Senzacija s Novog Zelanda: Baka Nensi ima 92 godine, a jaše na talasima kao devojka (VIDEO)

Zanimljivosti

Mnogi samo mogu da sanjaju ovakvu vitalnost…

Izvor: 24sedam.rs/V.I.  |  

Ilustracija; Foto: Soloviova Liudmyla/Shutterstock

Ilustracija; Foto: Soloviova Liudmyla/Shutterstock

.

Upoznajte nezaustavljivu Nensi Mehern, 92-godišnjakinju koja sa strašću juri talase u Samneru, pitoresknom priobalnom gradiću na Novom Zelandu. Nensi nije samo lokalna senzacija već i živi dokaz da godine ne određuju granice kada su entuzijazam i ljubav prema životu u pitanju.

Nensi je rođena dvadesetih godina prošlog veka i već decenijama živi u blizini mora, gde svakodnevno uživa u svojim omiljenim aktivnostima – baštovanstvu i surfanju. Njena ljubav prema moru nije izbledela ni u poznim godinama. Ona surfa na dasci proizvedenoj još sedamdsetih u lokalnoj fabrici “Skellerup”, poznatoj po proizvodnji gumenih čizama. Iako daska pokazuje znake habanja, Nensi je dokaz da strast i energija mogu nadmašiti materijalno trošenje.

Nensi je pravo osveženje i inspiracija za svakoga ko mašta o aktivnom i ispunjenom životu bez obzira na godine. A koja je njena tajna?

Jednostavan život pun radosti, svakodnevna povezanost s prirodom i, naravno, surfanje koje joj pruža ne samo fizičku aktivnost, već i duševni mir. Svaki put kada Nensi stane na svoju dasku i prepusti se talasima, pokazuje svima da mladost zaista može biti stanje uma.

Pogledajte kako je uživa divna baka Nensi:

Read More