ONA IMA NAJTUŽNIJE DETINJSTVO IKADA Glumicu majka PRODALA kad je imala samo 15, pa su je i silovali – a onda se prepustila porocima

Životne priče

U glumačkom svetu probila se glavnom ulogom u filmu “Duh” iz 1990. godine. a danas Demi Mur puni 61 godinu. Možete li da poverujete da neko ovako izgleda u tim godinama? Svaka čast!

Izvor: story.hr  |  

Foto: Kathy Hutchins/Shutterstock

Foto: Kathy Hutchins/Shutterstock

.

Demi Džin Harmon, a kasnije Mur, rođena je 11. novembra 1962. u Rozvelu u Novom Meksiku, danas puni 61 godinu i pritom još suvereno vlada showbiz scenom. Ali malo je toga upućivalo na to da će jednom imati uspešan život.

Njen biološki otac, pilot Čarls Harmon Senior napustio je njenu tada 18-godišnju i trudnu majku Virdžiniju nakon dvomesečnog braka. Ipak, samo tri meseca nakon Deminog rođenja, Virdžinija je bila u novom braku s Denom Gajnesom, prodavačem novinskih reklama koji je često menjao poslove pa se porodica često selila.

U jednom periodu Demi je živela s bakom, a sa 16 godina otišla je od kuće i prekinula svoje srednjoškolsko obrazovanje.

U Denovom i Virdžinijinom braku rodio se Demin polubrat Morgan, pak iako ima braću i sestre iz drugih brakova biološkog oca, nije u kontaktu s njima, niti Čarlsa Harmona smatra svojim ocem.

Nije ni čudo što Demi ne razgovara s tom stranom porodice jer, po svemu sudeći, nisu naročito prijatni ljudi. Naime, njen je polubrat Džejms Kreg Harmon 2005. divljački pretukao svoju devojku Tašu Mari Li.

Osuđen je na zatvorsku kaznu od deset godina, ali odslužio je osam i oslobođen je 2013. godine. Taša je posle rekla da Čarlsa Sr. -a smatra delimično odgovornim za nasilje.

Američka glumica podigla je puno prašine svojom knjigom “Inside Out” u kojoj priča o svom nesrećnom detinjstvu, propalim brakovima, alkoholu i drogama. Ipak, posebno je jedan deo potresao javnost u kojem 56-godišnjakinja piše da je silovana sa 15 godina, a za sve je kriva njena sopstvena majka.

Majka je prodala

Naime, kako piše Daily Record, glumicu je majka prodala muškarcu za 500 dolara. Demi je često majka Virdžinia King, u alkoholisanom stanju, vodila u razne klubove da bi privukla pažnju muškaraca, a jednom prilikom se vratila sama u stan gde je naišla na nepoznatog koji muškarca koji ju je silovao.

Na kraju samog čina, muškarac ju je pitao: “Kakav je osećaj kada te sopstvena majka proda za 500 dolara?”

Glumica u svojoj knjizi tvrdi kako je to bila odvratna majčina izdaja, iako ju je čak nekoliko puta spasila od sigurne smrti nakon što je par puta pokušala da se ubije.

Foto: Everett Collection/Shutterstock

Foto: Everett Collection/Shutterstock

.

Ali sve to je nije sprečilo da se odvaži i odraste u jednu od najupsešnijih holivudskih glumica svih vremena. U glumačkom svetu probila se glavnom ulogom u filmu “Duh” iz 1990. koji je te godine postigao najveću zaradu.

Svi su bili oduševljeni njenom glumom, a te je godine bila i nominovana za nagradu Zlatni globus. Uspeh na blagajnama ponovo je ostvarila ranih 90-ih filmovima “Malo dobrih ljudi”, “Nemoralna ponuda” i “Razotkrivanje”, a 1996. postala je najbolje plaćena glumica u istoriji filma kada je dobila dotada neverovatnih 12,5 miliona dolara za glavnu ulogu u “Striptizu”.

Ipak, skoro svi filmovi koje je snimila nakon vrlo uspešne 1996. bili su komercijalno neuspešni i doprineli su padu njene karijere. Nastavila je da snima, ali je uglavnom dobijala sporedne uloge. Nna velika vrata se vratila 2019. kada je objavila memoare “Inside Out” koji su postali bestseler New York Timesa, a nije mala stvar ni što je uspela da se održi sve ove godine u okrutnom holivudskom svetu koji starenje nimalo ne podržava.

Read More