Ove tri stvari privlače nesreću, brzo ih se riješite!

Svakodnevno sa sobom nosimo životni teret i brojne loše navike te se često osjećamo prazno i ne ispunjeno.

Kako bismo zadržali pozitivnu energiju potrebno je da u životu napravimo male navikle zahvaljujući kojim će te biti zdravi i sretni.

1. Težnje za savršenstvom

Savršen posao, savršen brak, savršeno tijelozapravo ne postoje. Uvijek nam se čini da je trava u susjednom dvorištu uvijek zelenija to baš nije tako ništa oko nas nije savršeno i samim tim niko nema savršen život kao iz filma živate u malim stvarima.

2. Negativan stav

Psiholozi objašnjavaju da negativne misli značajno utječu na naše raspoloženje, u životima svakog čovjeka postoje negativnih događaja i situacija koje često ne možemo da izbjegnemo ali nam negativne misli zaista nisu potrebne. U koliko slijedći put budete imali negativne misli, zastanite i u svemu tome pokušajte da pronađete pozitivnu stranu.

3. Život u prošlosti

Gomilanje negativnih osjećanja uzrokovano razmišljanjem o prošlosti.Često se javlja “da sam barem tada…” i “mogla sam…” patnja za stvarima koji su prošle radnim mjestom ili načinom života, život u prošlosti uvijek sa sobom povlači negativna osjećanja tuge. Kako bi ste bili sretni važno je da prošlost ostavite iza sebe i uživate u onom što je pored vas, jer prošlot ne možete da promijenite.

Image result for budite sretni

Hronično visoka razina stresa negativno utječe na zdravlje i rad cjelokupnog organizma. Ponekad zvuči lakše nego što jest, ali opustiti se uistinu možete brzo i na jednostavne načine.

Opustite se!

Popijte šolju zelenog čaja

Zeleni čaj je odličan izvor L – teanina, spoja koji smanjuje razinu stresa i potiče opuštanje. Zeleni čaj je bolji izbor od kave jer sadrži kofein, ali u puno manjoj razini.

Pojedite malo čokolade

Odaberite tamnu čokoladu koja ima barem 70% kakaa. Istraživanja su pokazala da tamna čokolada smanjuje razinu hormona stresa i regulira rad metabolizma.

Pojedite malo meda

Ako osjećate žudnju za slatkim, pojedite malo meda koji ima moćno protuupalno djelovanje, popravlja raspoloženje i ublažava anksioznost.

Meditirajte

Ne morate otići u prirodu da biste osjetili čudesne prednosti meditacije. Pet minuta provedenih u tišini i miru je sve što vam treba da biste se opustili. Fokusirajte se na svoje disanje, ruke i noge. Pozitivan učinak meditacije ćete osjetiti vrlo brzo.

Duboko dišite

Duboko i polagano disanje je ponekad sve što vam treba da biste ublažili anksioznost, tjeskobu i popravili raspoloženje.

Brojite unzad

Kada imate osjećaj kao da vas opsjeda stotina negativnih i uznemiravajućih misli, počnite brojati unazad. Na taj ćete se način opustiti i barem na trenutak zaboraviti na sve probleme koji vas muče.

Zatvorite oči

Napravite malu pauzu, zatvorite oči i pokušajte ne razmišljati ni o čemu. Zatvoriti oči na kratko vrijeme je odličan način za opuštanje i koncentraciju.

Image result for zatvorte oči i opustite se

Masirajte si ruku

Masiranje ruku je odlično za osobe koje cijele dane provode pred računalom. U rukama se nakuplja velika razina napetosti i tenzija. Stavite malo kreme na ruke i dobro ih izmasirajte.

Zapešća smočite hladnom vodom

Ako ste pod stresom, namočite zapešća što hladnijom vodom. Smočite i dio iza ušiju jer se tu nalazi splet krvnih žila pa hlađenjem ovih dijelova direktno utječete na rad čitavog tijela.

Promijenite okruženje

Iskoristite svaku priliku i provedite vrijeme na otvorenome. Prirodna svjetlost čini čuda za raspoloženje i razinu stresa. Prošećite 5 minuta i primijetit ćete da ste se počeli opuštati čim ste izašli na svježi zrak.

Pogledajte kroz prozor

Kada je sve užurbano i pod velikim ste stresom, izdvojite malo vremena, pogledajte kroz prozor i promatrajte sve što se događa.

Plešite

Istraživanja su pokazala da ples opušta i popravlja raspoloženje. Samo 5 minuta plesanja je dovoljno da se osjećate bolje i opuštenije.

Mazite se s ljubimcem

Malo maženja s ljubimcem podiže razinu hormona sreće, popravlja raspoloženje, regulira rad srca i vraća samopouzdanje

Image result for milujte maćke

 

Jedan od najbržih načina je da uzmete nešto što smanjuje upalu, i nadraženost pa grlo manje boli. U slučaju da nemate, kupit ćete bez recepta.

Čim osjetite peckanje, uzmite mlake vode s soli pa grgljajte. To možete učiniti nekoliko puta na dan. Prpeoručuje se slaganje otopine od čaše vode i pola kašičice soli. Nakon grgljanja ispljunite.

Razne pastile  odmah će olakšati bol. U apoteki ćete odabrati razne vrste. Takođe mogu pomoći i sprejevi.

Ako ste počeli i kašljucati kupite sirup jer ćete spriječiti razbolijevanje te izdržati radni dan.

Bitno je da pijete čaj ili vodu. Tekućina će ispirati bolno grlo. Dobro će doći i domaća čorbica.

Birajte biljne čajeve koji će ojačati imunitet, ali pripazite da ne bude vrelo.

Topla čorba će pomoći pa je jedite. Ako se pitate zašto , odgovor je – natrijum u čorbi djeluje protuupalno. Osim toga, grlo može biti gore kada gutate hranu.

Iako ovo nije brz način, jako je važan. Tako ćete lakše izboriti bitku s infekcijom. Većina upala izazvana je virusom.

Ako je jaka grlobolja, otiđite ljekaru jer je moguće da imate bakteriju. No nemojte poduzimati prije nego što napravite bris grla.

Hrana je bitna stavka, pa izbjegavajte nezdravo. Možete piti i limunadu s malo meda.

grlo-grlobolja