Povećanje grudi sopstvenim masnim tkivom – za i protiv!

Povećanje grudi sopstvenim masnim tkivom – za i protiv!

Autor: Strainovic

Povećanje grudi sopstvenim masnim tkivom je relativno nov način da dobijete savršeno poprsje. A da li je savršen? Predstavljamo vam lice i naličje medalje.

Evo teme o kojoj često razgovarate, ako ne sa prijateljicom ili partnerom, svakako da sa svojim ogledalom.

Malo je žena koje su u potpunosti zadovoljne svojim izgledom, a veličina grudi je kamen o koji se većina nas sapliće. Tim pre što nam današnji standardi lepote, često nenormalni, nameću zahteve koji niti su prirodni niti su sa protokom godina održivi a vrlo često nisu ni lepi.

Prirodna funkcija ženskih dojki je dojenje koje uz hormonalne promene tokom trudnoće i menopauze dovodi do negativnih promena na dojkama. Uz to, tu je i sila zemljine teže koja vaše grudi iz dana u dan tera da se opuste. Stoga,čak i ako vam je priroda podarila savršene grudi na kojima ne biste ništa menjali, dođe dan kada se zapitate kako povećati grudi.

U današnje vreme ne manjka nam različitih hirurških procedura za povećanje grudi. Ugradnja silikona je postala malo manje uobičajena od odlaska frizeru. I tu smo opet upali u začarani krug nedostižnog ideala lepote ženskih grudi.

Savremena plastična hirurgija i kozmetičke procedure idu u korak s vremenom i stalno se iznalaze novi moderniji estetski tretmani koji bi trebalo da nam podare savršen izgled.

Budući da su ženske grudi izgrađene uglavnom od masnog tkiva i mlečnih žlezda, došlo se na sjajnu ideju: vaša sopstvena masnoća se uzme iz dela tela gde vam je višak i ugradi se u vaše dojke.

Zvuči savršeno. Da li je baš tako? Istražujemo za vas.

Povećanje grudi transferom masnog tkiva

U osnovi, ova metoda koristi liposukciju kako bi uzela masno tkivo iz drugih delova tela koje se nakon toga ubrizgava u grudi.

Ova procedura povećanja grudi je namenjena ženama koje žele relativno male korekcije veličine grudi i žele da nakon intervencije izgledaju prirodno.

Povećanje grudi sopstvenim masnim tkivom smatra se manje invazivnom tehnikom od ugradnje silikona.

Na žalost, fat graft procedurom se grudi iako uvećane – ne mogu podići. Postoje drugi načini, mastopeksija, na primer.

Takođe, možda će vam biti zanimljivo da pročitate i kako povećati usne sopstvenim masnim tkivom.

Tok procedure povećanja grudi masnim tkivom

Pre same intervencije, budući da se izvodi pod anestezijom, neophodno je uraditi analize koje ukljčuju snimak pluća sa nalazom radiologa, ekg, pregled kod lekara interniste, pregled kod anesteziologa i kompletnu krvnu sliku.

Zahvat se izvodi u lokalnoj anesteziji. Uz to pacijentkinja dobija još dodatnu injekciju tako da je potpuno opuštena i pospana, ne trpi bolove ali je svesno prisutna tokom intervencije.

Uzima se masno tkivo iz stomaka ili butina.

Na ovom mestu sam odlučila da odgledam video koji je do koske ogoleo svaki detalj procedure i moram reći, naterao mi mučninu u stomak. Pacijentkinji koja je već u anesteziji i ne trpi bol su napravili malenu rupicu na koži stomaka. Kroz nju su pod kožu zavukli instrument nalik dugačkoj žici kojim su bukvalno brljali po masnim naslagama kako bi ih promućkali i naterali da krenu kroz cevčicu do boce u koju se materijal sakuplja.

Zatim se nakon neophodne prerade koja podrazumeva odvajanje vode od masti, dobijeni materijal koji se u stručnim krugovima zove graft, pomoću kanile ubrizgava u dojku.

Procedura traje oko jedan sat, pacijentkinja dobija zavoj i spremna je da ide kući. Već nakon 24 sata se vraća svojim redovnim aktivnostima.

Zahvat se izvodi 2-3 puta. Svaki put se ubrizgava 100-150 ml sopstvenih masnih naslaga po jednoj dojci.

Ono što je bitno da znate je činjenica da ni jedan lekar ne može predvideti koliko će se ubrizganog masnog tkiva zadržati u dojci jer organizam uvek apsorbuje neku količinu.

Smatra se da je optimalno da se u dojci zadrži 70% ubrizganog materijala ali nekada je to znatno manje.

Koliko se grudi mogu povećati transferom sopstvene masti?

povećanje grudi sopstvenim masnim tkivom

Pošten lekar će vam reći da bez obzira koliko masnih naslaga imate na stomaku, grudi je ovom procedurom moguće povećati za jedan broj, ne više.

