NAPUSTILA NAS JE JOŠ JEDNA LEGENDA: Godinama nas je sve zasmijavao, a sada ga više nema!


Američki glumac i komičar, Jerrry Lewis preminuo je u 91 godini.

Luis je preminuo u svom domu u Las Vegasu, u 9 sati po lokalnom vremenu. Informaciju o njegovoj smrti putem priopćenja Lewisove porodice potvrdio je novinar Las Vegas Review Journala.

Legendarni američki glumac Jerrry Lewis preminuo je u 91. godini života u svom domu prirodnom smrću, javlja BBC. Informaciju o njegovoj smrti putem priopćenja Lewisove porodice potvrdio je novinar Las Vegas Review Journala.

Lewis je slavu stekao nakon što se kao mladi komičar 1946. udružio s glumcem i pjevačem Deanom Martinom i stvorio popularni zabavljački dvojac Martin i Lewis. Nakon niza uspjeha u noćnim klubovima i serije popularnih filmskih komedija u studiju Paramount Pictures, Lewis je započeo samostalnu karijeru zbog koje je dobio nadimak “Kralj komedije”.

Lewis je tijekom godina imao je problema sa zdravljem. Srce je operirao 1983., a prebolio je i rak prostate. Liječio se od ovisnosti o drogama, a preživio je i srčani udar 2006.

Slavnom glumcu 2009. godine dodijeljen je Oscar za humanitarni rad, s obzirom da je Lewis godinama vodio TV-maraton kojim se prikupljao novac za suzbijanje mišićne distrofije i liječenje te bolesti.

(Visited 1 times, 1 visits today)