Imao sam 2 kamenčića u bubregu, a samo s ovim sam ih uspješno izbacio, i to bez bolova!

Bubrezi su veoma važni organi i igraju vitalnu ulogu u našem tijelu. Oni čiste našu krv od toksina neprestano, eliminišući sve štetne supstance koje ulaze u naše tijelo.

Često s vremenom dolazi do toksičnog nastanka, a našim bubrezima je potrebna detoksikacija. Zbog toga ćemo u ovom članku predstaviti biljku koja se može koristiti za čišćenje bubrega.

Takođe je odličan diuretik koji prirodno uklanja višak vode iz vašeg tijela. Zbog toga je uključen u veliki broj dijeta koje tretiraju hipertenziju i bubrežni kvar.

To je takođe idealno oružje protiv anemije, anoreksije, opšte slabosti, mentalnog i fizičkog zamora zbog visokog sadržaja vitamina i minerala. Efikasan je za poboljšanje kvaliteta vaše kose i noktiju, a korisno je i za liječenje problema sa kožom.

Peršun je mediteranska začinska biljka a zbog zelenih listova često igra ulogu u dekoraciji hrane. Međutim, ona nije samo ukras, već ljekovita biljka.

Image result for peršun

Na prvom mjestu, peršun je poznat kao biljka koja podstice izlučivanje tečnosti, tako da je veoma korisna za zdravlje bubrega. Dakle, korijen peršuna djeluje kao diuretik pa se upotrebljava za lijecenje raznih oblika vodene bolesti. Tradicionalna medicina čaj od peršuna preporucuje kod artritisa, bubrežnih problema, ali i za gastritis. Pošto se zna da ispira bakterije iz urinarnog trakta, dobro je došao u slučaju infekcije mokraćnih organa. Često ulazi u sastav čajeva za lijecenje problema sa jetrom.

Peršun je ova magična biljka koju svi vjerovatno koristimo samo u kuhinji. Samo je šačica peršuna dovoljna za ovo. Dobro operite, isijecite i stavite u posudu kako biste dodali 1 litar prečišćene vode.

Kuhajte 10 minuta i ostavite da se ohladi. Napravite čaj i nalijete u čistu staklenu bočicu. Držite ga u frižideru.

Pijete 1 čašu svakog dana. Čuvani toksini i so uskoro će izaći kada urinirate. Peršin je vjerovatno najbolji tretman za čišćenje bubrega.

Related image

Nutritivne osobine peršuna:

-snažan antioksidant
– bogat u mineralima kao što su kalcijum, fosfor, gvožđe i sumpor
– bogati u hlorofilu: bori se sa lošim dahom, očisti tijelo od toksina i viška masti
– puno vitamina C – odlično za rak i sprečavanje srčanih stanja
– pokreće vaš imunološki sistem

Njegov visok sadržaj kalcijuma čini i peršun veoma korisnim za liječenje osteoporoze. To je posebno dobro za djecu i sportiste.

Također tretira čireve uspješno.

Apiol, uljana tečnost koja je napravljena od peršuna, koristi se za borbu sa povremenom groznicom i neuralgijom.

Zaista se nadamo da ste uživali u ovom članku i molimo vas da ga podijelite sa svojom porodicom i prijateljima.

Image result for peršun

Jedan od najbržih načina je da uzmete nešto što smanjuje upalu, i nadraženost pa grlo manje boli. U slučaju da nemate, kupit ćete bez recepta.

Čim osjetite peckanje, uzmite mlake vode s soli pa grgljajte. To možete učiniti nekoliko puta na dan. Prpeoručuje se slaganje otopine od čaše vode i pola kašičice soli. Nakon grgljanja ispljunite.

Razne pastile  odmah će olakšati bol. U apoteki ćete odabrati razne vrste. Takođe mogu pomoći i sprejevi.

Ako ste počeli i kašljucati kupite sirup jer ćete spriječiti razbolijevanje te izdržati radni dan.

Bitno je da pijete čaj ili vodu. Tekućina će ispirati bolno grlo. Dobro će doći i domaća čorbica.

Birajte biljne čajeve koji će ojačati imunitet, ali pripazite da ne bude vrelo.

Topla čorba će pomoći pa je jedite. Ako se pitate zašto , odgovor je – natrijum u čorbi djeluje protuupalno. Osim toga, grlo može biti gore kada gutate hranu.

Iako ovo nije brz način, jako je važan. Tako ćete lakše izboriti bitku s infekcijom. Većina upala izazvana je virusom.

Ako je jaka grlobolja, otiđite ljekaru jer je moguće da imate bakteriju. No nemojte poduzimati prije nego što napravite bris grla.

Hrana je bitna stavka, pa izbjegavajte nezdravo. Možete piti i limunadu s malo meda.

grlo-grlobolja