Šaljićev melem za strije – melem za koji svi znaju!

Šaljićev melem za strije vec dugo je poznat i svi znaju za njega, a šta ga u stvari čini tako čarobnim preparatom kada je problem strija u pitanju. Evo odgovora za vas.

U ranijim tekstovima smo se više puta bavili temom strija, njihovim nastankom i ono što je najbitnije lečenjem strija.

Postoje mnogi tretmani u kozmetičkim salonima koji obećavaju trajno uklanjanje strija, kao i kreme koje možete da koristite kod kuće i drugi kućni tretmani. Ovde pročitajte kako se sve možete rešiti strija.

Ali, da li se strije zaista mogu trajno izbrisati?

Hajde ipak da se podsetimo kako strije nastaju, da biste bolji razumeli kako se leče i da li se mogu trajno izbrisati.

Strije su takvi poremećaji koji nastaju u koži kod kojih dolazi do deformisanja kolagenskih vlakana u dubljem sloju kože.

One se mogu pojaviti bilo gde na telu, najčešće na rukama, butinama i stomaku. Strije mogu da bude roze, ljubičaste i crvene. Ovako strije izgledaju u početnoj fazi, dakle kada se tek pojave na koži, i smatraju se mladjim strijama. One su posledica reorganizacije dubljeg kolagena i elastina.

Saznajte kako uopšte dolazi do toga da dobijete crvene strije.

Celuleks anticelulit gel

Dalje, postoje bele strije, koje osim navedenih pojava uključuju i atrofiju epiderma. Upravo zbog toga one su dublje i podsećaju na ožiljke.

One uglavnom nastaju kao posledica genetske predispozicije, naglog rasta, naglog gubitka kilograma ili usled gojaznosti. Takođe, najčešće se javljaju tokom i posle trudnoće, upotrebom steroida, nekih lekova, ali i kao posledica pojedinih organskih oboljenja. Najčesće se javljaju na zadnjici, butinama, stomaku, grudima i donjem delu ledja.

Kada poredimo ove dve vrste strija, mlađe i starije, ono što jeste istina, najveća šansa je da kod mlađih strija mogu da vam pomognu tretmani, dok kod belih strija šanse su veoma male.

Obzirom da smo rekli da su to zapravo ožiljci, njihovo lečenje je dosta teže i dugotrajnije. Najuspešniji tretmani mogu ih izbledeti, kada se koža zategne i na taj način se njihov izgled smanji.U tom smislu je dobro lasersko uklanjanje strija.

Šaljićev melem je jedan od kućnih načina lečenja, a za najbolje razultate je dobro da se koristi preventivno. Ovaj melem za strije je već svima, sigurni smo, jako poznat. To ne znači da druge preparate na prirodnoj bazi treba da zaobilazite. Svašta imate na raspolaganju i Jeca se uverila u to. Njene strije došle su u paketu sa celulitom, a isto tako i nestale. Kako ih se rešila, saznajte u njenom iskustvu koje se nalazi na ovom linku: https://minutzamene.com/moze-li-se-celulit-zaista-pobediti/

Zbog čega i kako uspeva da traje toliko dugo i koje su prednosti, otkrivamo sada – šta ga čini tako moćnim.

Šaljićev melem protiv strija

Osim šaljićevog melema za strije, postoje i melemi za opekotine, sunčanje i negu lica i tela. Melop G je melem za opekotine I, II i III stepena i Melop E, melem za otklanjanje ožiljaka i posledica od opekotina I stepena. Pored ovih preparata, jedan od najpoznatijih jeste i Pronasol – prirodni melem za sunčanje sa i bez zaštitnog faktora i melem Striet za sprečavanje nastanka i otklanjanje postojećih strija.

To su tradicionalni prirodni melemi napravljeni od ekstrakta lekovitog bilja u prirodnom nerafinisanom maslinovom ulju.

Na našem tržištu postoje preko trideset godina i kao takvi stekli su veliku popularnost i ono što je najbitnije veliko poverenje kod korisnika.

Osobe koje koriste meleme, rado se vraćaju svaki put kada postoji potreba . Pozitivni efekti su upravo ono zbog čega im ljudi najviše veruju.

Problem strija uspešno se rešava sa Striet melemom za strije, a još jedna prednost jeste što su sačinjeni od prirodnih sastojaka.

