Soda bikarbona za ‘holivudski osmijeh’: Metoda pranja zubi stara više od sto pedeset godina

Shutterstock

SAVRENO JEDNOSTAVNO

+

AAA

Soda bikarbona za ‘holivudski osmijeh’: Metoda pranja zubi stara vi큄e od sto pedeset godina

Autor: Zlatko Govedi

Soda bikarbona ili natrijev bikarbonat je bijeli, kristalni, blago alkalni prah. U dodiru s vodom dolazi do oslobaanja slobodnih radikala. Kada sodu bikarbonu stavite u usta ona se povezuje s molekulama koje ine caklinu te dolazi do reakcije oksidacije. Dakle, oksidacijom nartijeva bikarbonata uklanjanju se mrlje kave, duhana za 탑vakanje i pu큄enja.

Kako prati zube sa sodom bikarbonom?

Najpraktinije je da sodu bikarbonu uspete u malo posudicu tako da je mo탑ete lak큄e mijenjati svakih nekoliko tjedana jer vrlo brzo nastanu grudice zbog vla탑ne etkice za zube.

Umoite svoju vla탑nu etkicu za zube u posudicu. etkicu mo탑ete i navla탑iti s vodicom za ispiranje usta ako vam smeta okus sode bikarbone.

Stavite 큄to vi큄e sode bikarbone na etkicu.

Perite zube dvije minute, 15 sekundi trljajte zubi tako da se soda pomije큄a sa slinom i postane kremasta jer ako stavite sodu bikarbonu direktno na desni mo탑e ih iritirati.

etkajte jezik 20 sekundi jer ete na taj nain uni큄titi bakterije na jeziku.

Isperite istom vodom ili vodicom za ispiranje zubi koja e usnu 큄upljinu malo osvje탑iti.

Ako vam se ne svia okus te biste 탑eljeli nastaviti koristiti komercijalne paste za zube koje sadr탑e dosta fluorida (velika vrijednost RDA) te su 큄tetne za zdravljeondapomije큄ate sodu bikarbonu s jako malo paste za zube.

Soda bikarbona ini se kao najbolji izbor za odr탑avanje higijene usta: nije 큄tetno abrazivno sredstvo, usporava razvijanje bakterija, uklanja mrlje, poveava pH vrijednost ime se smanjuje rizik razvijanje raznih bolesti te je takoer ekonomski isplativo.

Autor:Zlatko Govedi

ZADNJE VIJESTI


SAVRENO JEDNOSTAVNO

Soda bikarbona za ‘holivudski osmijeh’: Metoda pranja zubi stara vi큄e od sto pedeset godina


DAROVI PRIRODE

AJ KOJI LIJEI BUBREGE, REUMU I CISTE: Odlian je diuretik, ali ne smiju ga svi piti!


DAROVI PRIRODE

PREPUNE ENZIMA: Osam namirnica za zdrava crijeva i odlinu probavu


POMOZITE SI SAMI

Mlijeko, jaje, maslac, med i soda bikarbona: Evo kako se ova mje큄avina bori s ka큄ljem!

Komentari odra탑avaju stavove njihovih autora, ali ne nu탑no i stavove portala Dnevno.hr. Molimo itatelje za razumijevanje te suzdr탑avanje od vrijeanja, psovanja i vulgarnog izra탑avanja. Portal Dnevno.hr zadr탑ava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog obja큄njenja.

Dnevno.hr koristi kolaie (cookie) za pru탑anje boljeg korisnikog iskustva. Nastavkom pregleda web stranica sla탑ete se s kori큄tenjem kolaia i dajete privolu za prikupljanje osobnih podataka (Vi큄e informacija).PrihvaamOriginal Article