Pre nego što se odvažite da SEČETE ŠIŠKE, pomoću ove FORMULE proverite da li vam uopšte PRISTAJU

Lepota

Ne postoji žena koja bar jednom u životu nije napravila taj čuveni iskorak u nepoznato i skratila šiške. Ako ih ipak ima, onda one nikad do kraja neće ostati imune na kopkanje malog crvića u glavi koji šapuće: „Seci, seci, nikad se ne zna, možda će dobro da ti stoji“.

Izvor: 24sedam.rs  |  

Foto: Puppy 9/Shuttrstock

Foto: Puppy 9/Shuttrstock

.

Malo je onih kojima srce nije poskočilo na čuvenu scenu kada u filmu „Praznik u Rimu“ Odri Hepbern, koja glumi princezu, ulazi kod frizera i seče svoju dugu gustu aristokratsku kosu u kratak bob sa šiškama u slavu pobede svoje slobode.

Ipak, iako svi pozdravljamo hrabrost u životu, pa makar i u promeni frizure, ne možemo reći da odluka da se iseku šiške ne može da izazove traumu i kajanje narednih bar godinu dana, a nekad i više, dok kosa ponove ne izraste.

Srećom, na internetu postoji matematička formula koja će vam otkriti da li šiške pristaju vašem licu ili ne.

Formula koju je jedna influenserka podelila na Instagramu vrlo je jednostavna. Treba da stanete ispred ogledala i da uradite tri koraka i zapišete vrednosti. Svaki korak daće jednu cifru koju treba da zapišete da biste dobili trocifreni broj.

.

Ovo su koraci:

1. Prstima izmerite visinu svog čela. Ako je ono visoko približno tri prsta, upišite vrednost 1, ako je visoko četiri prsta, upišite 2, a ako je visoko pet prstiju, upišite broj 3.

2. Odredite koji deo vašeg lica je najširi. Ako je to čelo, upišite broj 1, ako su jagodice, zapišite 2, a ako je to brada, upišite 3.

3. Poslednji korak ima samo dve vrednosti – vi treba da proverite da li je udaljenost između vaših očiju veća ili manja od širine jednog oka. Ako je udaljenost veća, upišite 1, ako je manja, upišite 2.

Nakon ova tri koraka, dobićete tri cifre koje spojte u jedan broj. Pazite da ne pomešate redosled koraka. Pogledajte donju tabelu i uporedite dobijenu vrednost i saznajte da li ste dobar kandidat za promenu frizure.

Odolite izazovu i promenite nešto drugo: 111, 121, 221, 231.

Ako vam je dobra boja kose i šiške će vam stajati dobro: 222, 321, 312, 212, 322.

Pravac kod frizera, vama će šiške odlično pristajati: 131, 112, 122, 132, 232, 211, 311, 331, 332.

Dakle, ako vam je, recimo, čelo visoko oko tri prsta, jagodice su najšira tačka vašeg lica, a razmak između očiju je uži od širine jednog oka, tada bi vaš broj bio 122, što znači da se nećete pokajati ako se odlučite za ovaj potez.

Naravno, kao i u svemu, bilo bi dobro da se posavetujete sa stručnjakom pre nego što odete „pod makaze“.

Read More