Opra Vinfri objavila dirljivo pismo za svoj 60. rođendan

Foto: Guliver / Gettyimages

Jedna od najuticajnijih žena na svetu, 29. januara 2014. godine napunila je 60. godna, a ovaj rođendan odlučila je da proslavi na poseban način. Naime, napisala je vrlo iskreno i emotivno pismo koje je objavila u svom časopisu “O, magazin Opra”.

– Navršila sam 60 godina. Živa sam. Zdrava sam. Snažna sam. Molim vas, nemojte to shvatiti uvredljivo, ali više ne moram da brinem o tome šta drugi o meni misle. Navršila sam 60 godina i imam pravo da budem ono što jesam. Osećam se sigurnija u svojoj koži više nego ikada pre – piše Opra.

Godinama je gradila uspešnu karijeru, koja je započeta emisijom “Šou Opre Vinfri”, ali na tome nije i stala. Izgradila je pravo malo carstvo oko sebe i sada je vlasnica nekolicine časopisa, TV kanala, klubova, radija, filmske produkcije.

Ipak, Opra karijeru ne smatra svojim najvećim životnim dostignućem.

– Moje najveće dostignuće je u tome što nikad nisam zatvorila srce. Čak ni u najcrnjim trenucima – kad su me seksualno zlostavljali, kad sam zatrudnela u 14. godini, ni pred lažima i izdajstvima – ostala sam puna vere, puna nade i otvorena u spremnosti da vidim ono najbolje u ljudima, bez obzira na to što su mi pokazivali svoju najgoru stranu. Ostala sam otvorena u veri da – koliko god da je uspon težak, uvek postoji način da se pusti zračak svetla koji će osvetliti stazu pred nama – navela je Opra. Ako želite da pročitate integralni prevod njenog pisma javnosti, možete ga naći ovde.