NAJNOVIJE UPOZORENJE RHMZ Spremite se, u ove delove Srbije danas stižu snažni pljuskovi, grmljavina i grad! Upaljeni meteoalarmi, u jednom delu zemlje vetar OLUJNE JAČINE

Info

Republički hidrometeorološki zavod Srbije (RHMZ) izdao je upozorenje na lokalno izražene pljuskove sa grmljavinom i kratkotrajnom pojavom grada u drugom delu dana.

Izvor: Blic/Miljana Kljajić  |  

.

Kako su saopštili, posle podne se lokalno očekuju izraženi pljuskovi na području zapadne i jugozapadne Srbije.

Uveče i tokom noći se isto takvo vreme može očekivati na području srednjeg i južnog Banata, Podunavskog okruga, delovima Braničevskog okruga i Šumadije.

Prema prognozi RHMZ-a, količina kiše koja će pasti za kratak vremenski period će biti od 10 do 30 mm. Osim pljuskova i grmljavine, vremenska prognoza ponegde predviđa i kratkotrajnu pojavu grada.

Upaljeni žuti i narandžasti meteoalarm

Žuti i narandžasti meteoalarmi upaljeni su danas za celu teritoriju Srbije. Meteoalarmi se odnose na kišu i grmljavinu, a za područje Banata je upaljen žuti meteoalarm koji se odnosi na vetar.

Cela Srbija je danas, kako se vidi na prikazu RHMZ-a, obojena u žuto i narandžasto, što predstavlja da vreme može biti potencijalno opasno, odnosno da je vreme opasno.

Danas u Srbiji oblačno

Vremenska prognoza kaže da će vetar u većem delu slab promenljiv, ujutro i pre podne u košavskom području umeren i jak, a na jugu Banata povremeno i olujni jugoistočni, posle podne u slabljenju.

Najniža temperatura od 12 stepeni na jugoistoku Srbije do 21 stepen na jugu Banata, a najviša od 26 do 31 stepen.

U Beogradu će biti promenljivo oblačno i nestabilno vreme, povremeno sa kišom i lokalnim pljuskovima sa grmljavinom.

Vetar ujutro i pre podne umeren, kratkotrajno i jak jugoistočni, posle podne u slabljenju.

Najniža temperatura oko 21 stepen, a najviša oko 31 stepen, navedeno je u saopštenju RHMZ.

Read More