Rešite se celulita uz pomoć belog luka

Iako redovno vežbate i trudite se da izgledate lepo i zgodno, celulit koji se taloži na vašim nogama i stražnjici vam onemogućava postizanje željenog cilja. Prvo šta trebate da učinite je da promenite način ishrane i da često jedete jagode, brokule, paradajz i grašak, jer ove namirnice su bogate vitaminom C, kao i crveno grožđe, borovnice, trešnje i kupine.

Na pojavu celulita utiče kofein i nikotin iz cigareta, a beli luk je dobar izbor u borbi protiv celulita. Izbegavajte kupanje u vreloj vodi, jer će vam celulit u tom slučaju biti još vidljiviji nego inače. Koristite kreme koje sadrže vitamin E.

U borbi protiv celulita potrebno je piti i mnogo vode kako biste ubrzali metabolizam, a dobro bi bilo kada biste pili i biljne čajeve kao što su zeleni čaj i čaj od koprive.

Kada potamnite celulit se manje vidi, ali ako se izažete suncu onda se zaštitite kremom za sunčanje kako ne biste pospešili starenje kože. Lekove protiv bolova nastojte izbegavati i svojoj ishrani dodajte vitamine A, C i E.

Protiv celulita osim korištenja belog luka možete da se borite i masažom koju možete da izvodite sami u kući. Prstima štipajte manja područja, jer na taj način ćete ukloniti toksine koji su već nagomilani u vašem telu. Takođe se možete masirati šakama i to se koncentrišite na mesta koja su vam prekrivena celulitom. Opustite svoje mišiće rukama. Oponašajte na svojim bedrima ceđenje veša. Redovno masirajte vaše noge i koristite beli luk u svakodnevnoj ishrani i rezultati zasigurno neće izostati.

Izvor: ljepota.ba, Đ.S.

(No Ratings Yet)

 Loading …