NEDELJNI HOROSKOP OD 25. SEPTEMBRA DO 1. OKTOBRA: Pred Rakovima je odličan period za LJUBAV, a Ovnovima se savetuje da budu oprezni sa FINANSIJAMA

Astro

Saznajte šta vam zvezde poručuju poslednje nedelje septembra.

Olga Savić  |  

Foto: Ground Picture/Shutterstock​

Foto: Ground Picture/Shutterstock​

.

OVAN

Hrana

Nervozni dani su pred vama. Hranom ne možete otkloniti probleme, ali možete pomoći organizmu da se lakše izbori sa njima. Jedite povrće sa puno minerala i vitamina, kao što su spanać, tikvice, patlidžan.

Ljubav

Pun Mesec u vašem znaku u petak različito će delovati na Ovnove u partnerskim odnosima. Postojanje impulsivnosti može otići na više strana – na vatrene rasprave i još vatreniju strast posle, na drastične preseke (bilo da pre njih idu svađe ili se odluka donosi u vašoj glavi u fazonu „ e, sad je bilo dosta“), ali i na iznenadne odluke o dizanju odnosa na viši nivo. Od tipa i stabilnosti odnosa zavisi kako će se ovo manifestovati. Što se tiče slobodnih – situacija između vas i osobe koja vas privlači se zakuvava i konkretna dešavanja očekujemo ili u prvih par dana naredne sedmice ili za vikend.

Posao

Sedmica u kojoj „dotrajala“ poslovna partnerstva i saradnje mogu biti prekinuti….ili pak doći do one tanke granice u kojoj će samo jedna sitnica prevagnuti da li ima nastavka ili ne. No, isto tako – sedmica u kojoj će se nove poslovne prilike i mogućnosti za dogovor prilično neočekivano otvoriti (moguće uz podršku ili pomoć od strane prijatelja ili kolege). Ovnovi su generalno gledano, u periodu poslovnih promena koje će trajati tokom cele jeseni. Sa finansijama je potrebno da i dalje budete oprezni.

Zdravlje

Zdravlje je solidno, ali je nervoza vrlo prisutna.

BIK

Hrana

Za vas bi bilo najbolje da ograničite sebe po pitanju nekih namirnica ili navika koje praktikujete u ishrani. Sklonost da budete previše opušteni ili da preterujete itekako postoji.

Ljubav

Situacija u partnerskim odnosima i na dalje je vrlo šarena – kao što imamo parove kod kojih postoji bliskost, strast i solidna komunikacija (sa otežanjima koje ne dolaze iz vašeg odnosa, nego spolja – iz okolnosti koje vam ometaju funkcionisanje), isto tako imamo i parove kod kojih mnogo toga ključa ispod površine, tenzije se nakupljaju i samo se čeka ko će povući prvi potez i otvoriti „Pandorinu kutiju“. Slobodni Bikovi – nedelja sa mnogo zabave (ako je ludovanje, opuštenost, flertovanje i avantura ono što vas sada interesuje). Emocije i želje se lako pokreću i nije nemoguće pokrenuti čak ni ozbiljniji odnos.

Posao

Komunikacija sa saradnicima je uglavnom korektna i kvalitetna, što će umnogome biti od pomoći tokom ove sedmice, obzirom da će vam obaveze i dešavanja na radnom mestu donositi dosta nervoze. No, to što je oko vas uzavrelo ne znači da sa tim ne uspevate i ne možete da se izborite. U suštini – vladate situacijom, koliko god ona povremeno bila komplikovana i zahtevna. Kod nekih od vas je naglašena velika potreba za promenama – ovaj ostatak septembra i oktobar će te promene i pokrenuti.

Zdravlje

Osetljivost grla, kičme. Mogućnost infekcija urinarnog trakta.

BLIZANCI

Hrana

Što se navika po pitanju ishrane tiče, i niste toliko loši. Jedino bih preporučila da u večernjim satima ne konzumirate tešku hranu, jer ćete imati problem sa varenjem, pa samim tim i nemirnu noć.

