Specijalna nagrada „Best of Show“ za Tikveš vino

Foto:Promo

Vinarija „Tikveš“ jedina je u regionu ovenčana nagradom u konkurenciji 1,564 vina iz 34 zemlje iz celog sveta. Ovom nagradom „Tikveš“ je potvrdio još jednom vrhunski kvalitet koji je iz godine u godinu prepoznatljiv na svim takmičenjima, ali i od strane kritačara i kupaca širom sveta.

Specijalna nagrada „Best of Show“ na „Balkans International Wine Competition 2019.“ pripala je vinariji „Tikveš“ i vinu „Cabernet&Merlot Oak Edition“ iz berbe 2017. godine. Ovo visoko priznanje dobile su do sada samo tri vinarije na Balkanu. Vrhunska vina iz nove brend platforme „Tikveš Chateaux&Domaines“ nagrađena su sa tri zlatne, dve srebrne i dve bronzane medalje. Prvi put nagrađena su nova vina francuske vinarije „Chateau de Gourdon“ Vase de Pierre 2017. srebrnom medaljom, a vina Terrasse au Soleil iz 2018. godine i Mistral au Jardin 2018. dobila su bronzane medalje. Prošle godine na istom takmičenju osvojeno je 5 nagrada od čega je samo jedna bila zlatna, a ove godine čak tri vina su dobila ovu nagradu.

Prestižnim nagrada, osvojenim na istaknutim međunarodnim i regionalnim takmičenjima vinarija „Tikveš“ nastavlja da niže uspehe. Za vrhunska autentična vina u ovoj godini osvojeno više od 50 nagrada čime se potvrđuje epitet najnagrađivanije vinarije u regionu.

Original Article