PRIRODNO MRŠAVLJENJE: Šaka ovih sjemenki može pridonijeti gubitku kilograma!

Pexels

DAROVI PRIRODE

+

AAA

PRIRODNO MRAVLJENJE: aka ovih sjemenki mo탑e pridonijeti gubitku kilograma!

Autor: Zlatko Govedi

Narodna medicina pridaje veliki znaaj sjemenkama suncokreta u lijeenju reume, artritisa, za jaanje vida i usporavanje starenja. Zato, ako 탑elite ne큄to grickati, sjetite se tih sjemenki. Ukusne su i zdrave.

Pojedina istra탑ivanja pokazala su va탑nosti sjemenki suncokreta za funkcioniranje 탑ivanog sustava, kao i to da poma탑u oboljelima od multiple skleroze.

Sjeme suncokreta sadr탑i selen koji je poznat po tome 큄to ima va탑nu ulogu u prevenciji raka. U njemu se nalaze i drugi sna탑ni antioksidansi koji mogu neutralizirati 큄tetne slobodne radikale ime 큄tite organizam od brojnih degenerativnih bolesti.

Suncokret pozitivno utjee i na zdravlje kardiovaskularnog sustava, jer sadr탑i vitamin E i magnezij.

Nutricionisti istiu da redovna uporaba sjemenki suncokreta mo탑e sprijeiti pojavu artritisa.

Te sjemenke poma탑u i da kosa i nokti zablistaju. Razlog za to je opet vitamin E koji je najbolji prirodni lijek protiv starenja i najbolje sredstvo za obnovu ko탑e.

Sjemenke suncokreta poma탑u ak i u lijeenju depresije. Ipak, sa suncokretom ne bi trebalo pretjerivati jer je kalorian. Dnevno se savjetuje samo 큄aka te zdrave grickalice.

Suncokret je bogat i mastima koje mogu smanjiti razinu lo큄eg kolesterola u tijelu. Pun je i dijetalnih vlakana koja pobolj큄avaju probavu, a redovna uporaba mo탑e sprijeiti zatvor.

Autor:Zlatko Govedi

ZADNJE VIJESTI


VA탐AN SAVJET

VJENO PITANJE: Je li kosu bolje oprati ujutro ili uveer? Evo 큄to ka탑u strunjaci


UJEDNO ISTI TOKSINE

IDEALNO ZA HLADNIJE DANE! Napitak koji e potaknuti mr큄avljenje i sprijeiti vraanje ne탑eljenih kilograma


PROBLEMI SA ZDRAVLJEM

LISTAJU VAM SE NOKTI? Ovo bi mogli biti razlozi


DAROVI PRIRODE

PRIRODNO MRAVLJENJE: aka ovih sjemenki mo탑e pridonijeti gubitku kilograma!

Komentari odra탑avaju stavove njihovih autora, ali ne nu탑no i stavove portala Dnevno.hr. Molimo itatelje za razumijevanje te suzdr탑avanje od vrijeanja, psovanja i vulgarnog izra탑avanja. Portal Dnevno.hr zadr탑ava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog obja큄njenja.Original Article