RECEPT ZA BADEMOVO MLIJEKO: Ukusan i zdrav napitak s višestrukim učinkom

Shutterstock

VITAMINI I MINERALI

+
AAA

RECEPT ZA BADEMOVO MLIJEKO: Ukusan i zdrav napitak s vi큄estrukim uinkom

Autor: Zlatko Govedi

Badem je zasitna, hranjiva i nadasve zdrava namirnica koja sadr탑i vitamine A, C, D, E, K, tijamin B1, riboflavin B2, nijacin B3, vitamin B5, vitamin B6, folat B9 i holin, a od minerala kalcij, bakar, 탑eljezo, magnezij, mangan, fosfor, kalij, selen, natrij i cink. Sadr탑i i zasiene, monozasiene, polizasiene masti, ugljene hidrate, proteine i znaajnu koliinu vode. Ovakav sastav badem svrstava u namirnice koje vi큄estruko poma탑u ouvanju zdravlja i ljepote.

Ako biste dio nezdravih, zasienih masnoa iz mesa i mlijeka zamijenili bademom, razloga za brigu oko sranih oboljenja gotovo da ne biste imali. Tome doprinose monozasiene masne kiseline, minerali i vitamin E, kojem se takoer pripisuje sposobnost sni탑avanja kolesterola. Bademi posjeduju i probiotika svojstva, te tako doprinose zdravlju probavnih organa.

Istra탑ivanja su pokazala da badem povoljno utjee na 큄eer u krvi. Dovoljno je da pojedete 100 grama badema svakog dana i razina 큄eera bit e zadovoljavajua. Osim toga, bakar i mangan iz ove namirnice uvaju 탑ivani i endokrini sustav, odr탑avaju vrstinu i zdravlje kostiju, normalan krvni pritisak, a potiu i optimalan rad 큄titne 탑lijezde.

Napravite sami bademovo mlijeko

U malo vode stavite 200 grama badema. Neka odstoji izmeu 8 i 12 sati. Sutradan ih procijedite, sameljite u blenderu s litrom vode i ekstraktom vanilije. Dobiveno mlijeko procijedite kroz gustu gazu i ulijte u boice. uvajte u hladnjaku do sedam dana, a ako vam ukus nije dovoljno dobar, mo탑ete ga zasladiti medom.

Autor:Zlatko Govedi

ZADNJE VIJESTI


POMOZITE SI SAMI

(RECEPT) Strunjak za metabolizam tvrdi: ‘Ovo je magini prah za spavanje!’


VITAMINI I MINERALI

RECEPT ZA BADEMOVO MLIJEKO: Ukusan i zdrav napitak s vi큄estrukim uinkom


Nevjerojatno ljekovit

Najzdravije povre na svijetu! Svi ga imate u kui: Znate li ga primjeniti?


STVAR NAVIKE

STRUNJACI UPOZORAVAJU: Ovo je najgora poza za spavanje koja prouzrokuje brojne bolove

Komentari
odra탑avaju
stavove
njihovih
autora,
ali
ne
nu탑no
i
stavove
portala
Dnevno.hr.
Molimo
itatelje
za
razumijevanje
te
suzdr탑avanje
od
vrijeanja,
psovanja
i
vulgarnog
izra탑avanja.
Portal
Dnevno.hr
zadr탑ava
pravo
obrisati
komentar
bez
najave
i/li
prethodnog
obja큄njenja.Original Article