Najnovije UPOZORENJE RHMZ-a: U ovim delovima Srbije se očekuju padavine sa grmljavinom, ŽUTI METEOALARM na snazi za celu zemlju

Info

U Srbiji će danas ujutru biti sveže, a tokom dana promenljivo oblačno, mestimično sa kišom i lokalnim pljuskovima sa grmljavinom. Najniža temperatura od 11 do 16, a najviša od 23 do 27 stepeni. Vetar će biti slab do umeren, severni i severozapadni.

Izvor: Blic/ Miljana Kljajić  |  

Foto: Dusan Milenkovic/Shuttrstock

Foto: Dusan Milenkovic/Shuttrstock

.

Upaljen žuti meteoalarm za celu Srbiju

Srbija je danas obeležena žutim meteoalarmom. Većina delova Srbije je upozorena na grmljavine, dok je za istočni i jugoistočni deo prognozirana i kiša.

Žuti meteoalarm označava da vreme može biti potencijalno opasno.

„Vremenske pojave koje su prognozirane nisu neuobičajene, ali je potreban oprez ako planirate aktivnosti koje su izložene meteorološkom riziku. Treba nastaviti sa informisanjem o očekivanim meteorološkim uslovima. Ne preduzimajte nepotrebne rizike“, navodi se na sajtu Republičkog hidrometeorološkog zavoda.

U Beogradu oblačno, tokom dana pljuskovi

U Beogradu će tokom dana, prema prognozi RHMZ-a, biti promenljivo oblačno.

Pre podne se očekuje kratkotrajna kiša, a sredinom dana i posle podne i lokalni pljuskovi uz mogućnost grmljavine.

Prema vremenskog prognozi RHMZ-a, duvaće slab severni i severozapadni vetar. Najviša temperatura koja se očekuje u prestonici je oko 25 stepeni.

Sledeće sedmice se očekuje preko 30 stepeni

Prema prognozi za narednih nedelju dana, u Srbiji će vreme biti pretežno sunčano, samo u petak u brdsko-planinskim predelima, uz promenljivu oblačnost, ponegde se očekuje kratkotrajna kiša ili lokalni pljusak sa grmljavinom.

U petak i subotu jutra će biti sveža, a dnevne temperature će i dalje biti ispod proseka.

Od nedelje sve toplije, pa se sledeće sedmice očekuje temperatura preko 30 stepeni.

Read More