NAMIRNICA KOJA SPAŠAVA LINIJU: Ima samo 18 kalorija, čisti tijelo, jača kosti i uništava kolesterol

Ilustracija: Pixabay

ABELMOSCHUS ESCULENTUS

+
AAA

NAMIRNICA KOJA SPAŠAVA LINIJU: Ima samo 18 kalorija, čisti tijelo, jača kosti i uništava kolesterol

Autor: Zlatko Govedić

Bamija (Abelmoschus esculentus) je iznimno popularna u kineskoj i kuhinji Kariba, a može se dodavati u juhe i variva, kao predjela, no jede se i ukiseljena.

Puna je vitamina C i pomaže koži da ostane zdrava i elastična. Ovaj vitamin rastvara se u našim tkivima i pomažu koži da zadrže kolagen, kao i da se brzo oporavlja poslije povrede.

Osim vitamina C, bamija sadrži i magnezij, kalcij i željezo koji pomažu organizmu da se bori s virusima i prehladama. Visok stupanj vitamina C u bamiji bori se s prehladama i podiže imunitet cijelog organizma.

Medicinski časopisi jedno vrijeme konstantno su forsirali bamiju kao povrće koje štiti bubrege. U studiji koju su proveli navodi se da “oni koji jedu bamiju svaki dan, obnavljaju svoje bubrege bolje nego da se svaki dan pridržavaju dijetalne prehrane.”

Nadalje, puna je vitamina K, pa je samim time odlična u borbi protiv osteoporoze.

Odlična je kao prilog uz meso jer pobija loš kolesterol koji se nalazi u sočnom odresku. Ona pomaže da se krv pročisti i da se eliminiraju masnoće iz organizma.

Ima samo 18 kalorija na 100 grama. S obzirom na to da je puna vitamina, nezaobilazna je namirnica tijekom perioda detoksikacije. Kako sadrži vlakna, bamija pomaže kod poboljšanja probave, regulira šećer u krvi te sprječava prve simptome astme.

Autor:Zlatko Govedić

ZADNJE VIJESTI


(RECEPT) BRZO SMANJIVANJE OBUJMA STRUKA: Ovaj narodni recept mnogi su proglasili ‘čudesnim’, a trebaju vam samo tri sastojka


TREĆA DOB

STAROST JE BLAGOSLOV, A NE TERET: Ova tegoba pogađa mnoge ljude! Čeka li i nas to?


VLADALA 70 GODINA

KOJA JE TAJNA KRALJIČINE DUGOVJEČNOSTI? Moć samokontrole dolazi do izražaja u spavanju, jedenju, vježbanju i svim drugim područjima svakodnevice


DAROVI PRIRODE

I ZAČINI SU ODLIČNI SAVEZNICI U BORBI S KILOGRAMIMA: Ako dodate ove namirnice u hranu, razina masnoće mogla bi vam se smanjiti i do 30 posto

Komentari
odražavaju
stavove
njihovih
autora,
ali
ne
nužno
i
stavove
portala
Dnevno.hr.
Molimo
čitatelje
za
razumijevanje
te
suzdržavanje
od
vrijeđanja,
psovanja
i
vulgarnog
izražavanja.
Portal
Dnevno.hr
zadržava
pravo
obrisati
komentar
bez
najave
i/li
prethodnog
objašnjenja.Original Article