Pripremite se za jesen: Bomba za imuntet od samo 2 sastojka! RECEPT

79

Od davnina je poznato da je limun jedan od darova koje nam je pritroda dala. Osim što obiluje vitaminom C, sadrži i mnoge druge nutritijente koji su važni za naš organizam. Štiti od mnogih bolesti i a u hladnijem periiodu super je kao preventiva od prehlada i gripa.

RECEPT:

  • 4 limuna
  • 7,5 dl jabukovog sirćeta

Limune ogulite, takođe i bijelu kožicu, zatim iscijedite sok iz limuna. Zatim zagrijte jabukovo sirće na jedno 50-60 stepeni i prelijte limunovu koru i limunov sok koji ste prethpodno spremili u neku teglu. Ostavite smjesu u hladnoj i tamnoj prostoriji da stoji dvije sedmice pri tom svaki dan protresite malo sadržaj u tegli. Nakon 2 sedmice procijedite kroz gazu.

Ovako pripremljeno sirće biće  izvrstan preliv preko salate ili može poslužiti kao marinada za ribu, a uz sve to JAČA IMUNITET! U svakom slučaju gledajte da kupite organski limun jer ćete tako biti sigurni da ste se zaštitili od pesticida. Najviše ćete soka imati od limuna koji je prethodno stoajo na sobnoj temperaturi i kojeg ćete provaljati po stolu ili dasci, svejedno.