Ovu iluziju može da reši SAMO JEDNA U 1.000 OSOBA: Ako je savladate IMATE PREVISOK IQ i savršen vid! (FOTO)

Zanimljivosti

Ovih dana internetom se širi zanimljiva optička iluzija, a ako volite zagonetke, testove i mozgalice, sasvim sigurno će i vama privući pažnju. Ovo je zabavan način da proverite kakav vam je fokus, ali i da poradite na strpljenju i veštini posmatranja!

Izvor: Blic Žena/Stefana Pavlović/The Sun  |  

.
.

Ovog puta ova optička iluzija podrazumeva samo veliki žuti krug – vaš zadatak je da za manje od 10 sekundi utvrdite koliko zapravo krugova ima unutar njega!

Navodno samo jedan od 1. 000 ljudi uspe da uoči tačan broj, a kako prenosi “The Sun” oni koji uspeju u poduhvatu ne samo da imaju savršen vid, već i visok IQ.

Na prvi pogled na ovoj slici se ne vidi baš ništa drugo osima žutog kruga; ipak, pažljivom posmatraču neće promaći da se unutar kruga nalazi još manjih krugova. Ali, samo oni sa najoštrijim vidom i najboljom koncentracijom mogu da vide koliko.

Ako vam se ovo čini kao pretežak zadatak, evo male pomoći! Najbolje je da zurite u centar kruga, nakon nekoliko sekundi vaše oči će se prilagoditi i otkriti druge kružne obrise na ilustraciji?

Da li ste uspeli da odgonetnete odgovor?

Ako niste, rešenje pogledajte u ilustraciji ispod!

Read More