Ljubav

Kada vas pogledamo pojedinačno – i partner i vi vučete neku nervozu, otežanja, možda se bavite situacijama koje vam ne prijaju ili ste preuzeli previše odgovornosti na sebe – ali kada vas pogledamo zajedno – vas dvoje ipak funkcionišete kroz podršku i razumevanje (makar se trudite da razumete jedno drugo). I ok – to sada i jeste pravi model funkcionisanja – stavljanje zajedničkih interesa na prvo mesto. Slobodni Blizanci – ima itekako zanimljivih emotivno/seksualnih izazova oko vas. Aktivno je sve ono što se vezuje za druženja, izlaske, kretanje, ali i za društvene mreže. Osećate se podstaknuto, živo, aktivno.

Posao

Iako će odnos sa saradnicima i u radnom okruženju biti dosta solidan – ipak drugi deo radne nedelje može doneti nervozu, povremene nalete slabije komunikacije, ali i žurbu po pitanju završavanja obaveza. Generalno gledano, vi ste u periodu kada su poslovni zahtevi prema vama pojačani – ali vam to sa druge strane daje šansu da „odskočite“ od drugih i dokažete se. Povoljan period za kreativce i idejna rešenja. Neke pomake ste napravili po pitanju vaših planova, ali pravu realizaciju očekujemo do kraja novembra.

Zdravlje

Nije savršeno, ali je prilično dobro.

RAK

Hrana

Ove nedelje lako možete otići u preterivanje po pitanju ishrane. Ne opterećujte organizam, ali ne idite ni u drugu krajnost – da obroke zamenjujete grickalicama I slatkišima. Više tečnosti, bolja hidratacija.

Ljubav

Potreba za mirom I stabilnosti u emotivnim relacijama je posebno naglašena tokom ove sedmice. Jer, mir i stabilnost nemate u okviru poslovnog i porodičnog segmenta – ovi sektori života vam razvlače živce kao konopce i dodatno pojačavaju potrebu da vaše partnerstvo bude mirna luka. E sad, koliko ćete uspeti u tome – verovatno polovično, jer će biti povremenih ali slabih varnica između voljene osobe i vas. Slobodni Rakovi – period vam je odličan za druženja i putovanja, ali i za to da neko „ušeta“ u vaš život. Vaš društveni život, ali i društvene mreže sada donose potencijalne ljubavne prilike.

Posao

Dosta aktivna nedelja je pred vama. Mnoštvo sitnih obaveza, ali i sastanaka, poslovnih kontakata – od kojih neki mogu ići i ka sklapanju konkretnih dogovora, pojačana papirologija. Sredinom sedmice tempo obaveza će se pojačati i moguće je prisustvo nervoze u saradničkim i kolegijalnim odnosima. Pun Mesec na samom kraju radne nedelje donosi kulminaciju zahtevnog poslovnog perioda koji je iza vas i za vikend ćete moći da odahnete jer ste najveće stavke rešili i zatvorili. Finansije i dalje vrlo „šareno“.

Zdravlje

Manji problemi sa probavom, hormonima, povremene meteoropatske tegobe.

LAV

Hrana

Pojačajte ishranu, ali ne slatkišima, pecivima, prezačinjenim namirnicama. Jedite ribu, banane, orašaste plodove, bobičasto voće – ovo je dobra hrana za popravljanje raspoloženja i energiju.

Ljubav

Dobar kontakt između Venere koja je u vašem znaku sa Marsom svakako će pojačati i energiju i strast u partnerskim odnosima, pa će onda kada ljubav stavite na prvo mesto – prštati od emocija. I tako će funkcionisati sve dok je sve u skladu sa vašim željama i očekivanjima. No, pošto je malo verovatno da će u ovoj nedelji sve biti samo „po vašem“ očekujte porast nervoze, naročito u drugom delu sedmice. Može se pokrenuti par brzinskih, žučnih rasprava, uglavnom oko sitnica koje će vas iritirati. Slobodni Lavovi – manje ili veće eksplozije emocija i strasti. Neko vas pokreće, prija vam, uživate i želite da potraje.