Oni ambiciozniji tvrde da je moguće zadobiti veće poprsje za čak dva broja. Kad se sve sabere dobićete oko 200-250 ml masnog tkiva po dojci nakon sve tri intervencije.

Povećanje grudi sopstvenim masnim tkivom – prednosti

U poređenju sa ugradnjom silikonskih implanta, povećanje grudi masnim tkivom je mnogo manje invazivno. Nema velikih rezova već samo malena incizija kroz koju se u dojku uvodi kanila.

Oporavak je kratak i bezbolan ali:

Može doći do otoka koji zna da potraje par nedelja nakon intervencije ali se većina pacijentkinja vraća svojim aktivnostima u roku od nekoliko dana. Osetljivost grudi kao i mesta sa koga je masno tkivo uzeto je uobičajena pojava nakon procedure. Ovi simptomi se lako uklanjaju uobičajenim lekovima protiv bolova. Budući da sve masne ćelije koje su ubrizgane u grudi ne prežive, grudi mogu na početku izgledati veće i otečenije ali to obično dođe na mesto kad prođe određeno vreme.

Nema hematoma, može se desiti da imate malu modricu koja relativno brzo nestaje..

Grudi povećane sopstvenim masnim tkivom izgledaju potpuno prirodno.

Osećaj u grudima je prirodan.

Nema stranog tela u organizmu.

Manja je verovatnoća da dođe do komplikacija

Cena

Cenu procedure svakako ne možemo ubrojiti u prednosti povećanja grudi masnim tkivom. Na jednom mestu sam našla podatak da je u Americi 2017. godine, cena intervencije iznosila 3000 -11000 dolara. Prava sitnica.

Ovo je pomislila i naša drugarica Dragica koja je želela veće grudi ali nije želela ni da ubrizgava masne naslage, ni da razmišlja da li će se te ćelije naprosto istopiti. Nije želela ni da potroši hiljade dolara na zahvat koji je na duže staze neizvesan. Zato se okrenula prirodnom rešenju. Ona je uspela. Povećala je grudi prirodnim putem! Ako meni ne verujete, pročitajte njeno lično iskustvo na sledećem linku: https://minutzamene.com/kako-sam-prirodno-podigla-opustene-grudi-i-povecala-ih/

Brava grudnjak kao priprema za povećanje grudi sopstvenim masnim tkivom

U estetskoj hirurgiji se ne sedi skrštenih ruku. Lekari su otišli korak dalje u pripremi pacijentkinja za povećanje grudi transferom masti. Naime, nekoliko nedelja pre intervencije pacijenkinja nosi specijalni grudnjak koji izgleda kao dve plastične šolje. One deluju kao vakum pumpa kojom se bukvalnu rastežu grudi kako bi u sebe kasnije primile što više masnog tkiva za povećanje volumena.

Činjenice govore da su žene koje nisu nosile specijalni vakum grudnjak kao vid pripreme za intervenciju, vremenom izgubile dva puta više masnog tkiva iz grudi od žena koje su prošle ovaj pripremni period.

Neki vrhunski svetski plastični hirurzi tvrde za je upravo ovo predistezanje grudi pre same procedure zaslužno za opstanak presađene masti u ženskim dojkama.Naime, bez tog dodatnog prostora nema mesta za opstanak dodatne masti u dojkama i organizam ga apsorbuje.

Relativno nizak procenat preživljavanja transplantiranih masnih ćelija je ograničavajući faktor. Zapravo znate ono kada se ugojite i grudi vam narastu,a kada smršate prvo se smanje grudi, volumen lica pa tek onda se tope masne naslage tamo gde su nepoželjne na stomaku i butinama.

Pitam se da li će se i te za broj veće grudi tokom vremena istopiti i postati one stare ukoliko rešim da smršam na primer tri kilograma?

Iako ideja o povećanju grudi sopstvenim masnim tkivom nije nova, stalno se vrše istraživanja i korak po korak se usvajaju novije i efikasnije metode.

Na primer u grudi se može ubrizgati gel i na taj način se povećavaju i podižu grudi . Na ovom linku se možete informisati o aquafiling proceduri.

Brava grudnjak za manje korekcije bez ubrizgavanja masti

Drage moje, ova sprava koju možete videti pod nazivom “Brava bras device” ili samo Brava nije grudnjak već plastični uređaj na struju. Pojedini izvori ga zovu i pumpa za grudi. Sastoji se od dve plastične šolje u koje ćete spakovati svoje dojke i aparata na struju koji možete okačiti o pojas. Nosi se do 10 nedelja po 10 sati dnevno.Obično se nosi noću ali ga možete uspešno kamuflirati i širom odećom ako ga nosite danju.

Aparat stvara negativan pritisak, zapravo vakum koji nežno razvlači kožu i tkivo dojki. Za manje korekcije oblika i veličine dovoljno je samo nošenje ovog specijalnog grudnjaka.

