Najbolji letnji kokteli

Sredina je leta, kišne periode smenjuju vreli tropski dani. Dobro osveženje bilo da se nalazite pored plaže ili u svom dvorištu mogao bi da bude i originalni, ledeni koktel.

Mnogi ljudi su sasvim zadovoljni rashlađenim pivom ili belim vinom ali postoje mnogo kreativniji stimulansi, kao što su pića sa primamljivim i egzotičnim ukusom.

Pravljenje sjajnih letnjih koktela zahteva samo malo više vremena i truda i s obzirom na krajnji rezultat ona su toliko superiorna i bogata osvežavajućim letnjim mirisima da je malo dodatnog vremena više nego vredno truda.

Postoji nekoliko važnih koraka da bi se napravio dobar koktel:

Prvo koristite sveže voće kad god je to moguće. To ne znači samo korišćenje svežeg limuna kako bi se zakiselio napitak već korišćenje svežeg ananasa, sezonskog voća čak i nane. Otkriće te da je razlika izuzetna.

Sledeće koristite puno leda. Led neće samo učiniti da piće bude hladno već što ga više ima sporije se topi. Što znači da koktel neće biti suviše razblažen a nema ništa goreg od mlakog vodnjikavog dzin- tonika u toplo letnje veče.

Upotrebite nanu i to svežu, ona daje izuzetnu svežinu svakom koktelu što su otkrili kubanski barmeni.

Završni trik je dodati malo gazirane vode, što koktel čini lakšim i više osvežavajućim, i razbija tešku kombinaciju voća i alkohola koja je sastavni deo mnogih letnjih koktela.

Mo Kotb menadzer u njujorškom Park Avenue Café se pročuo po Magliorito koktelu

-10 dl kalvadosa

-3 1/2 limuna isečenih na osmine

-jedna kafena kašika šećera

-6 listova nane

-koncentrovan sok od jabuke

-soda ili kisela voda

Pomešajte prvo limun, šećer i nanu, dodajte mešavinu kalvadosa sa sa malo soka od jabuke i dodajta sve zajedno u šejker zajedno sa ledom. Dobro promućkajte.

Sipajte u čaše i dodajta malo sode. garnirajte sa kriškama jabuke.

Teqila Mojito od jagode

-5 dl bele tekile

-sok od četvrtine limuna

-2 jagode, može i nekoliko višnji

-listovi nane

Tekilu staviti u šejker sa ledom, dodati jagode, listove nane, šećer i sok od limuna i dobro promućkajte. Servirajte sa malo sode. Garnirajte sa jagodama.