Nanesi ovo na svoju kosu i rast će kao ”luda”: Koristite jednom sedmično!

Kada kosa počne da pada, postaje pravi problem za oba pola, muškarce i žene. Tržište nudi mnoge proizvode protiv gubitka kose, ali većina njih je neefikasna i, prije svega, puna hemikalija koje imaju mnogo neželjenih efekata.

Svaka žena želi dugu, lijepu i zdravu kosu jer je to njen brend ljepote. Iz tog razloga, većina žena kupuje skupe proizvode za održavanje svoje ljepote i zdravlja.

Međutim, svi ovi proizvodi ne daju uvijek zadivljujuće rezultate, a bez navođenja da većina njih troši dosta vremena.

Ali, često se susrećemo sa sporim rastom kose, i pucanjem, pa tako teško dolazimo do željene dužine.

Ne očajavajte, postoje načini da ubraze rast kose. Hrana bogata proteinima i vitaminima je neophodan preduslov za brži rast dlake. Svakodnevno konzumirajte hranu bogatu vitaminima A, B , C, i E , gvožđem, bakrom, i selenom.

Image result for gusta prirodna kosa

Dakle, uključite u ishranu namirnice kao što su mleko, sir, jogurt, piletina, jaja, integralne žitarice, losos, spanać, brokoli, paprika, kupus, peršun, grejp, avokado, integralni hleb, ovas, čime se hrani kosa i skalp .

Riba , lan, orasi, pasulj, i druge namirnice bogate omega-3 masnih kiselinama su također dobre za rast kose.

Najbolja metoda za rješavanje ovog problema je prirodna, a u ovom članku predstavit ćemo efikasan lijek koji se sastoji od jednog sastojka koji svi vi već imate u vašim kuhinjama.

Zahvaljujući upotrebi ovog recepta vaša kosa će rasti kao luda, a jedini sastojak koji vam je potreban je krompir. Ovaj biljka je najkorisniji proizvod u procesu kuhanja, ali je također idealan za njegu kose i pravilno održavanje glave.
Proces rasta neće započeti odmah, ali ako ste uporni i tretirate nekoliko dana za redom, onda ćete s vašom kosom vidjeti odlične rezultate.

Related image

Korišćenje vode od krompira za kosu

Za pripremu ove vode neophodno je temeljito oprati krompir i oguliti koru. Zatim sjeći krompir na sitne komade, staviti ih u blender i dobro izmiješati. Ako je rezultujuća smjesa previše gusta, onda dodajte malo vode.

Nakon toga napunite smjesu u čistu posudu pomoću tkanine. Ova procedura razdvaja ostatke iz soka i obezbjeđuje neophodan ekstrakt za rast vaših dlačica.

Primjena:

Koristite ovu smjesu i nanesite je na kosu naročito na kožu glave, a zatim pokrijte kapom za tuširanje. Neka ostaje oko 20 do 25 minuta i posle se opere blagim šamponom i vodom.

Potrebno je izvršiti ovaj postupak tri nedelje za redom da biste vidjeli rezultate ako ne pratite ovaj plan, nećete dobiti punu korist od krompira.

Zaista se nadamo da ste uživali u ovom članku, hvala na čitanju i ne zaboravite da podijelite ovaj članak sa svojim prijateljima i porodicom.

Image result for krompir za kosu

Jedan od najbržih načina je da uzmete nešto što smanjuje upalu, i nadraženost pa grlo manje boli. U slučaju da nemate, kupit ćete bez recepta.

Čim osjetite peckanje, uzmite mlake vode s soli pa grgljajte. To možete učiniti nekoliko puta na dan. Prpeoručuje se slaganje otopine od čaše vode i pola kašičice soli. Nakon grgljanja ispljunite.

Razne pastile  odmah će olakšati bol. U apoteki ćete odabrati razne vrste. Takođe mogu pomoći i sprejevi.

Ako ste počeli i kašljucati kupite sirup jer ćete spriječiti razbolijevanje te izdržati radni dan.

Bitno je da pijete čaj ili vodu. Tekućina će ispirati bolno grlo. Dobro će doći i domaća čorbica.

Birajte biljne čajeve koji će ojačati imunitet, ali pripazite da ne bude vrelo.

Topla čorba će pomoći pa je jedite. Ako se pitate zašto , odgovor je – natrijum u čorbi djeluje protuupalno. Osim toga, grlo može biti gore kada gutate hranu.

Iako ovo nije brz način, jako je važan. Tako ćete lakše izboriti bitku s infekcijom. Većina upala izazvana je virusom.

Ako je jaka grlobolja, otiđite ljekaru jer je moguće da imate bakteriju. No nemojte poduzimati prije nego što napravite bris grla.

Hrana je bitna stavka, pa izbjegavajte nezdravo. Možete piti i limunadu s malo meda.

grlo-grlobolja