PRAMENOVI koje će obožavati žene sa SEDOM KOSOM: Lako se održavaju, deluju prirodno, a frizura je instant osvežena

Lepota

Seda kosa nikad nije izgledala ovako dobro sa posebnom tehnikom pramenova koja vraća svežinu, ne zahteva redovno farbanje i izgleda dobro na svim dužinama.

Izvor: elle.rs  |  

Foto: Profimedia

Foto: Profimedia

.

Iako pojava sedih može biti zastrašujuća, seda kosa više nije tabu kao što je nekada bila. Danas postoji mnogo načina da je iznesete graciozno, pa čak i da potpuno utopite sede vlasi pomoću pramenova i drugih tehnika, kako bi bile gotovo neprimetne.

Stručnjaci preporučuju mešanje boja i tehnika poput balayaga kako bi se dobio što prirodniji efekat, a jedan od novih načina, koji je iznenađujuće brzo postao jedan od najtraženijih po salonima su definitivno “heringboun hajllajt, odnosno riblja kost pramenovi.

Šta su “heringboun hajlajts”?

Ne samo da su heringboun pramenovi super elegantni, već slave vašu prirodnu boju kose. U pitanju su veoma fino “utkani” pramenovi koji se nanose pod uglom, gde se meša nekoliko nijansi kako bi se što prirodnije stopile vaša bazna boja kose, pramenovi i sivkasti tonovi. Frizura izgleda mnogo prirodnije jer se meša nekoliko komplementarnih nijansa, a ne samo jedna. Riblja kost pramenovi su posebno dobar izbor za žene preko 40 i 50 koje imaju dosta sedih vlasi, jer u tom slučaju nije potrebno da se tretira cela površina kose, rezultat je prirodniji, i potrebno je manje održavanja.

Heringboun hajlajts je jedan od vodećih za 2023. godinu, a usvojile su ga već i brojne slavne dame poput Sara Džeskia Parker, Endi MekDouvel, Gvinet Paltrou u Dženifer Eniston, koje su prigrlile svoje sede i kombinuju ih sa višetonalnim pramenovima.

Razlog zašto Heringboun hajlajts pašu svim ženama sa sedom kosom, nevezno da li su bile plave, brinete ili crnke je to vaša boja kose i pramenovi protkani jedni drugim i postavljeni tako da prate prirodan rast dlake, kao i obrasce sedih. Na ovaj način sam izrastak nije toliko vidljiv.

Preporuka stručnjaka za farbanje sede kose

Iskusni frizeri slavnih ističu da je veoma bitno da ne odete previše u bele, odnosno svetle tonove, niti da sami pramenovi budu predebeli jer možete dobiti efekat kakav niste želeli, kao što je da vlas deluje suvo, ili da vaš ten izgleda “isprano”. Takođe je preporuka da se držite dalje i od previše tamnih i “jednoprocesnih” nijansi koje deluju veštački, te se svim damama koje imaju sede preporučuje da prigrle višebojni izgled jer daje mladalački sjaj, a frizura deluje glamurozno i osveženo.

Read More