Posao

Poslovne obaveze, papirološka pitanja, dogovori i situacije kojima se morate baviti – donose vam napetost i tenziju, ali istovremeno bude i vašu volju da pronađete kreativne načine i rešenja. Neki od vas će ući u pregovore tokom ove nedelje – bilo da je u pitanju nov poslovni projekat, razgovor sa potencijalnim poslodavcem ili dogovor o saradnji. Neće biti čudno ukoliko ovo bude vezano za inostranstvo ili državne institucije. Bolja vam je organizacija i imate manje propusta.

Zdravlje

Poradite na navikama po pitanju ishrane i fizičke aktivnosti.

DEVICA

Hrana

Nemojte preskakati obroke zbog manjka vremena i pokušajte da se držite dobrih životnih navika koje ste pokrenuli. Uvek odvojite dovoljno vremena za kvalitetan obrok, koji će vam doneti energiju.

Ljubav

Pitanja vernosti i tajne (bilo partnerove, bilo vaše), vrlo su aktuelne i u ovoj, ali i u narednoj sedmici. Ukoliko postoji nešto što krijete jedno od drugog – sumnje će se javljati, a to će dovoditi do tenzije, nerviranja i neprijatnih momenata. Ukoliko ne postoji – pa, potrudite se da kroz kvalitetnu komunikaciju održite dobar nivo poverenja i ne zadajete jedno drugom glavobolju. Generalno gledano, period do polovine oktobra može izbaciti na površinu nešto što je dugo skrivano i nakupljano – pa dovesti i do potencijalnog odvajanja ili dubljeg raskola. Slobodni – intenzivni kontakti i dešavanja, ali za sada sem avanture i nestabilnih odnosa ne obećavaju mnogo.

Posao

Vi lično ste dobro, fokusirani na posao, sa jasnim i čistim mislima i potezima, dobrom organizacijom i posvećenošću. No, sve to će vam itekako trebati – obzirom da je pred vama nedelja koja će dosta testirati i vaše živce i strpljenje, ali i – novčanik. Nešto naporniji odnosi sa saradnicima i kolegama – doći će se do rešenja, ali će početno funkcionisanje biti obojeno nerazumevanjem. Da, ova će vam se sedmica isplatiti po pitanjima finansijskih priliva, ali postoji i ona druga strana – a to je povećanje troškova.

Zdravlje

Glavobolje, lošije spavanje, nervoza.

VAGA

Hrana

Izbegavajte pretešku i premasnu hranu, jer će vas ona činiti umornima. Potrebni su vam laki obroci, ali i više tečnosti. Uzimajte čajeve, naročito od korena maslačka i kukuruzne svile, peršuna i koprive.

Ljubav

Vaša vladarka Venera i partnerska planeta Mars jesu u dobrom odnosu, donose lako „puštanje“ emocija i strasti između partnera i vas. I to je skroz ok, ali ovo su vatrene i emocije i strast, a vatru ne možemo baš uvek kontrolisati….Obzirom da u petak imamo pun Mesec u partnerskom polju – možemo reći da će svaka, pa i najmanja nervoza koju oboje budete potiskivali od početka nedelje biti sklona da izbije i da donese disbalans u vašoj vezi. Zato ne nagomilavajte tenziju, ne izbegavajte razgovore – rešavajte sve u početnoj fazi. Slobodne Vage – izuzetno interesantan period za vas, pun emotivnih prilika i neprilika.

Posao

Sunce u vašem znaku pokazuje da ste u periodu kada imate više energije, snage, volje, kada je potreba da se dokažete pojačana a ambicije izražene. Obzirom da se u vašem znaku nalazi i Mars, planeta akcije i usmerenja – ne sumnjam da su pred vama dani u kojima ćete ozbiljno poslovno „gristi“. E sad, da će sve biti po vašoj volji i namerama – to je nešto teže, obzirom da ćete imati pojačanu nervozu sa saradnicima i mnogo malih prepreka sa kojima ćete morati da se borite. Ipak, ovo je povoljan period za vas.

Zdravlje

Sem pojačane nervoze i sklonosti ka virusnim infekcijama – dobro ste.

ŠKORPIJA

Hrana

Osećate potrebu za jačom hranom, a malo je verovatno da će ona prijati vašem stomaku i varenju. Ako je moguće – budite umereniji i neka povrće bude prioritet, a ne meso i mesne prerađevine.

