Riješite se zutih mrlja ispod pazuha i neprijatnim mirisima…

Ispod pazuha se može pojaviti žuta mrlja zbog znoja koja će uništiti vašu odjeću bez brige mi imamo riješenje.

Potrebno:

  •     deterdžent za pranje rublja
  •      rukavice za zaštitu ruku
  •      amonijak
  •     stare četkice za zube

Sve što vam treba jeste od 1 dijela deterdženta i 1 dijela amonijaka, tako napravite riješenje koje će vam pomoći obavezno nositi rukavice.

Možete iskoristiti 2-3 kašike

Okrenite košulju naizvrat zatim stavite na ravno na debeli bijeli ručnik. Ovu smjesu pomješajte sa malom količinom vode, i stavite na područje gdje imate žutu mrlju.

Koristite staru četkicu za zube da bi dobro utrljajte u mrlju.

Ostavite da ostane za 20-30 minuta, te operite u toploj vodi.

Rezultat slika za fleke od znoja ispod pazuha

Često se susrećemo sa neprijatnim mirisima koji se najbolje osjećaju osećaju u gradskom prijevozu oko 14 sati. Realno svima nam smetaju ti mirisi i pa nemojte da budete jedan od takvih.

Nažalost, ponekad je i pored redovnog tuširanja i stavljanja dezodoransa teško izboriti se sa mirisima i znojem. A da ne pričamo o činjenici da su dezodoransi toliko štetni da ih pojedini onkolozi nikako ne preporučuju, posebno ženama koje su operisale rak dojke. Posebno je opasan aluminijum, koji se nalazi u 99,9 % dezodoransa na našem tržištu, a koji začepljuje  pore i taloži se u organizmu… Ukratko, dezodoransi su zaista loši i nezdravi.

Blogerka Fara Dukai, poznatija kao kraljica genijalnih trikova, ima savršeno rešenje – bacite kupovni dezodorans i ispod pazuha nanesite sok limete!

Ona tvrdi da često ima problema sa neprijatnim mirisima, jer voli da jede curry – a to se osjeća kroz znoj. Upravo zato je riješila da umjesto klasičnog dezodoransa počne da koristi limetu i ostala je iznenađena rezultatima. Kaže da joj je pazuh suh po cijeli dan kada nanese ovo čudo.

Rezultat slika za sok limete ispod pazuha

Postupak je više nego jednostavan – lscijedite limetu, pa  nanesite na čist pazuh odmah poslije tuširanja. Ostavite da se u potpunosti osuši, i to je sve…

Primjetićete da limeta jako lijepo miriše, ali imajte u vidu da ne bi trebalo da izlažete ovaj dio tijela suncu jer može da dođe do hiperpigmentacija i oštećenja kože.

Budite oprezni jer dezedoransi uzrokuju rak!

Mnogi ljudi misle kako su dezodoransi i antiperspiranti jedno te isto, ali to nije tako.

Antiperspiranti sadrže kemikalije, koje mogu da začepljuju pore i na takav način sprečavaju znojenje.

Međutim dezodoransi su ti koji dopuštaju znojenje, ali suzbijaju neugodne mirise.

Dezodoransa ne samo prikriva miris znoja, nego uništava bakterije koje uzrokuju taj miris.

Međutim obratite pažnju antiperspiranti i dezodoransi imaju loše posljedice za zdravlje.

Mnogi stručnjaci koji su specijalizirani u području medicine smatraju da začepljenje pora kao i sprečavanje znojenja nije zdravo, jer znojenje je prirodan način na koji se izacuju tokisi iz  tijela.

Pored toga, naučnici smatraju da kemikalije koje sadrže antiperspiranti , a najčešće je to aluminij su ti koji mogu uzrokovati rak, ali i druge ozbiljne bolesti.

Istraživanja čak pokazuju povezanost između antiperspiranta i raka dojke, a rizik može biti veći, u koliko antiperspirant koristite odmah nakon brijanja.

Ali također pored toga studije su otkrile nešto šokantno, da se aluminij apsorbira preko kože,na taj način ulazi u krvotok i zatim se nakuplja u mozgu.

Rezultat slika za sok limete ispod pazuha