Ova nevjerovatna biljka ubija 98% ćelija raka za samo 16 sati, a zdrave ćelije ostaju netaknute!

Naučnici neprekidno pokušavaju da pronađu lijek i napokon zaustave rak. Ova biljka je jedan od ovih lijekova i može ubiti do 98% ćelija karcinoma za samo 16 sati.

Naime, prema istraživanjima objavljenim u “Life Science”, artemisinin, derivat slatkog pelina, korišten je u kineskoj medicini i može ubiti 98% plućnih karcinoma pluća za manje od 16 sati.

Korišćena biljka smanjuje ćelije karcinoma pluća do 28%, ali u kombinaciji sa željezom, “Artemisia Annua” uspješno i potpuno “izbriše” karcinom, a u eksperimentu ova biljka nije imala utjecaja na zdrave ćelije pluća.

Artemisinin se u prošlosti koristio kao moćan antimalarijski lijek, ali sada se dokazuje da je ovaj lijek efikasan i u borbi protiv raka.

Related image

Kada su naučnici dodavali gvožđe dok su vodili studiju, koja je kasnije povezana sa plućnim tkivom, naročito ćelijama zaraženim karcinomom, artemizinin je selektivno napadao “loše” ćelije i ostavio “dobre” ćelije netaknute.

“Uopšteno govoreći, naši rezultati pokazuju da artemizinin zaustavlja transakcioni faktor” E2F1 “i interveniše u uništavanju ćelija raka pluća, što znači da on predstavlja transkripcijski način prema kojem artemizinin kontroliše rast reproduktivnog raka ćelija raka”, navedeno je u zaključku istraživanja koja su sprovedena u laboratoriji za kancer na Univerzitetu u Kaliforniji.

Normalne ćelije takođe imaju ove receptore, ali ćelije raka mogu biti ciljane kombinacijom željeza i artemizinina.

Image result for slatki pelin

Do sada je bilo mnogo eksperimenata koji su dokazali da u kombinaciji s željezom artemizinin može efikasno uništiti rak, a ovaj ekstrakt je korišten u Kini hiljadama godina kao lijek za malariju.

Parazit malarije ne može preživjeti u prisustvu artemizinina, jer je bogat gvožđem, a bio-inženjeri Henry Lai i Narendra Singh sa Univerziteta u Vašingtonu bili su prvi naučnici koji su otkrili ovo.
Njihovo istraživanje je pokazalo da ćelije raka prolaze apoptozu ili samooptuživanje, pa do ovog trenutka je bilo teško dobiti ekstrakt za prihvatljivije cijene, ali ljudi pokazuju sve više i više interesovanja za ovu biljku, pa bi cijene mogle biti niže.

Francuski proizvođač lijekova “Sanofi” najavio je da očekuje proizvodnju od 50 do 60 tona artemisinina svake godine, nadajući se da će zadovoljiti potrebe svjetskog tržišta.

Image result for slatki pelinArtemisinin se u znanstvenim istraživanjima pokazao djelotvoran kod širokog spektra karcinoma, posebno kod onih najagresivnijih: leukemije, raka pluća i dojke, no također pomaže kod melanoma, raka jajnika,i karcinoma prostate.

Dokazano je da stanice karcinoma imaju veći sadržaj željeza. Artemisinin u dodiru sa povećanim dozama željeza stvara reakciju, odnosno slobodne radikale, gdje se u kratkom roku uništavaju zloćudne stanice.

Bezbrojni su slučajevi ozdravljenja s artemisinom kod životinja koje su bolovale od karcinoma, no prema znanstvenicima, lijek još nije dovoljno testiran.

Posebno je poznat slučaj testiranja na psu dr. Laia. Pas je imao teški rak kostiju koji se nakon tretmana nakon 5 dana povukao, a ljubimac se oporavio.

Image result for slatki pelin

“Sve zajedno, rezultati dokazuju da artemisininovo ometanje E2F1 transkriptivnog faktora posreduje u zaustavljanju staničnog kruga raka grudi i predstavlja put kojim artemisinin kontrolira rast stanica raka”, kažu u zaključku istraživanja laboratorija za rak u Kaliforniji.

Željezo se skuplja u kancerogenim stanicama sa receptorima koje im pomažu u dijeljenju stanica.

Kancerogene stanice ih imaju u većim količinama. Dosad je bilo puno eksperimenata koji dokazuju da artemisinin može ukloniti bolest u prisutnosti željeza.

Razlog zašto je artemisinin učinkovit kod malarije je taj da parazit ove bolesti ne može živjeti u prisutnosti artemisinina – jer sadrži željezo.

 

 

Jedan od najbržih načina je da uzmete nešto što smanjuje upalu, i nadraženost pa grlo manje boli. U slučaju da nemate, kupit ćete bez recepta.

Čim osjetite peckanje, uzmite mlake vode s soli pa grgljajte. To možete učiniti nekoliko puta na dan. Prpeoručuje se slaganje otopine od čaše vode i pola kašičice soli. Nakon grgljanja ispljunite.

Razne pastile  odmah će olakšati bol. U apoteki ćete odabrati razne vrste. Takođe mogu pomoći i sprejevi.

Ako ste počeli i kašljucati kupite sirup jer ćete spriječiti razbolijevanje te izdržati radni dan.

Bitno je da pijete čaj ili vodu. Tekućina će ispirati bolno grlo. Dobro će doći i domaća čorbica.

Birajte biljne čajeve koji će ojačati imunitet, ali pripazite da ne bude vrelo.

Topla čorba će pomoći pa je jedite. Ako se pitate zašto , odgovor je – natrijum u čorbi djeluje protuupalno. Osim toga, grlo može biti gore kada gutate hranu.

Iako ovo nije brz način, jako je važan. Tako ćete lakše izboriti bitku s infekcijom. Većina upala izazvana je virusom.

Ako je jaka grlobolja, otiđite ljekaru jer je moguće da imate bakteriju. No nemojte poduzimati prije nego što napravite bris grla.

Hrana je bitna stavka, pa izbjegavajte nezdravo. Možete piti i limunadu s malo meda.

grlo-grlobolja