Nikako ne sušiti rublje na radijatoru: Ova navika može dovesti do velikih zdravstvenih problema

Autor: F.F

Stiglo je hladnije vrijeme, samim time i više vlage, kiše, a uskoro bi nam mogao stići i snijeg. To najčešće znači da će mnogi imati problema sa sušenjem svoje robe. Opcija da se odjeća objesi vani više nije moguća pa se ljudi odlučuju na drugačije solucije. Mnogi tako suše svoju odjeću na radijatoru. Stručnjaci su upozorili ljude da izbjegavaju stavljanje mokre odjeće na radijatore tijekom zime, iako može biti primamljivo koristiti ih kao brzo rješenje za sušenje. Ovo ponašanje može imati negativne posljedice po zdravlje, upozorava časopis Mirror.

Sušenje odjeće na radijatorima zimi može povećati razinu kondenzacije u prostoru, što može uzrokovati probleme poput pojave plijesni. Osim što stan postaje podložan plijesni, ovakav način sušenja odjeće može izazvati simptome slične gripi. Nedostatak protoka zraka zbog prekrivanja radijatora zadržava vlagu u prostoriji, stvarajući idealno okruženje za rast plijesni.

Ovo su česte greške koje radite dok konzumirate voće: Mogu ugroziti vaše zdravlje

Ponudili su neka rješenja

Plijesan može uzrokovati probleme poput curenja nosa, nadražene kože i crvenila očiju. Osobe s dišnim problemima posebno su pogođene, budući da rast plijesni može pogoršati njihove zdravstvene probleme.

Stručnjaci preporučuju održavanje prozora djelomično otvorenima kako bi se osigurao protok zraka i smanjila kondenzacija. Ako je nužno sušiti odjeću na radijatoru, preporučuje se postavljanje odjeće na radijator ispod prozora kako bi se spriječila kondenzacija i razvoj plijesni. Također, prostorije s aspiratorima, poput kupaonice ili kuhinje, mogu biti prikladna mjesta za sušenje rublja tijekom zimskih mjeseci.

Autor:F.F

Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.

Read More