(RECEPT) Stručnjak za metabolizam tvrdi: ‘Ovo je magični prah za spavanje!’

Shutterstock

POMOZITE SI SAMI

+
AAA

(RECEPT) Strunjak za metabolizam tvrdi: ‘Ovo je magini prah za spavanje!’

Autor: Zlatko Govedi

Iako se ne preporuuje u veim koliinama, sol poma탑e reducirati glavobolju, pojaati imunitet, podii razinu energije tijela, uravnote탑iti razinu seratonina i elektrolita u tijelu i jo큄 mnogo toga.

Sol, kao i 큄eer, ne preporuuju se u veim koliinama upravo zbog svoje potecijalne 큄tetnosti za zdravlje, no to ne znai da ne postoji i njihova pozitivna strana.Posebnu ulogu za ljudsko zdravlje ima kombinacija 큄eera i soli, obja큄njavaMatt Stone,ameriki zdravstveni istra탑iva i autor nekoliko knjiga o nutricionizmu i metabolizmu.

Naime, ljudima koji muku mue s nesanicom ova kombinacija u odgovarajuem omjeru mo탑e priu큄titi ono 큄to im je u tom trenutku nu탑no, a tako nedosti탑no miran san. Kako to?

eer i sol djeluju kao baterije za stanice: glukoza osigurava izravan dotok goriva u mitohondrijima, a ravnote탑a natrija u meustanine tekuine omoguuje pravilno stanino disanje i proizvodnju energije.

Ove obje hranjive tvari su sna탑ni prehrambeni alati za upravljanje stresom 큄eer signalizira tijelu da zatvori proizvodnju hormona stresa koji 큄teti va큄em metabolizmu i ini vas budnima nou. Sol je takoer kritina u odr탑avanju homeostatskog stanja u kojem adrenalin ne leti izvan kontrole.

Dakle, ako se mo탑ete sjetiti da pomou ova 2 hranjiva sastojka mo탑ete koristiti kao terapijske alate za upravljanje stresom, oni vam se stvarno ne bi trebali initi nezdravim ili zastra큄ujuim.

I ne, 큄eer ne uzrokuje hiperaktivnost. To je potpuni mit (proguglati!). Kada se koristi kao terapijski prehrambeni alat na ovaj nain, imaupravo suprotan uinak.

Dakle, ako ste meu onima koji se esto bude, osobito izmeu 2 i 4 sata ujutro osjeajui kako adrenalin cirkulira tijelom i onemoguava san, kombinacija 큄eera i soli za vas mo탑e biti spasonosna.

Kombinacija slatkog i slanog poma탑e u balansiranju i optimalnom funkcioniranju hormona stresa, obja큄njava Matt Stone.

Kako napraviti Uspavljujui prah?

Omjer soli i 큄eera prema Matt Stoneu treba biti 1:5.

Najbolje je koristitinerafiniranu morsku (ili himalaysku) sol i kvalitetni sirovi smei 큄eer tipa rapadura ili muscovado. Ako nemate to, poslu탑it e i obina sol i 큄eer.

Pomije큄ajte 5 탑lica 큄eera i 1 탑licu soli i stavite u staklenu teglicu. To e vam dugo trajati.

Pred spavanje (ili u noi kad se probudite), protresite boicu i 탑liicom (ili prstima) pod jezik stavite, poput lijeka, mali prstohvat te mje큄avine soli i 큄eera da se lagano otopi.

Stone ovo naziva maginim prahom za spavanje i poput lijeka, ovaj arobni prah po큄tedjet e vas nesanice, pi큄e Atma.

Autor:Zlatko Govedi

ZADNJE VIJESTI


POMOZITE SI SAMI

(RECEPT) Strunjak za metabolizam tvrdi: ‘Ovo je magini prah za spavanje!’


VITAMINI I MINERALI

RECEPT ZA BADEMOVO MLIJEKO: Ukusan i zdrav napitak s vi큄estrukim uinkom


Nevjerojatno ljekovit

Najzdravije povre na svijetu! Svi ga imate u kui: Znate li ga primjeniti?


STVAR NAVIKE

STRUNJACI UPOZORAVAJU: Ovo je najgora poza za spavanje koja prouzrokuje brojne bolove

Komentari
odra탑avaju
stavove
njihovih
autora,
ali
ne
nu탑no
i
stavove
portala
Dnevno.hr.
Molimo
itatelje
za
razumijevanje
te
suzdr탑avanje
od
vrijeanja,
psovanja
i
vulgarnog
izra탑avanja.
Portal
Dnevno.hr
zadr탑ava
pravo
obrisati
komentar
bez
najave
i/li
prethodnog
obja큄njenja.Original Article