A da li znate koliko je važan pravilan izbor običnog grudnjaka? Za značajnije povećanje, kao što smo već rekli, Brava se nosi kao vid pripreme pred intervenciju.

Možda ćete poželeti da imate svoju pumpu za povećanje grudi. Cena joj je malo veća od 1000 dolara.

Istražujući povećanje dojki masnim tkivom otkrila sam da je pumpa za grudi ultra popularna i zato vam obećavam narednu priču o njoj.

Nedostaci povećanja grudi masnoćom

Iako uvećanje grudi sopstvenim masnim tkivom daje vidljive rezultate i u pogledu veličine i oblika grudi, ova tehnika nije pogodna za značajna povećanja grudi. Svi smo videli žene koje imaju karikaturalno velike grudi koje kipe iz velikih dekoltea. Ukoliko to želite, ova procedura nije za vas.

Transferom masti grudi se povečavaju za jedan do jedan i po broj.

Na ovaj način možete korigovati oblik i povećati volumen grudi ali ih ne možete podići kao što je to moguće silikonskim implantima. Ali zato grudi možete podići, povećati, učvrstiti na druge načine. Saznajte kako podići opuštene grudi.

Koliko traju efekti fat graft povećanja grudi

Čak i ako se odlučite da se izložite potencijalnoj opasnosti koju sa sobom nosi svaka hirurška intervencija, morate znati da efekti presađivanja masti u grudi nisu trajni.

Treba da znate da će vam vaše nove povećane grudi trajati 6-12 meseci ukoliko vam je ubrizgano 40ml grafta po dojci odnosno 12-18 meseci za više od 100ml materijala po dojci.

Drugim rečima, masne ćelije ubrizgane u vaše dojke organizam polako razgrađuje a nakon toga morate sve ponovo.

Sopstvene masne naslage nisu vaš jedini biomaterijal koji se može ubrizgati u grudi kako bi se povećale i uobličile. Naime, postoji i procedura povećanja dojki krvnom plazmom.

Korekcija asimetrije grudi transferom masti

povećanje grudi trnasferom masnoće

Vaše samopouzdanje mogu potpuno uništiti asimetrične grudi. Želite grudi koje su jednake, lepo oblikovane ali vam se ideja o ugradnji silikonskih implanta ne dopada. U tom slučaju, asimetriju grudi možete korigovati transferom masti sa nekog drugog dela tela u onu dojku koja je manja. Na ovaj način dobijate ujednačene, simetrične grudi i još postajete malo tanji tamo gde ste imai viška.

Rizici od fat graft povećanja grudi

Sasvim je logično da hvalite proizvod koji prodajete. U ovom slučaju je to hirurška intervencija. Posao plastičnog hirurga je da vam istakne njene prednosti, a da mane prećuti ili napiše sitnim slovima za koja još nisu izmišljene naočare. Ipak treba da znate šta bi vam se u najgorem slučaju moglo desiti kao posledica povećanja grudi masnim tkivom:

  • Ciste
  • Infekcija
  • Mikrokalcifikacija
  • Odumiranje masnih ćelija
  • Mogućnost da izvesna količina masnog tkiva nestane iz dojki.

Da li je intervencija bolna?

Većina žena oseća početnu nelagodu nakon procedure. Grudi mogu biti pune i otečene a mesta odakle je mast uzeta su obično upaljena i modra.

Sve u svemu, ova metoda povećanja grudi i nije toliko obećavajuća kao što na prvi pogled izgleda. Intervencija je skupa i neizvesna.

Moj izbor je uvek prirodno, zdravo , neškodljivo i jeftino. Dakle prirodna krema za povećanje grudi, vežbe za jačanje mišića koji podržavaju grudi, pravilna ishrana i vaš pozitivan stav prema sopstvenom telu. Ponekad je i manje više – ako to umete da nosite.

Ocena čitalaca
5/5

POVEZANI ČLANCI

Mastopeksija za lepši izgled vaših grudi!

Lepota

Autor: Biljana Jovanović

Punjenje usana sopstvenim masnim tkivom je novi trend!

Lepota

Autor: Zorana Grujin

Silikoni u usnama: da li je to najbolji način za povećanje usana

Lepota

Autor: Marija Mitrović

Plava glina topi kilograme i uklanja celulit

Lepota

Autor: Strainovic

Elektrostimulacija mišića ili kako do zategnutog tela bez muke

Lepota

Autor: Blaženka Vesić

Kako se koristiti kurkuma za mršavljenje recepti i saveti

Mršavljenje

Autor: Blaženka Vesić

Za i protiv operacije podočnjaka


Lepota

Autor: plavsic

Najbolje rešenje za popunjavanje bora


Lepota

Autor: plavsic

Šta je to Blefaroplastika?


Lepota

Autor: Minut za MENE

Mezoterapija celulita i koliko znamo o ovom tretmanu?


Lepota

Autor: Sladja StamenkovicOriginal Article