SPEKTAKL: Mariza podigla na noge ceo Sava centar

Kraljica fada Mariza u četvrtak uveče ponovo je oduševila beogradsku publiku koncertom u rasprodatoj dvorani Sava centra, u koji se posle nekoliko godina pauze vratila šesti put.

Mariza je povela beogradsku publiku na čarobno i intimno muzičko putovanje kroz Portugal, njen život i svet, kako simbolično i nosi ime njen aktuelni album „Mundo“ (svet).

– Veliko je zadovoljstvo vratiti se u Beograd. Oduševljena sam što mogu da vam pevam večeras. Hvala vam što ste mi ispunili želju i što vidim rasprodatu dvoranu – rekla je na engleskom i na srpskom dodala: „Hvala vam puno, puno, puno.“

Koncert je započela u romantičnoj atmosferi, uz prigušena svetla na pozornici, setnim numerama „Por ti“, „Ja me deixou“ i „Primavera“.

 

Na repertoaru se našla se i „Sem ti“ sa novog albuma, koja govori o ljubavi „bez koje život nema smisla, bez koje je noć postaje tamnija, kiša snažnija, a sunce jače prži“.

Kao što je i sama rekla, „Beograđani su njeni prijatelji“, te je i nije iznenadilo što su svi u publici znali da na portugalskom otpevaju već dobro poznatu „Rosa Branca“.

Najviše emocija, očekivano, izazvala je maestralnim izvođenjem „Meu fado meu“, nakon koje je sišla u publiku i uz „O gente da minha terra“ rukovala se redom sa svima. Uz aplauz, ceo Sava centar je nakon dva sata stajao na nogama odajući Marizi zahvalnost za još jedan nezaboravan koncert.

M. CUKIĆ – Foto: Dragana Udovičić


Kurir

Autor: 
Kurir