Topite kilograme, a ne gladujete: Listovi ovog povrća čine čuda za vašu liniju!

Zdravo i vitko tijelo je želja mnogih ljudi širom svijeta. Međutim, to nije lak zadatak, jer to uključuje dosta napora. Međutim, znamo da je to vrijedno, jer se boreći se protiv gojaznosti borimo protiv problema srca, i drugih zdravstvenih problema.

Iz tog razloga stručnjaci preporučuju dobre navike u ishrani i fizičke aktivnosti.

To će nam pomoći da održimo stabilnost i zdravlje. Međutim, na raspolaganju imamo i druga veoma efikasna sredstva. Danas ćemo govoriti o 5 recepata na bazi špinata koji će vam pomoći da eliminišete višak masti.

Špinat s narandžom

Ovim receptom kombiniramo antioksidantna svojstva narandžaste boje sa vlaknima od špinata. Ovaj utjecaj može poslužiti kao idealan dodatak za gubitak težine u kratkom vremenu. Pored toga, oni nam pomažu da povećamo nivo energije i poboljšamo fizičku i mentalnu produktivnost.

Image result for ŠPINAT

Ono što će nam trebati:

-3 narandže
-7 listova špinata
-2 kivija
-1 čašu vode

Priprema i upotreba:

Prvi korak je temeljito ispirati listove špinata i staviti u blender. Zatim dodajte sok narandže. Zatim dodajte isjeckane kivi i čašu vode kako biste olakšali proces miješanja. Sad, sve smo umiješali nekoliko minuta ili dok ne dobijemo konzistentnu supstancu. Od ove moćne supstance moramo konzumirati 1 šolju neposredno prije vježbanja. Također možemo je konzumirati i sredinom popodneva.

Špinat, mango i kokosovo mlijeko

Kombinacija hranljivih sastojaka će nam omogućiti manju težinu za vrlo kratko vrijeme. Pored toga, ovo piće nam pomaže u borbi protiv holesterola i zadržavanja tečnosti. Njegovi vitamini i minerali promoviraju ravnotežu upalnih procesa. Na isti način izbejgavaju zamor i anksioznost.

Related image

Ono što će nam trebati:

-Kokosova voda (1 čaša)
-Spinach (6 listova)
-Mango (1 jedinica)

Priprema i upotreba:

Kao i prethodni recept, moramo veoma dobro oprati listove špinata. Zatim ih stavljamo u blender zajedno sa komadima manga i kokosovog mlijeka. Miješamo sve dok ne dobijemo homogenu supstancu bez grudvica.

Ovaj fenomenalni recept treba uzeti kao predjelo, van glavnih sati obroka. To jest, umjesto da jedemo snack kada smo gladni, popijemo ovaj napitak. Također možemo je konzumirat u sklopu doručka.

Špinat, ananas, avokado

Ovaj recept, pored borbe protiv viška težine, daće nam puno energije. Poboljšava naš metabolizam i eliminiše želju da jedemo više nego što nam stvarno treba. Takođe je bogata digestivnim enzimima, antiinflamatornim jedinjenjima i sl. Sve to nam pomaže da očistimo tijelo i smanjimo šanse da doživimo kardiovaskularne probleme.

Image result for ŠPINAT

Ono što će nam trebati:

-1 zreli avokado
-7 listova špinata
-3 rezanaca ananasa
-1 čaša vode

Priprema i upotreba:

Isprati špinat vrlo dobro , a zatim odrezati avokado i ananas na male komade. Nakon toga ćemo staviti sve sastojke u blender i vrlo dobro izmiješati. Ovo moćno piće treba da se pije najmanje 3 puta nedeljno. Takođe možemo ga ingestirati kako bi zadovoljili glad i anksioznost.

Špinat, banana, breskva

Ovo piće se smatra jednim od najboljih energetskih napitaka i antiinflamatornih. Pored toga, ima nekoliko kalorija, tako da nam pomaže da izgubimo težinu. To tijelu pruža sve hranljive sastojke koje je potrebno da dopuni vašu ishranu bez gladi.

Image result for ŠPINAT

Ono što će nam trebati:

-6 listova spanaća
-1 breskva
-1 zrela banana
-1 čaša bademovog mlijeka

Priprema i upotreba:

Prvo, moramo pažljivo oprati listove špinata. Onda ćemo staviti sve sastojke u blender i zalit ih zajedno sa mlijekom. Sve moramo izmiješati sve dok homogena supstanca nije spremna, za unoso. Ovaj napitak će biti korišten ujutor ili prije treninga.

Špinat i jabuka

Oba sastojka imaju veoma korisna svojstva kada je u pitanju gubitak težine. Pored toga, oni promovišu detoksikaciju tijela i sveukupno zdravlje.

Ono što će nam trebati:

-Kupus (2 lista)
-Voda (1 čaša)
-Limun(1/2 jedinica)
-Špinat (7 listova)
-Zelena jabuka (1 komad)

Image result for ŠPINAT

Priprema i upotreba:

Sva sastojka treba staviti u blender, sa prethodno ispranim listovima špinata. Sada ćemo vrlo dobro izmiješati sve dok ne dobijemo homogenu i konzistentnu supstancu. Ovo piće će konzumirati 2 do 3 puta sedmično. Biće dovoljno da se izgubi težina brzo i bez mnogo napora.

Jedan od najbržih načina je da uzmete nešto što smanjuje upalu, i nadraženost pa grlo manje boli. U slučaju da nemate, kupit ćete bez recepta.

Čim osjetite peckanje, uzmite mlake vode s soli pa grgljajte. To možete učiniti nekoliko puta na dan. Prpeoručuje se slaganje otopine od čaše vode i pola kašičice soli. Nakon grgljanja ispljunite.

Razne pastile  odmah će olakšati bol. U apoteki ćete odabrati razne vrste. Takođe mogu pomoći i sprejevi.

Ako ste počeli i kašljucati kupite sirup jer ćete spriječiti razbolijevanje te izdržati radni dan.

Bitno je da pijete čaj ili vodu. Tekućina će ispirati bolno grlo. Dobro će doći i domaća čorbica.

Birajte biljne čajeve koji će ojačati imunitet, ali pripazite da ne bude vrelo.

Topla čorba će pomoći pa je jedite. Ako se pitate zašto , odgovor je – natrijum u čorbi djeluje protuupalno. Osim toga, grlo može biti gore kada gutate hranu.

Iako ovo nije brz način, jako je važan. Tako ćete lakše izboriti bitku s infekcijom. Većina upala izazvana je virusom.

Ako je jaka grlobolja, otiđite ljekaru jer je moguće da imate bakteriju. No nemojte poduzimati prije nego što napravite bris grla.

Hrana je bitna stavka, pa izbjegavajte nezdravo. Možete piti i limunadu s malo meda.

grlo-grlobolja