Šaljićev melem za strije najviše koriste trudnice, osobe koje imaju problem sa kilogramima(naglo se ugoje, pa smršaju) kao i osobe koje su naglo izrasle(strije se mogu pojaviti na leđima).

Osim toga, mnoge žene upravo Šaljićev melem za strije koriste prevententivno. Kod ovog melema za strije ne postoji određeno vreme kada treba da se koristi, niti koliko često u toku dana.

Za najbolje i najbrže rezultate, preporučuje se da se koristi ujutru i uveče, nakon tuširanja. Jednostavno, sadržaj melema nanesete na ruku i utrljate nežno na svim onim delovima gde se strije nalaze.

Ukoliko Šaljićev melem za strije koristite preventivno, slobodno namažite sva ona na kojima se strije najčešće i pojavljuju, dakle zadnjica, butine, stomak i ruke. Za trudnice, preporučuje se da se mažu i grudi.

U svakom slučaju, bilo koji preparat da izaberete tokom trudndoće, savet je da se konsultujete sa lekarom.

Nije potreban nikakav jak pritisak, već samo nežno kružnim pokretima, trljajte sadržaj, sve dok se dobro ne upije u kožu

Ono što takođe brine mnoge dame jeste da li ostaje mastan trag. Bez brige, nakon mazanja, možete slobodno da obucete spavaćicu, ukoliko odlazite na spavanje ili bilo koji drugi odevni komad. Mastan trag ne ostaje.

šaljićev melem za strije sastav

Šaljićev melem za strije u trudnoći

Kako beba raste, tako raste i vaš stomak. Mnoge trudnice tokom drugog stanja dobiju koji kilogram i ugoje se. A onda nije samo problem stomak, već i butine, grudi, zadnjica i ruke.

Na svim ovim delovima tela, šanse su veoma velike da će se pojaviti strije.Uvek je savet da pre nego što se odlučite za bilo koju kremu, proverite sa svojim lekarom. Ovo je veoma važno, jer možda određeni sastojci nisu preporučljivi za trudnice.

Na taj način bićete sasvim mirne i sigurne da se strije neće poojaviti na vašem telu.

Kako se koristi Šaljićev melem u toku trudnoće?

U toku trudnoće, savet je da se Šaljićev melem za strije koristi svako veče. Pre upotrebe, istuširajte se toplom vodom, a nakon toga telo dobro obrišite mekanim, pamučnim peškirom.

Kada je telo sasvim suvo i nema vode, sipajte manji sadržaj melema u ruke. Nakon toga, blagim utrljavanjem nanosite melem na telo. Pravite kružne pokrete,lagano, kao da se masirate .

Ovakvom upotrebom Šaljićevog melema za strije, koža vam ostaje nepromenjena, kao što je i bila pre.

Uputstvo za upotrebu melema posle porođaja

Ukoliko tokom trudnoće niste koristile Šaljićev melem, slobodno možete to učiniti nakon porođaja. U ovom periodu, postupak upotrebe je isti kao i tokom trudnoće što ste činile.

Koristite istu količinu nakon tuširanja i utrljavajte po svim onim mestima gde se strije nalaze na telu. Jedina mala razlika jeste što se nanošenje melema na kožu sada vrši utrljavanje pod malo jačim pritiskom. To ne znači da treba da pritiskate jako i da budete grubi – dovoljno je samo malo jači pritisak. Ovaj način upotrebe ponavljate sve vreme sve dok strije ne nestanu.

Šaljićeva mast za strije – prednosti

Ukoliko se odlučite za Šaljićev melem protiv strija, možete očekivati pre svega čistu i zategnutu kožu, bez vidljivih tragova od strija. Koje su prednosti još ovog melema za strije:

  • prirodni preparat je u pitanju
  • blago neguje i hrani kožu
  • podstiče kožu na aktivnost
  • čuva vlažnost
  • koža izgleda mlađe i zdravije
  • može se koristiti svaki dan, bez ikakvih nuspojava

šaljićev melem za strije

Šaljićev melem sastav

Jedan od sastojaka Šaljićevog melema za strije jeste maslinovo i ricinusovo ulje. Maslinovo ulje sadrži mnogo hranjivih materija i antioksidanata koji pomažu u poboljšanju kod različitih problema kože. Upravo, jedan od tih problema jesu i strije. Maslinovo ulje bogato je vitaminima A,D i E. Čak, se i preporučuje sasvim jednostavna masaža i maslinovim uljem za strije.

