Patite od zatvora, plinova, nadutosti? Evo kako riješiti problem u jednoj minuti!

Ljudi u Kini su koristili akupresureveć stoljećima.

 

Počnite s tačkom koja se nalazi dva prsta ispod pupka, ovu tačku masirat će te minut. Masažom ove točke ćete  se riješiti boli u donjem dijelu leđa, a vi ćete osloboditi zatvora te probavnih problema.

Možete koristiti prste kako bi pritisnuli ovu tačku. Držite pritisnutom  za jednu minutu te dišite duboko.

Rezultati će biti odmah osjetni,nećete više imati problem sa zatvoro i plinovima.

Rezultat slika za zatvor nadutost

Mliječni proizvodi

Mlijeko i sir mogu blokirati probavu. To ne znači da morate u potpunosti izbaciti mliječne proizvode nego promijenite izbor namirnica. Odaberite jogurt s probioticima, dobrim bakterijama koje pogoduju probavnom traktu i rješavaju zatvor.

Brza ili gotova hrana

Gotova jela su praktična, no nezdrava. Većina gotove hrane sadrži premalo vlakana koja su potrebna za zdravlje crijeva i redovitu probavu.

Pržena hrana

Pržena hrana je puna masti i teško se probavlja. Hrana bez dovoljno vlakana se sporo probavlja. Hrana koja sporo prolazi kroz debelo crijevo, s vremenom postaje dehidrirana, što ju čini tvrdom i suhom.

Jaja

Jaja su bogata proteinima, ali siromašna vlaknima. To ne znači da ih morate izbjegavati, nego uz njih dodati namirnicu koja je bogata vlaknima, poput špinata.

Meso

Meso obiluje proteinima i mastima, ali opet nedostaju vlakna. Kombinirajte meso s raznim povrćem koje će pomoći mesu da lakše prođe kroz probavni trakt.

Slatkiši

Kolači, keksi i ostali slatkiši, sadrže rafinirani šećer i masti, a malo vlakana i tekućine. Zamijenite slatkiše voćnim jogurtom i dodanom zobi. Probava će vam biti zahvalna.

Srodna slika

Bijeli hljeb

Bijelo brašno i njegovi produkti uzrokuju suhu i tvrdu stolicu. Birajte kruh od cjelovitih žitarica.

Kofein

Kava ponekad može imati i laksativni učinak, no većinom uzrokuje konstipaciju. Kofein u kavi ili bezalkoholnim pićima zadržava vodu u organizmu.

Alkohol

Alkohol djeluje slično kao i kofein. Ako nikako ne možete izbjeći konzumaciju alkohola, uz piće povremeno popijte i malo vode. Također je preporuka nakon svakog pića popiti čašu vode.

U koliko želite da za jednu minutu ispraznite stomak od svih tokisna koji se nakupljaju, nastavite čitati.

Potrebni su vam samo 3 sastojka:

  • 5 šolja kuhane vode
  • 100 g datula/hurmi
  • 100 g šljiva

Priprema:

U kuhanu vodu stavite stavite 100 g datula i šljiva, nakon što prokuha izvadite i stavite da se ohladi.

Ovaj napitak konzumirajte svako jutro, na prazan želdac po jednu kašiku, te će vam pomoći da se riješite problema zatvora, te će očistiti vaš probavni trakt!

Jedan od najbržih načina je da uzmete nešto što smanjuje upalu, i nadraženost pa grlo manje boli. U slučaju da nemate, kupit ćete bez recepta.

Čim osjetite peckanje, uzmite mlake vode s soli pa grgljajte. To možete učiniti nekoliko puta na dan. Prpeoručuje se slaganje otopine od čaše vode i pola kašičice soli. Nakon grgljanja ispljunite.

Razne pastile  odmah će olakšati bol. U apoteki ćete odabrati razne vrste. Takođe mogu pomoći i sprejevi.

Ako ste počeli i kašljucati kupite sirup jer ćete spriječiti razbolijevanje te izdržati radni dan.

Bitno je da pijete čaj ili vodu. Tekućina će ispirati bolno grlo. Dobro će doći i domaća čorbica.

Birajte biljne čajeve koji će ojačati imunitet, ali pripazite da ne bude vrelo.

Topla čorba će pomoći pa je jedite. Ako se pitate zašto , odgovor je – natrijum u čorbi djeluje protuupalno. Osim toga, grlo može biti gore kada gutate hranu.

Iako ovo nije brz način, jako je važan. Tako ćete lakše izboriti bitku s infekcijom. Većina upala izazvana je virusom.

Ako je jaka grlobolja, otiđite ljekaru jer je moguće da imate bakteriju. No nemojte poduzimati prije nego što napravite bris grla.

Hrana je bitna stavka, pa izbjegavajte nezdravo. Možete piti i limunadu s malo meda.

grlo-grlobolja