Ovo je priča o Ruži, ženi čija humanost ne poznaje granice! „Mi brinemo o svakom, osim o onima za koje ne znamo“

Životne priče

Ako do sada niste verovali da jedna penzionerka može da promeni život stotina siromašnih, i dece i starih, onda je vreme da upoznate Ružicu Popović, humanitarku iz Šapca, koja već petnaest godina hrani, oblači, školuje i leči svoje ugrožene sugrađane, obnavlja njihove domove i brine da niko ne ostane zaboravljen i gladan.

Izvor: Prva  |  

.

„Ja sam odrastala u jako siromašnoj porodici i to mi je motiv da se bavim ovim čime se bavim, jer siromaštvo jako boli i izaziva uznemirujuća osećanja čak i strah od biološkog opstanka“, priča gospođa Ruža.

Kroz svoju fondaciju „Humano srce Šapca“, ova nekadašnja medicinska sestra uspela je da obezbedi i krov nad glavom za više desetina porodica, pa je postala i vlasnica brojnih odlikovanja, ali i višestruka kuma.

U deceniju i po napornog rada stalo je mnogo suza i prepreka ali ni jedna za Ružu nije bila nepremostiva. Njoj je najvažnija sreća koju iza sebe ostavlja ali i podrška porodice bez koje kaže ne bi ni mogla da u 73. godini čini čuda u tuđim životima.

„Imam troje dece, sedmoro unučai i šestoro praunučadi. To je moj život. Zahvaljujući srećnim okolnostima, najveći oslonac mi je moj sin i njegovi poslovni partneri.“

Pogledajte priču o Ruži, jer ona je junakinja priča o dobroti, davanju, deljenju i sreći…​

Read More