Ukoliko ga bude redovno koristili i samostalno, poboljšaće cirkulaciju i smanjiti strije na vašem telu.

Još neki od sastojaka melema za strije su PEG-30 dipolyhidroksistearat, cetil alkohol, ekstrakt ruzmarina, ekstrakt lavande, metilparaben, propilparaben, kumarin, geranoil i citrenolol.

Sadržaj bočice čini 200 ml, što je dovoljno za mesec do mesec ipo dana upotrebe. Melem se čuva na sobnoj temperaturi i treba da bude zaštićen od svetla.

Šaljićev melem za strije iskustva

Celuleks gel protiv celulita

O Šaljićevom melemu postoji toliko priča i tumačenja, kako na forumima, na nekom razgovoru sa prijateljicama, bilo gde možete da čujete neko iskustvo. Uvek su iskustva drugih dobra stvar.

Kao što i sami znate, nikada se neće desiti da jednoglasno neki preparat dobije kritike, ili obrnuto samo pohvale. Uostalom, kao i za sve stvari u životu, tako ovo važi i za kreme protiv strija kojih ima dosta.

Izdvojili smo samo neka od iskustva, jer ih zaista ima mnogo. Prvo je iskustvo jedne Ljilje, a ona je rekla sledeće:

Ljilja kaže da je imala hormonski problem, kada je za kratko dobila preko dvadeset kilograma. A evo šta je napisala na forumu.

Iza mene se nalazi veoma stresan period, ali sada mogu da kažem da sam konačno uspela da prebrodim sve loše trenutke. Za tri meseca sam uspela da se ugojim dvadeset kilograma. Po mom telu počelu su da se pojavljuju strije, i ne samo strije već celulit je bio svuda po mom telu.

Počela sam da koristim Šaljićev striet priordni melem u nadi da će mi pomoći. Ne znam da li sam bila nestrpjiva i da li sam rezultate očekivala preko noći, ali ja sam odustala od melema. Ne znam, možda sam pogrešila tada. Ubrzo mi je drugarica prrporučila kremu za celulit za koju mi je tvrdila da je njoj pomogla. Kupila sam jer kao što sam napisala imala sam i celulit. U pitanju je Celuleks gel, koji je meni rešio sve probleme.

Počela sam da mažem svako jutro i veče i verujte mi da sam za mesec dana rešila problem celulita. Ono što je bilo začuđujuće za mene, u tom trenutku jeste što su i strije krenule da se povlače.

Potpuno priodna krema gel koja mi je tako brzo pomogla, da je to bilo i iznad mojih očekivanja. Ne znam,možda je sve to ipak individualno.

Bilja je koristila Šaljićev melem samo mesec dana i kaže da je brzo videla rezultate. Želela je da podeli svoje iskustvo na jednom forumu i videla je da mnogo žena zaista ima samo reči hvale za ovaj proizvod. Premda ima i drugih dobrih melema za strije, ovaj Šaljićev je postao već standard i nešto za šta svi znaju.

Šaljićev melem za strije cena

Šaljićeva mast za strije je veoma dostupan proizvod. Možete da naći u manjim i većim apotekama, u poznatim drogerijama, čak i u nekim radnjama gde se prodaju kozmetički proizvodi.

Cena oscilira, ali ne toliko. Ukoliko uspete da ga kupite za 800,00 dinara, znajte da je to najniža cena. Na večini mesta je 900,00 dnara, dok se u nekim radnjam prodaje i za 1000,00 dinara.

Pakovanje, kao što smo rekli sadrži 200 ml i kao takvo, jedino je. Ne postoji veće ili manje pakovanje, Ovo je jedno jedino koje se već godinama proizvodi i pakuje na isti način.

Drage dame, šta god da izaberete za strije, znajte da je najbitnije da budete uporne, baš kao i same strije mogu da budu.

Budite istrajne i bilo koju kreme da odaberete koristite je svaki dan, baš onako kako je naznačeno na upuststvu za upotrebu.

I za kraj, uvek reagujte na vreme i sa tretmanom strija, šta god da odaberete krenite preventivno. Kada su strije bele, veoma teško da postoji način da ih se trajno rešite. Srećno.

Original Article

Cimet za usne – brzo do punijih usana