Recite ne glavobolji!

Jeste li znali da je glavobolja najčešća vrsta bola? Statistički podaci pokazuju da čak 95% žena i 90% muškaraca pati od glavobolje barem jednom u godini dana. 

Glavobolja ima preko 100 vrsta, najčešća je tenzijska glavobolja. Od 100 osoba koje pate od glavobolje, 85 ima tenzijsku glavobolju. Ona nastaje kada se zgrče mišići zadnjeg dela glave i vrata, ramena i leđa. 

Bol kod tenzijske glavobolje je posledica grčenja (spazma) krvnih žila. Oseća se kao pritisak ili stezanje na čelu, slepoočicama i zadnjem delu glave, poput obruča oko glave. Može trajati nekoliko sati ili dana. 

Nastanak glavobolje mogu potstaknuti stres, umor, nepravilno držanje, naprezanje očiju, nedostatak sna, kafa i alkohol, duvanski dim… Kako biste sprečili nastanak glavobolje, pokušajte izbegavati one uzročnike koji izazivaju glavobolju.

Glavobolja je jedan od najčešćih zdravstvenih problema koje možete samostalno lečiti. Ponekad je dovoljno samo se opustiti i masirati potiljak, vrat i ramena. Ako vaša glavobolja ipak potraje, uzmite Neofen. Neofen brzo i delotvorno uklanja glavobolju. Mogu ga uzimati deca već od 12 godina, dojilje i starije osobe. Neofen ne izaziva navikavanje i dobro se podnosi.