Otklonite masno tkivo zauvijek uz ovaj fantastičan domaći lijek – efikasnost potvrdile hiljade ljudi!

773

Lipomi su benigni tumori masnog tkiva. Tačnije, mogu biti lokalizovani svuda gde ima masnog tkiva.

Mogu da budu jajolikog, ili diskoidnog oblika. Koža koja je normalne boje. Veličine su od standard milimetara do standard centimetara. Tipični lipomi nisu bolni na dodir i ne uzrokuju tegobe, osim ako ne pritiskaju nerv i tada izazivaju bol. Veliki lipomi mogu da pritiskaju krvne sudove i dovedu do poremećaja cirkulacije.

Image outcome for lipomi uzrok

Nije poznato zašto se pojavljuju, ali se pretpostavlja da mehanička mishap u ima udjela. Takođe zapažena je genetska predispozicija. Povećan rizik za pojavu lipoma predstavljaju gojaznost, šećerna bolest i nivo holesterola.

U opštoj populaciji se javljaju kod 1% populacije.

Tumor se sastoji od masnih ćelija, grupisanih u režnjeve. Ako je growth građen od vezivnog tkiva onda je to fibrom.

Diferencijalno dijagnostički treba razlikovati lipome od epidermalnih cisti, fibroma, kao i metastaze. Pri kliničkom pregledu uočavamo kružne čvorove boje kože, mekše na dodir, lokalizovane na vratu, ramenima. Vremenom mogu da narastu i do više cm.

Image outcome for lipomi uzrok

Ako imate lipom i tražite prirodan način da ga uklonite, pogledajte ovaj kućni lijek koji može napraviti odličan trik i ukloniti ga zauvijek! Miješajte brašno, med i sirovi med i nanijete smjesu direktno na lipom. Površina bi trebala biti duboka 1/2-1 cm, papa se uvjerite da je smjesa prilično debela. Pokrijte zavojem kako biste zadržali kremastu mješavinu na mjestu.

Čuvajte smjesu za jedan dan ili do 36 sati, zatim uklonite i ponovite postupak. Ponovite ovu metodu pet puta i uvjerite se da terapija traje najmanje sedam dana. Ovaj tretman će definitivno pomoći da masne naslage ispod kože nestanu, tako da odmah treba da pokušate. Uz ovu pripremu, vaš probleme sa lipomom će nestati zauvijek.

Image outcome for lipomi uzrok

Article source: http://prirodni-lijek.novi.ba/featured/otklonite-masno-tkivo-zauvijek-uz-ovaj-fantastican-domaci-lijek-efikasnost-potvrdile-hiljade-ljudi