Ljubav

Od samog početka sedmice partnerski odnosi će biti napeti. Vaša se raspoloženja i način funkcionisanja neće poklapati – kad ste vi dobro, partner drami oko nečega, a kad je partner dobro, vi ste nervozni i isključivi. Sve ovo će dovoditi do toga da s vremena na vreme izbijaju varnice između vas dvoje. Pošto su strasti i dalje naglašene – pokušajte da se volite strasno, a ne da se strasno raspravljate. Slobodne Škorpije – jako privlačenje prema osobi koja može biti vezana za vaš poslovni sektor, ali su otvorene opcije i za društveni život i društvene mreže. No, konkretizacija odnosa ne zavisi od vas.

Posao

Ova sedmica će od samog početka krenuti kroz žurbu i nervozu – i tako će se nastaviti do samog kraja. Suočićete se sa mnoštvom prepreka – od onih najsitnijih i najbenignijih koje ćete rešiti očas posla, pa sve do onih većih i komplikovanijih koje ćete takođe uspešno privesti kraju, ali ne bez onog osećaja „hajd da vidim šta je sledeće“. Ako povremeno budete imali osećaj da su svi Marfijevi zakoni pisani baš samo za vas – to svakako nije tako, već samo jedna „truckava“ nedelja koja pomalo testira vaše živce.

Zdravlje

Premor, pojačana nervoza, nesanica.

STRELAC

Hrana

Svesni ste da vaš način života i ishrane utiče na to kako se osećate. Govorite sebi da je vreme da se dovedete u red, ali nikako da počnete. Ovo vam je odlična sedmica, donesite zdrave odluke.

Ljubav

Jedan šareniš od raspoloženja i funkcionisanja u vašim emotivnim relacijama. Moguće je da nećete imati dovoljno vremena jedno za drugo ili da ćete morati da obratite više pažnje na neke druge životne sektore – naročito na porodični i poslovni segment. No, te zajedničke trenutke možete vrlo lepo iskoristiti – raspoloženje ćete popravljati jedno drugom, a strast i vatra će tako fino „teći“ između vas dvoje. Slobodni Strelčevi – nedelja vam je dobra i za izlaske i druženja, ali i za ljubavne dogodovštine. Ne bih rekla da možemo pričati o počecima stabilnih odnosa, ali ćete svakako baš baš uživati.

Posao

Neke vaše ideje i kreativne projekte sada možete realizovati – ali ne sami, već uz podršku kolega, prijatelja, posrednika. Ne propuštajte priliku da pokrenete nešto novo, čak i ako se to ne vezuje za vaš trenutni posao. Generalno gledano – malo je verovatno da će doći do smanjenja obaveza i spuštanja tenzije u vašem poslovnom sektoru. Sve to deluje prilično zahuktano i uz dosta žurbe, sa kratkim rokovima. Sve ćete stići da obavite na vreme, ali uz veliko trošenje energije i bolju organizovanost.

Zdravlje

Niste u balansu. Prisutan je umor i imunitet je slabiji nego inače.

JARAC

Hrana

U periodu ste kada biste mogli da se opustite i date sebi na volju. No, čak i da ste to praktikovali u proteklom periodu – sada se vraćate na svoje stare navike. Samo stoji mala slabost ka slatkišima.

Ljubav

Nemirna sedmica za one koji žive zajedno ili su u dužim emotivnim vezama. Kod oboje je porodični i poslovni segment u ovom periodu ustalasan, a to se sada odražava kroz vaš odnos. Nešto teža komunikacija i više truda da biste se uskladili i dogovorili, pa čak i po nekim najosnovnijim pitanjima. Oni koji su u kraćim emotivnim vezama lakše će proći kroz ovaj period – malo više nervoze, ali brzo pronalazite zajednički jezik. Slobodni Jarčevi – preko društvenog segmenta, prijatelja ili pak društvenih mreža i aplikacija – idu vam emotivno/seksualne zanimacije. Ništa trajno, čisto da se zabavite.

