NAUČNO DOKAZANO: Plavuše su uspešnije u poslu! Evo kakve veze SEKS ima sa tim!

Plavuše imaju više samopouzdanja i afinititeta prema seksu, dok su brinete uspešnije u poslu i češće ostvaruju duge veze – zaključili su naučnici sa Notingem Trent univerziteta. Psiholozi su radili studiju na uzorku od 200 žena, sa ciljem da ispitaju odnos između boje kose i ponašanja.

 

Psiholog Ketrin Salmon je zaključila da se čak i novopečene plavuše brzo naviknu na privilegije plave kose, jer uz nju obično idu pažnja muškaraca i opšta primećenost.

„One su zato samouverenije. S druge strane, možda kao odgovor na stereotipe, brinete rade više i napornije, kako bi kompenzovale odsustvo „specijalnog“ tretmana, zbog čega su i uspešnije u poslu“, objašnjava Salmonova.

Studija je pokazala da su riđokose dva puta više sklone odlaganju odlaska kod stomatologa, kao i da im je potrebna 20 odsto veća količina anestezije. Pretpostavlja se da su one osetljivije na bol, jer stručnjaci kažu da gen koji „određuje“ narandžastu kosu ima veliku ulogu u tome.

 

foto: Profimedia

Profesor Džej Zagorski sa Univerziteta u Bostonu se, na primer, poslužio rezultatima testova koje Pentagon koristi za procenu inteligencije osoba koje se prijave u američku vojsku.

Radi se o podacima iz testova sprovedenih 1980. godine koje je ispunilo 10.878 Amerikanaca uzrasta od 14 do 21 godine. Pošto postoji i evidencija o prirodnoj boji njihove kose, Zagorski je izvukao zaključke.

Pošto boja kose varira zavisno od rase i etničke pripadnosti, iz studije su isključeni Afroamerikanci i Hispanci kako zaključci ne bi bili pogrešni.

Zagorski je otkrio da prirodne plavuše imaju u proseku viši IQ od tamnokosih žena.

Pokazalo se i da je prosečan koeficijent inteligencije kod plavuša 103,2, kod brineta 102,7, kod crvenokosih 101,2, a da je najmanji kod crnokosih žena – 100,5.

 

foto: Profimedia

Kurir.rs, B92, Jutarnji hr. / Foto: Printscreen 

NE PROPUSTITE

KADA SE SLEDEĆI PUT BUDETE POSVAĐALI SA PARTNEROM, NEKA VAM OVE BOLESTI BUDU NA PAMETI: Istraživanje pokazalo šta se dešava u organizmu tokom rasprave!

POTRESNA ISPOVEST PREVARENOG MUŠKARCA: Zatekao sam ženu USRED SEKSA s mojim najboljim drugom! A onda sam uradio NAJGLUPLJU STVAR!

4 GODINE SU SVAKI DAN POKUŠAVALI DA DOBIJU BEBU: Otišli su kod doktora i shvatili da to rade na potpuno pogrešan način

ISPOVEST STJUARDESE IZ BEOGRADA: Maja do detalja ispričala koga ljube devojke koje idu u Dubai, zašto se ne udaju za šeike i koliko zarađuju!

 


Kurir

Autor: 
Kurir