Plavi olimpijci na snegu

Foto: Olimpijski komitet Srbije

Olimpijski tim Srbije sa osam sportista (u pet sportova) otputovao je iz Beograda za Soči gde počinju 23. Zimske olimpijske igre.

Boje naše zastave braniće Nevena Ignjatović i Marko Vukićević (alpsko skijanje), Ivana Kovačević, Rejhan Šmrković i Milanko Petrović (nordijsko trčanje), Milanko Petrović (biatlon), Nina Micić (snoubord) i Vuk Rađenović i Aleksandar Bundalo (bob).

Ukoliko volite zimske sportove, sve njih kao i takmičare iz celog sveta možete pratiti od 7. do 23. februara 2014. godine u prenosima na Drugom programu RTS-a. I naravno, navijati za Srbiju.

Vuk Rađenović i Aleksandar Bundalo – Pilot i kočničar u bobu

Dvojac u bobu koji se ove godine takmiči pod okriljem naše zastave čine pilot Vuk Rađenović (30) i kočničar Aleksandar Bundalo (24). Ovi momci su se spremali svaki za sebe, Vuk u Australiji gde živi, a Aleksandar u Rumi, sve dok nisu počeli zajedno da vežbaju vožnju boba koju ćemo uskoro gledati u Sočiju. Vuku je ovo treće učešće na Zimskim olimpijskim igrama, a Aleksandru prvo.

Aleksandre, kako ste stizali na pripreme za vožnju boba i skoka u dalj s obzirom na to da se bavite i atletikom?

– Atletika je moja ljubav već duži niz godina a bobom se bavim od prošle godine. Član sam i naše atletske reprezentacije, ali nije bilo problema oko usklađivanja treninga.

Vuče, gde je bob popularniji – u Australiji ili u Srbiji?

– Tamo nije nepoznat, ali mislim da u Srbiji ljudi više znaju za njega. Počeo sam da treniram još 2001. godine kada sam sa timom osvojio olimpijsku normu za učešće na Olimpijskim igrama 2002. u Salt Lejku, i od tada ne prestajem.

Imate li obožavateljke?

– Nemamo odgovor na ovo pitanje pošto do sada nismo ni na jednu naleteli, ali bismo voleli da ih upoznamo (smeh).