Posao

Sa saradnicima i kolegama nećete moći da se usaglasite oko sitnica. One krupnije i ozbiljnije obaveze će ići glatko – ali detalji, sitne stavke – praviće problem. Bar u početnoj fazi. Do rešenja će se stići, ali će biti malo nervoze i „prepucavanja“. I vi ćete po nekim pitanjima (naročito papirološkim) biti pomalo neorganizovani i možete propustiti par stavki. Gledajte da vam ne promakne neki račun ili obaveza koju morate platiti državi. Po pitanjima finansija period je solidan i možete zaraditi više nego inače.

Zdravlje

Moguće blaže prehlade.

VODOLIJA

Hrana

Očas posla nabacite koje kilce….ali očas posla to isto kilce i skinete. U prevodu – stalno ćete varirati, ali ta variranja neće biti drastična. Savet – uvedite nešto više kuvanih jela, variva, jedite „na kašiku“….

Ljubav

Ukoliko partner i vi živite zajedno – drago biće će vas nervirati za medalju, pogotovo što ćete shvatiti da je druga strana samoinicijativno stavila sebe u prvi plan i da očekuje da se sve vrti oko njega – da se vi prilagođavate, pravite ustupke, uklapate se. Ukoliko ne živite zajedno – isto će vas nervirati zbog drugih stvari, ali ne u tolikoj meri. No, kao i u proteklom periodu – nervoza će doći i proći, a ljubav (pogotovo strast) će ostati i bujati. Slobodne Vodolije – možete se baš onako lepo „otkačiti“ i prepustiti inspiraciji koju vam budi neko zanimljiv, neodoljiv, potpuno drugačiji. Volite vi da se „kačite“ za te čudne osobe i situacije – iako ste svesni da će vas pre ili kasnije od toga glava zaboleti.

Posao

Nadam se da mnogo volite da pričate, sastančite, dogovarate se, da trčkarate od jedne obaveze do druge i da budete aktivni puno radno vreme (a možda i preko toga)– jer ako ne volite, onda vam naredna sedmica uopšte neće prijati. A toj sedmici bismo mogli da damo ime „koliko su vaši živci sposobni da se razvuku, a da ne puknu“. Jer, biće ludo i brzo, a od vaše organizovanosti (koja baš i nije spektakularna u ovom periodu) zavisiće koliko će vam vremena trebati da stavite tačku na obaveze.

Zdravlje

Problemi sa spavanjem, probavom, meteoropatske tegobe.

RIBE

Hrana

Pun Mesec u drugom delu sedmice, a u polju koje se vezuje za vašu ishranu – ukazuje da definitivno nešto ne radite kako treba. Obroci su neredovni, mnogo je slatkiša i mesnih prerađevina.

Ljubav

Neki vid zatvorenosti postoji kod vas, pa partner može osećati da do vas dopire samo jednim delom (najpre kroz praktične stvari i dogovore) a da mu emotivno izmičete, sklanjate se, udaljavate. Zato u ovoj sedmici može dolaziti do nesporazuma između vas dvoje – koji su, realno gledano lako rešivi ali ipak podrazumevaju da vi dozvolite voljenoj osobi da se oseti emotivno sigurnije pored vas. Napomena – u nešto većem problemu tokom ove nedelje mogu biti oni partnerski odnosi u kojima postoje tajne, ali i oni u kojima parter i vi polako shvatate da više ne delite ista interesovanja, vrednosti, želje. Slobodni – priče koje vam se sada „nude“ nose dašak neobičnosti, avanture, strasti. DA li je to za vas ili nije – sami ćete morati da odredite.

Posao

Mirno more po pitanju saradničkih i kolegijalnih odnosa, komunikacije, obaveza i organizacije – svakako nećete imati, ali pošto je to kod vas postalo trend u nekom dužem vremenskom periodu unazad – valjda ste se do sada navikli na pomalo haotično, ali uspešno funkcionisanje. Kada zanemarimo napore koje ulažete na dnevnoj bazi – period vam je izuzetno povoljan za napredovanje, dokazivanje, probijanje, ambiciju. Finansijski ćete dosta dobro proći u ovoj nedelji, ali stabilnost teško da možete imati.

Zdravlje

Umor, preopterećenost. Opuštajte se što više.

Autor horoskopa: Olga Savić

https//www.facebook.com/olgasavicastrolog/

http://venerasapapilotnom.com

Read More