Pomiješala je šampon za kosu i so i tako riješla problem miliona žena!

Ovo je bukvalno spas za miliona žena, a to je pretjerano mašćenje kose.

Većina žena će se složiti kako im kosa izgleda bolje kada su na moru.tada kosa ima najviše volumena i prirodne teksture u kosi, za to je zahvalna ni manje ni više nego morska so. Ovu morsku so možete da nabavite u svakoj bolje opremljenoj radnji

So možete da pomiješatesa vodom u koju možete dodati malo parfema. Ili dodajte šampon kako biste dobili predivan volumen.

Jedan od najprodavanijih šampon anastao je tako što su za šampon sa malo ekstrakta organskog limuna i mnogo soli dolili bazu za šampon.

Ne morate da kupujete skup šampon da biste to postigl, samo pomješajte soli sa šamponom, i liminovim soko.

Rezultati ne mogu a da vas ne oduševe!

Rezultat slika za u šampon dodajte soli

Stavite sodu bikarbonu u šampon!

“Šokirala sam se shvativšida je moja kosa izgledala mnogo bolje nakon što sam koristila šampon napravljen od soda bikarbone. Kosa mi je naprosto blistala, nije izložena štetnim materijama  kojih u kozmetičkim proizvodima. Pored toga ovaj šampon uklanjaju prirodna ulja s vlasi u koliko ga tjeme previše proizvodi”-opisala je svoje iskustvo blogerica Sonnet Lauberth

Iako na tržištu postoje prirodni špamponi kosa joj je, kaže, i nakon njih kosa  izgledala beživotno,slijepljena i bez sjaja. I ako je kupovala različite prepararate ali ništa dugoročno pomagalo jer su joj se ta sredstva taložila na kosi.

Čak je pomislila da ošiša kosu,ali je odlučila da proba ovaj recept!

Otkrila je kako napraviti šampon, a postupak je vlo jednostavan:

Soda bikarbona se pomiješa s vodom u omjeru 1:3, zatim za kosu dužine do ramena korsitite 2 do 3 kaškice sode. Sodu možete tavite na suhu ili mokru kosu od korijena prema krajevima ostavite samo 3 min i isperite.

Zatim uzmite s mješavinom octa i vode u omjeru 1:4 i isperite kosu, na kraju pusti mlaz hladne vode jer ona pomaže zadržati vlagu u kosi, tako će vam kosa biti puna života.

Rezultat slika za soda za kosu

Želite li  sjajnu, gustu, lijepu i izuzetno zdravu kosu? Postoji vrlo jednostavan i efikasan recept za njegu kose.

Evo rješenja:

Uzmite 10 tableta mumijo i ubacite ih u šamponu koji koristite. Rrastvoriće se same za sat-dva vremena. Šampon će potamniti.

Kosu perite na slijedeći način: nakon prvog šamponiranja – isprati kosu. Kod drugog nanošenja, šampon utrljati u kosu i ostaviti 2-3 minuta, da mumijo djeluje na korijen dlake, pa isperati.

Uz redovnu upotrebu, mumijo će  vašu kosu preobraziti. Ona će postati zdrava i jaka.
Prije upotrebe Mumijo držite u frižideru, da se tablete lakše izvade iz pakovanja, jer su smolaste.

Kako bi se smanjio gubitak kose preporučujemo vam ovaj šampon, za samo nekoliko pranja kose primijetit će te prve rezultate. Kose će vam biti jača, te će i brže rasti.

Rezultat slika za soda za kosu

Sastojci:

– Jedan šampon od koprive

– Pantenol 100 mililitara

– Kapi od koprive 30 mililitara

– AD kapi, 30 mililitara vodenog rastvora

– Ricinusovo ulje 50 mililitara

– Dvije bočice vitamina B

Priprema:

U 750 mililitara šampona od koprive, istresti jednu cijelu bocu pantenola od 100 mililitara, cijelu bocu kapi od koprive 30 mililitara, te dodajte cijelu bocu AD kapi i ricinusovo ulje.

Jedan od najbržih načina je da uzmete nešto što smanjuje upalu, i nadraženost pa grlo manje boli. U slučaju da nemate, kupit ćete bez recepta.

Čim osjetite peckanje, uzmite mlake vode s soli pa grgljajte. To možete učiniti nekoliko puta na dan. Prpeoručuje se slaganje otopine od čaše vode i pola kašičice soli. Nakon grgljanja ispljunite.

Razne pastile  odmah će olakšati bol. U apoteki ćete odabrati razne vrste. Takođe mogu pomoći i sprejevi.

Ako ste počeli i kašljucati kupite sirup jer ćete spriječiti razbolijevanje te izdržati radni dan.

Bitno je da pijete čaj ili vodu. Tekućina će ispirati bolno grlo. Dobro će doći i domaća čorbica.

Birajte biljne čajeve koji će ojačati imunitet, ali pripazite da ne bude vrelo.

Topla čorba će pomoći pa je jedite. Ako se pitate zašto , odgovor je – natrijum u čorbi djeluje protuupalno. Osim toga, grlo može biti gore kada gutate hranu.

Iako ovo nije brz način, jako je važan. Tako ćete lakše izboriti bitku s infekcijom. Većina upala izazvana je virusom.

Ako je jaka grlobolja, otiđite ljekaru jer je moguće da imate bakteriju. No nemojte poduzimati prije nego što napravite bris grla.

Hrana je bitna stavka, pa izbjegavajte nezdravo. Možete piti i limunadu s malo meda.

grlo-grlobolja