljani problem i osvežiti svoje lice u raznim situacijama.

Karakteristika svih ovih maski je to što ne zauzimaju puno prostora i što ih možete poneti na put i uvek osvežiti svoje lice. Kod kuće ili izvan nje, bićete negovani i spremni, a vaše lice će blistati. Nije ni čudo što ih žene obožavaju!

POVEZANI ČLANCI

Oprezno! Peel off maske za lice nisu za svakoga!

Lepota


Autor: Ivana Stojanović

Lice bez bora – da, moguće je!

Lepota


Autor: Ivana Stojanović

Kako izjednačiti ten, jednostavno i brzo!

Lepota


Autor: Zorana Grujin

Uz laneno seme za lice do mladolikog izgleda

Lepota


Autor: Mica Strainovic

Med i cimet za lice u borbi protiv bubuljica i bora

Lepota


Autor: Ana PlavšićOriginal Article