Oslobodite se celulita u 3 poteza

Celulit je nasledan, a pokreću ga ženski hormoni estrogen, prolaktin i progesteron. često se javlja već u pubertetu, a pogoršava se u menopauzi. Ipak, ima mu leka.
Celulit se javlja u 4 faze: grudvice se vide tek kada ih stisnete, nabira se i bez stiskanja, neravnine se vide i kada stojite, a u najtežoj fazi postoje kapsule većeg promera

PRVI POTEZ: EFIKASNI TRETMANI
Anticelulit Masaža je neophodna, ali sama po sebi nije dovoljna
Anticelulit masaža i limfna drenaža su pomoćna sredstva u borbi protiv celulita. Sama masaža ne daje pun efekat, ali je neophodna da bi se do tog efekta došlo. Cene masaže u salonima kreću se od 700 do 1.250 dinara, a u salonu „Biosana“, koji već 15 godina radi u sklopu Saveza slepih, anticelulit masaža staje 500 dinara. Ovaj salon nudi najjeftije usluge u Beogradu.

Mezoterapija bocka,ali stvarno deluje
Različiti kokteli lekova ili homeopatskih mešavina ubrizgavaju se tankim iglama direktno u zone zahvaćene celulitom. Tretman traje 20 minuta. Posle mezoterapije ostaju modrice koje nestaju za nekoliko dana. Potrebno je šest tretmana, a jedan košta 6.000 dinara.

Ultrazvuk je skup, ali najefikasniji
Ultrazvučnom sondom prelaze se zone zahvaćene celulitom, pri čemu se pokreće tečnost nagomilana u potkožnom tkivu. Podstiče se cirkulacija limfe i izlučivanje nakupljenih štetnih materija. Tretman traje 20-30 minuta. Preporučuje se pet tretmana, a jedan košta od 6.000 do 12.000 dinara.

DRUGI POTEZ: VRHUNSKI PREPARATI
Dobar anticelulit preparat mora da zadovolji nekoliko kriterijuma:
– Da ubrzava metabolizam i podstiče sagorevanje masti
– Da podstakne bolju ishranu tkiva i opskrbljivanje kiseonikom
– Da pokreće limfnu drenažu kako bi se toksini efikasnije izbacivali
– Da obnavlja kolagen i elastin
– Da ga koža brzo upija
– Da nije lepljiv niti mastan
Mek celulit, s mnogo nakupljenih toksina, naduvenom i otečenom kožom, zahteva drenažu toksina i tečnosti.
Tvrdi celulit karakteriše gruba koža sa tvrdo ispupčenim celulitom, nabubrelim masnim ćelijama zarobljenim u degenerisanom vezivnom tkivu. Ovaj celulit zahteva najjače kreme i pakovanja od gline i algi, pa i masažu. Uz masiranje, tokom tuširanja ili posle njega, ako drugačije nije naznačeno, utrljajte ih kružnim pokretima od kolena ka bedrima. Topla termalna blata, kreme i gelovi greju kožu, pa nisu za osobe s proširenim venama. Takvoj koži će izuzetno prijati hladna blata, gelovi i kreme, koji je rashlađuju. Takvo je hladno blato „guam“ s dodatkom mentola i divljeg kestena.

TREćI POTEZ: DOBRE NAVIKE
10 minuta masiranja svaki dan
Svako tuširanje iskoristite da se dobro izmasirate masažerom. Postoji u našim parfimerijama veliki izbor sredstava za tuširanje protiv celulita, a odlična je i morska so.

Ne prekrštajte noge

Time se vrši pritisak na glavnu venu s unutrašnje strane butine, što ometa krvotok i slabi vezivno tkivo.

Što više barenog povrća
Jedite ribu i belo meso, a crveno izbegavajte. Unosite što više voća bogatog vitaminom C, jer on podstiče stvaranje kolagena.
Bacite tesne pantalone
One smanjuju prokrvljenost tkiva, pa se stvaraju udubljenja na površini kože i muskulatura se opušta.
Pešačite što više
Ne koristite lift. Osim toga, odvojite nekoliko minuta svakog dana za vežbice.
Celulit je hronična bolest
Celulit nije samo estetski problem već hronično oboljenje izazvano poremećajem mikrocirkulacije. Pri nastanku celulita dolazi do nagomilavanja tečnosti u međućelijskom prostoru, zbog čega se štetne materije skupljaju u ćelijama, a korisne ne dospevaju do njih. One se uvećavaju, vezivna vlakna postaju tvrđa i struktura tkiva se menja, objasnila je Svetlana Bogdanović-Rašković, plastični hirurg u poliklinici Diva.